Actualitate

Situația trecerilor la nivel cu calea ferată, analizată la Prefectură. Ce asigurări i-a dat ministrul Transporturilor primarului Ovidiu Crețu

Prefectul Ovidiu Frenţ i-a invitat la sediul instituției pe primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, pe comisarul şef Claudiu Jurcan – inspector şef adjunct al IPJ BN, Alexandru Slavita – şef secţie Drumuri Naţionale Bistriţa, Gabriel Pop – consilier CJ BN şi Victor Poenar – şef secţie L8 Bistriţa pentru o întâlnire unde s-au discutat aspecte legate de accidentul feroviar de la Viişoara, din data de 1 iunie, în urma căruia au decedat cinci tineri. Apoi, s-a analizat situaţia tuturor trecerilor la nivel de cale ferată din județ.

”În continuare s-a subliniat necesitatea marcajelor pe drumurile naționale, județene si comunale, cu accent pe trecerile de pietoni, şi s-a prezentat stadiul contractelor de executare a marcajelor. S-au analizat punctele critice, de risc major pentru traficul auto şi cel pe calea ferată, unde este nevoie de creşterea vizibilității, de restricții ale regimului vitezei si de semnalizări luminoase şi acustice. Primarul Ovidiu Creţu a informat în privința demersurilor făcute pentru amplasarea a două bariere la trecerile la nivelul căii ferate din Viişoara și din str. Lucian Blaga, care vor fi realizate de către Ministerul Transporturilor”, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Primarul Ovidiu Creţu a avut în această dimineaţă o discuţie telefonică cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la amplasarea în regim de urgenţă a unor bariere la trecerile la nivel cu calea ferată în Bistriţa. Ministrul Transporturilor a promis că va aloca încă din această săptămână fonduri pentru semnalizarea suplimentară a două treceri la nivel cu calea ferată – în Viişoara şi pe strada Lucian Blaga – iar licitaţia va avea loc în cel mai scurt timp posibil, anunță municipalitatea.

”În urma accidentului care a avut loc, ne exprimăm încă odată compasiunea pentru familiile îndoliate. Am purtat o discuţie în această dimineaţă cu domnul ministru al transporturilor, domnul Alexandru Răzvan Cuc, care m-a asigurat că va prinde în buget, săptămâna aceasta, fonduri pentru treceri la nivel peste calea ferată, nu numai una, câteva treceri, dar printre cele care vor face obiectul unei licitaţii săptămâna următoare se numără şi trecerea de la Viişoara. Şi, la insistenţele noastre, şi semnalizare la trecerea de pe Lucian Blaga. Repet, domnul ministru al Transporturilor ne-a confirmat faptul că vor fi alocaţi în această săptămână bani pentru a semnaliza trecerile la nivel peste calea ferată din cele două locuri din municipiul Bistriţa. Sperăm ca licitaţia să fie cu succes”, a declarat primarul Ovidiu Creţu, potrivit site-ului Primăriei Bistrița.

10 comentarii

 • Cati ani mai dureaza pana vedem semnalizari luminoase la trecerile peste calea ferata din Bistrita si Viisoara?

 • De-ai adormi iubito pe linia ferată
  îmbujorate trenuri te-ar ocoli tiptil
  din ceruri au să ningă baloturi mari de vată
  vor fi beţii de rouă se va dansa cadril.

  Va mai veni şi-un înger din gările înalte
  să-ţi netezească somnul cu pene de păun
  şi arbori de sequoia se vor planta în halte
  şi-n pieţe s-or da gratis baloane de săpun.

  Şi părul tău de raze va cotropi siberii
  să sfârâie zăpada pe capete de struţi
  şi-apoi în reci cazarme cu genele-ai să perii
  obrazu-ascuns în pernă al plânşilor recruţi….

  Dar tu n-adormi iubito pe linia ferată
  trec trenuri îmbâcsite de zgură şi de clor
  şi nici nu ştiu ce-nseamnă un trup frumos de fată
  şi-ncep atunci de milă să plâng în urma lor.

  (MD, adolescent)

  • Ce lume frumoasă visa Mircea Dinescu atunci când era tânăr și ce realitate tristă trăim acuma la Bistrița.

 • Povești, povesti și iar povești! Fapte domnilor nu vorbe ca doar pe poveștile voastre au ajuns să moară oameni!

 • Ca sa se puna semnalizare pentru trecerile la nivel cu calea ferata pe DN 17 pana la Prund trebuie sa moara cineva? Accidentele fara decese si sau nervii si coada pe timp de vara de la Livezile la Unirea nu sunt argumente? Sau sedinta a fost doar un alt episod in seria „fa-te ca lucrezi”?
  http://www.timponline.ro/microbuz-lovit-de-tren-la-livezile-foto/
  http://gazetadebistrita.ro/accident-pe-dn-17-2/
  http://www.ziardebistrita.ro/top-pericole-cale-ferata/

 • Analiza și licitația, scurt pe doi. Da’ până acuma ce muma lui Hector ați ,,analizat”, alinierea bosonului Higgs la vreo exoplanetă? Io cred că vă luați salariile degeaba și habar nu aveți în ce stare deplorabilă se află orașul/județul pe care îl păstoriți. Niscai demisii/demiteri și ceva anchete ar fi foarte oportune, zic io.

 • O simpla masura de urgenta pana se face bariera ar fi sa alaturati un jandarm/politist linga punctele critice care sa aiba grija de trafic din zona. Astfel prezenta automat va conduce la mai multa siguranta de trafic. Cred ca ar fi pozibil, fezabil si cu costuri reduse. Un semn de bunavointa ar fi oricum.

  • ar putea sa puna un garcea si în Decebal, e aproape de valutisti trecerea aia peste calea ferata, si oamenii aia traiesc mereu cu stress.
   daca trece trenul mai repede si le vântura valuta ?!?

 • După accidentul din decembrie 2015 de la Viișoara, în urma căruia patru persoane aflate într-un taxi au murit, primarul Cretu a promis ca o să amplaseze o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată. De atunci a trecut mai bine de un an si jumatate, dar acea banala bariera nu s-a instalat iar aceasta delasare a mai costat vietile a inca 5 persoane. Si totusi, lingaii lui Cretu sustin ca acesta nu are nici o vina. Intr-o tara civilizata, un individ ca Cretu nu ar mai fi ramas primar, ci ar fi devenit demult o amintire.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.