Actualitate Recomandări

”Situație fără precedent” la Policlinica Bistrița. 400 de persoane au stat la coadă

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a declarat că la Ambulatoriul SJU (Policlinică) a apărut luni dimineață, încă de la primele ore, ”o situație fără precedent”.

”Astăzi ne-am confruntat cu o situație fără precedent, cel puțin de când lucrez eu în spital, de aproximativ 19 ani, nu am mai văzut o astfel de situație. La primele ore, circa 400 de pacienți așteptau să-și facă programare pentru efectuarea de analize medicale la laborator. Este o problemă pe care cred că am gestionat-o corespunzător, problemă strict legată de bugetul pe 2019. Sigur, oamenii au fost nemulțumiți că sunt timpii de așteptare foarte lungi, vă dați seama, 400 de persoane să treacă pe la ghișeul de programări durează un pic”, a spus el.


Gabriel Lazany a explicat: ”Având în vedere că președintele României nu a promulgat Legea bugetului de stat, Casa de Asigurări de Sănătate a județului nu a putut repartiza sume către laboratoarele private. Din această cauză, laboratoarele private de analize medicale din oraș nu au putut face programări pentru pacienți și toți acești pacienți s-au îndreptat către Policlinica Bistrița”.

”În prezent, în Policlinica Bistrița funcționează un sistem de programări online, care a fost implementat cu succes începând din luna martie 2018, deci avem aproape un an. Anul trecut am avut peste 21.000 de programări online, din care 4.000 au fost făcute de pe adrese de internet din străinătate. Asta înseamnă că persoane vârstnice care nu au acces la internet au fost programate de către rude din străinătate. Am mai avut 17.000 de programări în sistemul paralel, la oficiu sau prin telefon”, a precizat Lazany.

El a menționat că ”din păcate, la laborator acest sistem de programare online nu poate fi implementat pentru că nu există o baterie de analize fixă care se prestează. Analizele sunt solicitate de către medicii de familie pentru pacienți și sunt diferite de la pacient la pacient. De aceea, nu putem cuantifica un anumit număr de pacienți pe care să îi putem programa. Ei vin în ordine cronologică, se cuantifică în funcție de ce analize solicită și bugetul se diminuează de la zi la zi până se termină. Anul trecut am avut un buget destul de generos pe laborator, nu am avut probleme și am acoperit până în data de 25 a fiecărei luni toate solicitările. Sper să mergem și anul acesta fără nicio problemă pe partea de analize medicale de laborator”.

Coordonatorul Ambulatoriului SJU Bistrița, dr. Ștefan Pop, a spus că ”au fost programați 390 în total și puși pe lista de așteptare încă vreo 60, astfel încât dacă se suplimentează fondurile sau din cei 390 unii au analize mai ieftine și mai rămân bani să-i chemăm și pe aceștia tot în martie. Nu putem spune exact valoarea pentru fiecare, noi primim o valoare în bani ca să o transformăm în număr de pacienți. Dacă vor rămâne și peste 390, cu atât mai mult o să-i chemăm cu prioritate pe cei care au fost astăzi”.

15 comentarii

 • OK. Presedintele Romaniei nu a promulgat legea bugetului pe motive de neconstitutionalitate dar bulangii din PSD care trebuiau sa pregateasca bugetul din noiembrie anul trecut si au plecat in vacanta parlamentara si n-au facut nimic, nu au nici o vina ca l-au facut numai in februarie 2019? Atunci nu i-a durut de romani? Acuma nu-i doare de romani ca PSD-ul si-a dat sute de milioane la partid pentru campania electorala?

  • Ai dreptate, cei 400 ar trebui sa fie mandri ca stau la coada pentru o cauza nobila, aceea de a rapune PSD-ul. =))
   La toate partidele au dat bani, nu mai dezinformati, asa e legea!

  • …si parlamentarii si-au marit salariile cu 20% de la 1 Ianuarie. E jenant si arata totala degradare a clasei politice.

 • Aha, se caută un vinovat de serviciu
  Le bouc emissaire
  Cozile există, pentru că Iohannis există.
  E hilară afirmația și recunosc, poate prinde la populație slab educată și fără simț critic.

 • Bine ca si-au putut face oamenii analizele! Dacă la noi, într-o singura zi, 400 de oameni au beneficiat de analize, gândiți-vă câți oameni beneficiază, tot într o zi, la nivel național! Faceți voi calculele…

  • Nu ai inteles nimic, au fost programati pentru a beneficia de gratuitate. Nimeni nu a facut analize.

 • Lazany a început sa manânce si el kkt.
  probabil se va înregimenta în partid ca sa poata sa-i convinga dupa aceea mai usor pe subalterni cu cine sa voteze.
  peste vreo câteva luni când întreg sistemul va intra în colaps si nu vor mai fi bani de salarii babane sunt curios, tot pe Iohannis o sa dea vina?

