Actualitate

Un şofer beat de la o firmă de transport agabaritic din Uriu a produs un accident rutier la Bistriţa

Un bărbat de 37 de ani, angajat al unei firme de transport agabaritic din Uriu, a produs un grav accident de circulaţie la Bistriţa, în sensul giratoriu de pe DN 17 aflat la intersecţia cu strada Sigmirului. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu i-a dat prioritate fetei care conducea un Golf.

Autoturismul marca VW Caddy pe care scria „Gabarit depăşit” – întrucât e o maşină de însoţire a convoaielor agabaritice aparţinând unei firme din Uriu – venea dinspre centură, iar şoferul de 37 de ani, băut fiind, nu a dat prioritate autoturismului care circula dinspre Bulevardul Independenţei spre strada Libertăţii şi la volanul căruia se afla o tânără de 20 de ani şi o prietenă. Caddy a lovit Golful din dreapta, ambele maşini ajungând pe despărţitorul din beton al celor două benzi.

Mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului şi au preluat cei trei răniţi, două fete care se aflau în Golf şi şoferul maşinii marca Caddy.

„Din primele cercetări, reiese că accidentul s-a petrecut pe fondul neacordării priorităţii în sensul giratoriu. Conducătorul autoturismului marca VW Caddy a pătruns în interesecţie fără să acorde prioritate de trecere conducătoarei autoturismului marca VW Golf. În urma accidentului, a rezultat rănirea celor doi şoferi, un bărbat de 37 de ani şi o tânără de 20 de ani, dar şi a unei alte tinere care se afla în autoturismul VW Golf. În urma testării cu etilotestul, s-a constatat că şoferul autoturismului marca VW Caddy avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătoarea celuilalt autoturism, zero. În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere cu alcoolemie, urmând a fi dată soluţia legală prin Parchet de către Judecătoria Bistriţa”, a declarat inspector principal Laurenţiu Neagoe.

În zonă s-a circulat cu dificultate. Mulţi curioşi s-au adunat să vadă ce se întâmplă.

accident 2 accident 3 accident 4 accident 5 accident 6 accident 7 accident 8 accident 9

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.