Politică

Simionca: Nu e normal ca o categorie de privilegiați să ia pensii de sute de milioane

Liderii Alianței Dreapta Unită au depus la Palatul Cotroceni o solicitare oficială prin care îi cer președintelui Klaus Iohannis să convoace în 9 iunie referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, îi cere președintelui Klaus Iohannis să declanșeze un referendum de eliminare a pensiilor speciale, așa cum a făcut cu referendumul pe justiție inițiat în 2019.

Liderul USR Cătălin Drulă, președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, și secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, au mers la Cotroceni pentru a depune o solicitare oficială de convocare a referendumului și i-au lăsat președintelui și cutii cu peste 135.000 de semnături strânse, deja, pentru eliminarea pensiilor speciale prin intermediul petiției on-line. (https://stoppensiispeciale.ro/)

”Vreau să știe toți românii că pensiile speciale ale parlamentarilor, pensiile speciale ale primarilor, ale președinților de Consiliul Județean au fost votate de PSD și PNL. Și noi, cei din Alianța Dreapta Unită, am luptat împreună în Parlamentul României, pentru a face legi, pentru a scoate aceste pensii speciale. Noi ne dorim ca această propunere a noastră să fie dusă de către președintele României mai departe și să se facă dreptate românilor. Nu este normal ca oameni care au muncit onest și care au depus 40 de ani de zile o muncă asiduă să nu poată să-și întrețină familiile și o categorie de privilegiați să primească pensii de sute de milioane. Vorbesc de parlamentari, de primari, de președinți de Consilii Județene, diplomați etc. Nu vorbim de pensiile militarilor, care sunt pensii de serviciu, nu speciale”, a declarat Ionuţ Simionca, secretar general al PMP la nivel național și președinte al organizației județene PMP Bistrița-Năsăud.

5 comentarii

 • Pensiile speciale se vor tăia joi, adică prima după Miercurea Ciuc. Cei care ați fost la clarvăzătorul venit la Bistrița poate v-a spus când… După cum merg lucrurile, încă 4 ani cu PSDNL, adio, „dar rămân cu tine”. Încă mai avem de pus în practică referendumul cu Parlament 300… La a doua venire a Domnului!

  37
 • Pensiile parlamentarilor, primarilor și președinților de CJ sunt puține și mult mai mici decât pensiile magistraților, de ce nu pomenește nimic Simionca de pensiile magistraților? Știut fiind că pensiile magistraților sunt 80% din pensiile speciale.

  21
  7
 • Motto:

  „Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră

  Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;

  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră

  Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră

  Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

  (Mihai Eminescu- Împărat şi proletar)

  După cum se stie pe 2 august 2023, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a luat decizia de neconstituţionalitate asupra legii privind eliminarea pensiilor speciale ale si trecerea lor pe contributivitate, demonstrând încă odată că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii. Si asta in ciuda faptului că reforma pensiilor speciale care trebuiau trecute pe sistemul de contributivitate, așa cum se aplică în cazul tuturor cetățenilor care nu beneficiază de pensii speciale, a reprezentat un jalon din PNRR fara de care se blochează orice șansă a României de a accesa cererea de plată numărul 3 ceea ce reprezintă pierderea unei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro.
  La aceasta se adaugă ipocrizia si duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL care se declară formal împotriva pensiilor speciale si pentru eliminarea lor, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor si alesilor locali care au fost introduse în anul 2019 prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea prevederii respective în parlament. Cu atât mai mult cu cât în perioada imediat următoare este nevoie de modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ pentru a face posibilă sub aspect legal comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, ocazie cu care poate fi introdusă si abrogarea pensiilor speciale pentru alesii locali.

  4
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS