Politică

Simionca (PMP): Fermierii, luaţi pe nepregătite. Vom fi puşi în situaţia de a ne închide afacerile

Preşedintele PMP BN, Ionuţ Simionca, spune că, în ceea priveşte ridicarea cotei de lapte, situaţia nu ar fi atât de catastrofală pentru cei 8.000 de fermieri din judeţ printre care se numără şi el, dacă statul român ar fi luat măsuri pentru a proteja ferma şi fermierul autohton. ”Ar fi foarte bine dacă s-ar lua măsuri urgente”.

”Statul român lasă fermierii să moară de foame? Aflat în aceste zile într-o călătorie de afaceri în Statele Unite ale Americii, am aflat că ultima piedică înaintea unui dezastru anunţat pentru fermierii români a dispărut, cotele de lapte fiind ridicate începând cu data de 1 aprilie 2015. Situaţia nu ar fi atât de catastrofală pentru cei 8.000 de fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud, printre care mă enumăr şi eu, dacă statul român ar fi luat măsuri pentru a proteja ferma şi fermierul autohton, dar, deşi toată lumea ştia din 2004 că acest lucru se va întâmpla, nimeni nu a făcut nimic. Nici Guvernele perindate pe la Palatul Victoria în ultimii 10 ani, nici toţi marii miniştrii, aşa-zişi specialişti în agricultură, dar nici una din instituţiile acreditate de Comisia Europeană pentru a ajuta agricultura româneacă, nu au făcut absolut nimic pentru a găsi soluţii de a salva de la faliment pe fermierii români”, spune într-un comunicat liderul judeţean al PMP.

Ionuţ Simionca menţionează că Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, altfel fermierii îşi închid afacerile: ”Din păcate, iată, suprimarea cotelor ne ia pe nepregătite, fiind în situaţia de a nu avea contracte bine făcute cu marii retaileri, nu există acele asociaţii puternice care să impună contractele, aşa că vom fi puşi în situaţia de a ne închide afacerile. Partidul Mişcarea Populară se alătură tuturor forţelor politice care pot să găsească soluţii pentru salvarea de faliment a fermierilor români şi salută iniţiativa legislativă care vrea să întoarcă la producător pentru investiţii diferenţa de cotă de TVA de la 24 la 9%. De asemenea, sunt de acord cu o altă iniţiativă legislativă care doreşte etichetarea laptelui, precum şi stimularea subvenţionării furajelor. Ar fi foarte bine dacă actualul Executiv ar lua măsuri urgente care să stimuleze asocierea în cooperative, dar şi desfacerea mărfii acestora, ca produse autohtone în supermarket-uri şi pieţe volante”.

3 comentarii

  • ridicarea cotei de lapte se stia de ani de zile…
    nu trebuia sa mergi in america sa afli astfel de stiri…..

    ca masura compensatorie propun ca detinutilor (chiar si sefei tale) sa li se de-a CORNUL SI LAPTELE …..dar cu degustare din partea presedintilor de partid locali …eventual la biberon…. ce nu stiu pe ce lume traiesc…. in primii ani de lactatie!!!!

  • Dar de le cine mai are si asta lapte, vaci nu are, oile lui sunt practic ale familiei, din laptelor lor fac barnza, pentru ca sunt duse la stana, el a fost pana mai ieri in America, habar nu are pe unde traieste, tata-l sau ii mare presedinte de asociatie, a furat cat nu se poate spune, pe el nu-l cerceteaza nimeni??? iar fiul sau vezi doamne…are glas, de cand ii mare la PMP….mai mergeti dracului hotilor…. si nu mai dati lectii la nimeni

    • pai tocmai asta-i ideea, ca tac-so e cercetat…. de asta e el asa de bogat… ca totul a fost trecut pe el… da pe el… pe Berbec… :-p

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.