Actualitate

Şoc şi groază! Un şanţ de pe Subcetate s-a surpat în momentul în care trecea autobuzul plin cu elevi!

Un autobuz Transmixt plin cu elevi care se întorceau de la şcoală şi care se îndrepta spre cartierul Subcetate a rămas blocat cu roţile din spate într-un şanţ săpat de cei care lucrează la reabilitarea conductelor de apă şi astupat de mântuială. Speriaţi că maşina s-ar putea răsturna, elevii au coborât imediat, în timp ce mai mulţi lucrători ai firmelor care sapă în zonă se foiau neputincioşi.

Firmele care lucrează la astuparea gropilor după cei care schimbă conductele de apă de pe strada Subcetate au făcut lucru de mântuială. Dovadă întâmplarea care s-a petrecut luni în jurul orei 14.00.

Un autobuz plin cu elevi a rămas înţepenit cu roţile din spate într-un şanţ adânc peste care muncitorii aruncaseră doar câteva lopeţi de balast şi nisip. Copiii s-au speriat foarte tare fiindcă maşina s-a înclinat într-un unghi destul de periculos, aproape de răsturnare. Potrivit unor martori oculari, şoferul a fost inspirat şi a deschis repede uşile pentru ca pasagerii să coboare. Copiii au pornit pe jos spre casă, în timp ce şoferul şi-a recuperat plăcuţa cu numărul care îi căzuse şi a cerut ajutor ca să-şi scoată maşina din hău.

Mai mulţi muncitori de la firmele care trebăluiesc prin zonă s-au foit în jurul autobuzului fără să poată veni cu o soluţie. Şoferul nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Alţi conducători auto au declarat, în schimb, pentru Timp Online că nu înţeleg de ce autorităţile nu închid strada Subcetate până la finalizarea lucrărilor, drumul fiind atât de săpat încât există riscul unor accidente şi mai grave. Taximetriştii mai ales au spus că nu este singurul loc din oraş în care sunt capcane la tot pasul, şanţurile săpate de Aquabis fiind acoperite doar superficial.

Directorul Aquabis, Ioan Şandru, a declarat pentru Timp Online, că nesfârşitul şantier de pe strada Subcetate se datorează faptului că firmele care au făcut săpături au atins şi alte conducte decât cele care trebuiau înlocuite. El a dat asigurări că, în 15 iunie, strada va fi ca şi nouă. Până atunci însă, dacă nu vreţi să repetaţi istoria autobuzului, ocoliţi această arteră.

autobuz 2 autobuz 3 autobuz 4 autobuz 5 autobuz 6 autobuz 7 autobuz 8 autobuz 9

3 comentarii

  • Dorel îşi face de cap. De cînd au voie aceşti ignoranţi să coordoneze circulaţia? Nu există poliţie? Fiecare rudimentar ridică plăcuţa cu „stop”. Şi provoacă ambuteiaje. Nimeni nu are autoritatea de a-i îndepărta. Cred că e o chestie ce ţine de penal. Şi eu pot pune o panglică şi să coordonez circulaţia. Nu?

  • Pe unde se poate ocolii? Ca tot orasul este transee…Ne pregatim? Peste hotare, in vest, o strada , intr-o zi, o sapa, pun teava de canalizare , o acopera si o asfalteaza si apoi continua cu alta…Acest lucru se putea face concomitent pe mai multe strazi in lucru din diferite zone de oras. Dar nu asfaltat direct cu groapa asa cum este la intrare de pe Titulesc spre Azilul de Batrani de exemplu (si nu este un caz izolat, sunt cele mai periculoase gropi – nu le vezi) La noi spargem tot , luam imprumut bani pe a asfalta tot ce s-a stricat si dupa spargem pentru alte lucrari? Dar inca nu s-a platit imprumutul si trebuie sa luam altul pt urmatoarea asfaltare? Si uite asa ne jucam de-a „razboiul”? Concluzie – timpul trece leafa merge, dai sa mearga sa avem ce bifa din 4 in 4 ani.

  • asa au facut pe toate strazile, le-au umplut cu un pamant argilos care cedeaza sub greutatea rotilor, au turnat o mana de asfalt care arata ca o transee, in care iti rupi masina, si strazile cu piatra cubica sunt ca dupa razboi.Bataie de joc!!!!!!!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.