  • De cativ a ani tot puneti placa asta ca sistemul va intra in colaps si ca nu vor mai fi bani. Si realitatea va mai da cate o stachie si iar . va face mincinosi.
   Sa zicem ca nu ar fi bani, atunci nu ti se pare scandalos ce a facut USR si PNL ca se lauda ca au dublat alocatiile? Nu sunt ei iresponsabili in conditiile in care in cateva luni sistemul cva intra in colaps si nu vor mai fi bani?
   Destul de urat ca aruncati cu noroi in-trun profesionist care a demonstrat ca si la noi se poate. Jos ati ajuns!

 • Domnul Lazany e un ticalos, care nu are nicio realizare si da vina pe singurul om care are realizari, pe domnul Werner, care a facut atatea pentru noi, a schimbat in bine viata multor romani. Si-a dedicat viata pentru noi, adica vacanta. Toate concediile si vacantele le-a facut pentru bine nostru comun.
  Jos domnul Lazany! Sa fie judecat pentru blasfemie!
  E inacceptabil asa ceva, o asemenea declaratie il poate indispune pe bravul nostru lider absolut si ar putea sa-i strice urmatoarea vacanta, astfel incat nu se va mai duce bine dispus si cu chef de vacanta, ci un pic suparat si poate chiar indispus. Mai ales ca sunt oameni care l-au criticat ca cica a inchis o statiune de munte, ca sa poata el sa se dea cu schiurile, dr ei nu se gandesc ca nu el a inchis partia, ci SPP-ul, dar l-au gasit ei vinovati pe Iohannis. Oamenii infideli si vanduti pesedeului au zis ca au ramas blocati la o pensiune si ca drumul a fost blocat pana a plecat Werner.

 • Mai alandala,cat din buget se repartizează pentru alocații? Și cât se alocă pentru tot felul de „pensii”. De aia o să intre în colaps din cauza alocațiilor? Creier de găină!

  • Nu am zis asta si eu nu sunt impotriva cresterii alocatiilor. Eu ma bucur daca oamenii primesc mai multi bani, nu conteaza ca sunt salarii, alocatii, pensii sau alte venituri. Mai multi bani inseamna mai multi bani in piata, deci mai multi bani pentru firme. De asta se invart rotitel economiei, pentru ca sunt bani, daca se facea austeritatea si marire de taxe, totul scadea.
   Eu ziceam ca nu pot zice ca nu sunt bani si ca ne prabusim si intram in colaps, ca nu o sa se mai poata plati salarii si pensii, dar sa propuna tam-nesam o cheltuiala de 1 miliard de euro pe an.
   Am dorit doar sa evidentiez lipsa de logica si de buna credinta din discursul PNL+USR.
   Pur si simplu nu poti sa tot plangi ca nu sunt bani si ca ne prabusim, dar incerci sa impui o cheltuiala de un miliard de euro pe an, pe urma sa te lauzi ca tu ai marit alocatiile, dar sa votezi impotriva bugetului, deci impotriva maririi respective. Iar pe urma sa ajunga la mut si mutul sa o trimita la CCR. Deci e cam de porc.

 • Ca PSD-ul tare s-a grabit sa aprobe bugetul. Normal bugetul pe anul urmator trebuie sa fie probat pana cel mai tarziu 1 Nov. Ce a facut PSD, a venit cu noul buget la finele lui Decembrie si nu a fost avizat de CSAT, cum nu este nici cel actual, dar trimis la promulgare si au stat baietii din decembrie pana la mijlocul lunii februarie fara sa faca nimic si dau vina pe Presedinte, ca pe ei ii durea undeva de bugetul tarii. Trebuia convocata sesiune extraordinara si aprobat pana in 15 Ian., dar e mai simplu sa dai vina pe altu in loc sa faci ce trebuie. Acest bugetul e facut pe picior si nu se bazeaza pe cifre reale si tot noi, prostimea v-om platii toate aceste magarii ale unui guvern incompetent, de analfabeti si de inculti.

 • 1)Gargară ieftină! Ficusul nu a convocat la timp CSAT-ul pentru a-și da avizul pe buget, iar la prima convocare, a închis adunarea intempestiv și univoc fără a supune la vot o concluzie a ședinței!
  2) Legea finanțării partidelor politice a fost votată inclusiv de PNdL, partidul ficusului, iar sumele alocate sunt repartzate pe criterii prevăzute în lege și votate, pentru a interzice sponsorizări frauduloase și oculte și pentru PSD, spre exemplu, este de peste zece ori mai mică, decât a spus mincinosul din fruntea statului și este proporțională cu numărul membrilor de partid înregistrați oficial!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS