Social

Silvicultorii au transformat Valea Cormăii într-un loc demn de vizitat

(FOTO) Valea Cormăii, afluent al Someșului Mare, a fost curățată de silvicultorii de la Ocolul Silvic Cormaia – Anieș care, după ploile din ultima perioadă, au desfundat șanțurile, au reparat drumurile forestiere în așa fel încât turiștii care ajung în zonă să se bucure de peisaje frumoase.

”Decolmatarea cursurilor de apă, refacerea drumurilor forestiere și desfundarea șanțurilor de aluviuni ca urmare a ploilor torențiale din ultima perioadă reprezintă pentru noi o prioritate, iar pregătirea fondului piscicol pentru repopulare cu păstrăv, de asemenea. Să nu uităm niciodată că și igienizarea habitatelor forestiere este un aspect extrem de important de care trebuie să ținem cont în egală măsură. Ocolul Silvic Cormaia-Anieș este în acțiune! Valea Cormăii va așteaptă frumoasă și curată! Să respectăm natura împreună”, a scris pe Facebook Mihai Pop, șeful Ocolului Silvic Cormaia-Anieș care a postat și câteva fotografii, dar și un mesaj de mulțumire adresat primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care a sprijinit întreaga acțiune.

Cascada are aproximativ 30 de metri. Legendele spun că acest loc ar fi fost folosit pe post de ascunzătoare atunci când au năvălit tătarii. În plus, se spune că aceste ape din Munții Rodnei au proprietăți miraculoase.

Etichete

1 comentariu

  • Felicitari Mihai, ma bucur tare mult ca mai sunt oameni cu drag pentru natura, cu prima ocazie vom face o drumetie prin acele locuri minunate!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.