Actualitate

Șoferi indisciplinați și proprietari de câini, amendați de polițiștii locali

242 de amenzi în valoare totală de peste 19.000 de lei a dat în acest an Poliția Locală Bistrița șoferilor care au oprit, staționat sau parcat neregulamentar, plus 185 de avertismente. 84 de mașini au fost blocate până acum, fiind încasat același număr de taxe de deblocare. Săptămâna trecută s-au dat 4 amenzi, fără blocare, deoarece șoferii au venit la mașini până la terminarea procedurilor.

Polițiștii locali au dat sîptămâna trecută 17 amenzi șoferilor pentru staţionarea/intrarea voluntară cu autovehiculele deţinute pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public.

Pentru plimbarea câinelui de companie, fără să deţină materiale necesare păstrării curăţeniei, un bărbat din Bistrița a primit avertisment scris de la Poliția Locală Bistrița, săptămâna trecută. În schimb, o doamnă a primit 500 de lei amendă deoarece ”a permis circulaţia pe timp de zi a câinelui deţinut pe drumul public, fără însoţitor, punând în pericol trecătorii”, incident constatat în urma unei sesizări. Pentru un fapt similar la Viișoara, un bărbat a primit amendă de 100 de lei.

Un echipaj aparţinând Biroului Siguranţă Publică a acordat sprijin lucrătorilor din cadrul compartimentului ecarisaj, pe raza localităţii componente Viişoara. Cu această ocazie, de pe domeniul public au fost ridicaţi şi transportaţi la adăpostul special amenajat de pe str. Simpozionului 3 câini fără stăpân.

Poliția Locală a îndepărtat de pe pietonalul Liviu Rebreanu, din zona pietonală, parcările amenajate din faţa unor centre comerciale, în preajma lăcaşelor de cult, a pieţelor, precum şi din faţa sediilor unor instituţii,  5 persoane, dintre care doi minori, cunoscuți pentru cerșetorie, care prin diferite metode apelau în mod repetat la mila cetăţenilor. Au fost legitimate, avertizate verbal şi ulterior îndrumate spre domicilii.

2 comentarii

 • Unii sunt de parere ca ce-i aia „punga” pentru catel?!
  Il scot la ore fixe pe zona verde de langa casa, pe trotuarul de langa bloc sau in parcare, ca doar e loc public, nu?! Este atat de fericiiiit, ca nimeni si nimic nu mai conteaza!
  Iar majoritatea populatiei, cei preocupati mai degraba de ziua de maine decat de intretinerea unui „sufletel”, cei ce nu au fost „binecuvantati” cu un „animal de companie”, nu au decat sa fie atenti, sa nu calce in „norocul” scapat de caine pe trotuar sau in iarba….
  Ca sa fii scutit de surprize, nu ai decat sa deschizi bine ochii… sa vezi bine pe unde si cum calci!

  Ce ne facem insa cu cainii fara stapan, din locuri prin care trec copiii locatarilor?! In cartierul d-lui primar traiesc cainii liberi…. in armonie cu natura! Ii gasesti, sau te gasesc ei sa te hartuiasca deoarece ….le-ai incalcat teritoriul!
  Alooo, politiaaa?!? Ca pana la norme de bun simt, este cale lunga!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.