Social

Slatina din Dumitra, sub alt acoperiș. Apa sărată va curge la robinet

(FOTO) Comuna Dumitra va reface anul acesta construcția care acoperă vechea slatină din sat și va monta un robinet pentru ca oamenii să-și poată lua apă sărată mai ușor. În acest scop au fost alocați 38.000 de lei din bugetul local, bani care vor fi investiți în lemn de stejar și împrejmuiri.

Primarul Gheorghe Bălăjan a spus că zona va fi amenajată exact cum a fost cu cadru din lemn, cu șanț, piatră, ”să nu fie noroi și toată curtea să fie amenajată”. ”Se va face acoperișul din lemn de stejar. Suntem la faza în care așteptăm să primim și licență pentru exploatarea sării (cerută din 2012 -n.r.). Abia după ce avem licența ne putem gândi să facem o salină, poate chiar cu bani europeni”, a spus Gheorghe Bălăjan.

Izvorul cu apă sărată este la circa 800 de metri de clădirea primăriei, lateral-dreapta fiind captat de pe vremea sașilor.

”E un filon de sare care merge până aproape de Feldru şi are o adâncime de circa o sută de metri. Vrem să facem și o salină ca şi cea de la Turda, câteva bazine, dar trebuie să avem licență de exploatare a sării”, a declarat primarul.

https://www.facebook.com/primariadumitra.ro/videos/1179336862505982

Foto credit: Ovidiu Alexandru Micu

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.