Actualitate

Slujba de înmormântare a soţiei lui Ioan Oltean, oficiată de Mitropolitul Andrei. Lideri politici la funeralii

(FOTO) Mitropolitul Andrei Andreicuţ a oficiat, miercuri, în Biserica Ortodoxă Unirea, slujba de înmormântare a Dorinei Oltean (63 de ani), soţia lui Ioan Oltean, fost lider al PNL Bistriţa-Năsăud. La funeralii au asistat primarul Clujului Emil Boc, fost premier, Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei în timpul guvernării PDL, deputatul Lucian Bode din Sălaj, preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, deputatul Robert Sighiartău – preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, numeroşi primari, inclusiv cei din Năsăud şi Sîngeorz-Băi, consilieri, şefi de instituţii, membri simpli ai PNL Bistriţa-Năsăud, rude, cunoştinţe şi prieteni.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Dorinei Oltean a fost depus în Biserica Ortodoxă Unirea unde, alături de ÎPS Mitropilit Andrei, au mai slujit protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, împreună cu un întreg sobor de preoţi şi călugări de la mănăstirile din judeţ.

Ioan Oltean, împreună cu fiica sa Maria, au stat lângă sicriu, alături de alţi membri ai familiei. În primele rânduri s-au aşezat pe o parte Cătălin Predoiu, Lucian Bude şi Robert Sighiartău, iar pe celaltă parte au stat Emil Boc, alături de Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ, Vasile Puica, şi liderul TSD, Bogdan Ivan Gruia. Tot acolo a putut fi văzut fostul senator PDL Ioan Sbîrciu.

În predica rostită, ÎPS Mitropolit Andrei a spus că trebuie să medităm la efemeritatea noastră pe pământ, a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a îndemnat la solidaritate în momente grele.

Protopopul Alexandru Vidican şi-a cerut iertare în numele răposatei de la cei dragi, începând cu membri ai familiei până la prieteni, vecini, cunoscuţi şi membri de partid.

Sicriul a fost depus apoi într-o groapă săpată în curtea Bisericii Ortodoxe din Unirea. Familia i-a invitat pe toţi participanţii, peste 300 la număr, la o masă oferită la un restaurant din Bistriţa.

Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace!

8 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.