Actualitate Recomandări

Slătinița: Amenajarea zonei centrale + teren de sport + Cămin cultural, peste 5 mil. lei bani europeni

Primăria Bistrița a solicitat finanțare europeană prin Programul Operațional Regional pentru două proiecte la Slătinița: amenajarea zonei centrale inclusiv teren de sport, respectiv reabilitarea și extinderea Căminului cultural.

Aprobarea cheltuielilor legate de cele două proiecte depuse la ADR Nord-Vest, unde au parcurs etapa de evaluare tehnică şi financiară urmând să fie încadrate în etapa precontractuală, se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local din 9 august.


Valoarea totală a proiectului “Amenajarea zonei centrale, inclusiv teren de sport în localitatea componentă Slătiniţa” este de 2.051.165,39 lei, din care 2.043.981,49 lei – valoare totală eligibilă şi 7.183,90 lei – valoare totală neeligibilă. Contribuţia proprie în proiect a municipalității este de 48.063,56 lei.

Se dorește amenajarea spațiului urban central prin refacerea esteticii peisajului, crearea de spații verzi noi, alei pietonale, spațiu de socializare, spațiu de joacă pentru copii, reamenajarea căilor de acces și trotuar, amenajarea unui teren de sport, parcări aferente și scuar, pe o suprafață de 12.063 mp (foto).

Valoarea totală a proiectului “Reabilitare și extindere Cămin cultural, localitatea componentă Slătiniţa” este de de 3.059.206,34 lei. Contribuţia proprie în proiect a municipalității este de 61.184,17 lei.

Prin reabilitarea și extinderea Căminului cultural se urmărește crearea unui ansamblu din două clădiri (cea existentă și o extindere) cu o suprafață totală de 656,30 mp și dotarea cu utilitățile și echipamentele necesare desfășurării activităților cultural-educative.

2 comentarii

    • Nici vorba de asemenea „civilizatie”, domnule Born! Investitia in acest teren de sport este inutila si total aiurea: ce-i lipsea chelului?! Zambesc jenati, amar… sarmanii localnici, cand vine vorba! Cei cativa copii din sat nu vor avea timp sa bata mingea pe terenul de sport, sunt obisnuiti sa munceasca de mici alaturi de parinti. Din nou riscam sa alunecam pe partia risipei banului european si cresterea contributiei localnicilor?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS