Social

Sîngeorzenii, îndemnaţi de primar să dea dovadă de simţ civic. Prin ce metodă

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, a găsit metoda prin care localnicii să devină mai responsabili din punct de vedere civic. Într-o postare pe Facebook, edilul îi îndeamnă pe localnici să sune la 112  „când observă orice neregulă oricând, oriunde și la orice oră”, „oricât de banal ar părea evenimentul! „.

Totuşi, potrivit www.112.ro, este interzisă utilizarea numărului 112 în scopuri ce nu reprezintă apeluri de urgenţă, cum ar fi accidentele rutiere fără victime, aglomerarea traficului, neridicarea gunoiului menajer, reclamaţii taxi, transport în comun,  ridicările auto, solicitarea de informaţii despre: nr. de telefon, emitere carte de identitate, paşaport, cazier, trafic, program instituţiilor publice, etc.

„Operatorii 112 ştiu şi înţeleg faptul că oamenii nu pot întotdeauna să aprecieze corect dacă este un caz de urgenţă sau nu. Tot ceea ce vi se cere este să sunaţi la 112 numai când credeţi sau simţiţi că este o urgenţă. Dacă în mod sincer credeţi că este o urgenţă, dar greşiţi, este în regulă. Nu veţi avea probleme. Pe de altă parte, gândiţi-vă ce s-ar întâmpla dacă totuşi ar fi o urgenţă, dar nu aţi fi siguri şi nu aţi suna la 112. Acest lucru ar cauza o pierdere de timp preţios în operaţiunea de salvare care ar putea avea ca rezultat pierderea unei vieţi sau vătămare gravă. Nu uitaţi să aveţi încredere în instinctele dvs.! Dacă observaţi ceva, sunaţi la 112.”, scrie pe site-ul menţionat.

Foto: arhivă

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.