Actualitate

Şoferul blocat în parcare de altul care îşi plătise locul: Am greşit, dar ce a făcut celălalt e mai grav

Şoferul care a fost blocat în parcarea de pe strada Constantin Romanu Vivu din Bistriţa de cel care plăteşte pentru locul respectiv a spus că îşi recunoaşte greşeala, dar consideră că a fost mai gravă fapta celui care l-a blocat şi, mai mult, încercarea acestuia de a demonstra public faptul că ar fi nedreptăţit.

„Mă numesc Cristian Sidor, conduc un VW Passat. Am mers la părinţii unui prieten să iau un pachet fiindcă trebuia să merg la Cluj să iau pe cineva de la aeroport în noaptea aceea. Am stat în jur de 10-15 minute, am parcat, într-adevăr, pe locul cuiva, dar am stat maxim 15 minute. Când am ieşit, am observat că maşina mea e blocată. Practic mi-a imobilizat acolo autovehiculul. Am claxonat de câteva ori. Eu sunt convins că domnul respectiv (al cărui loc l-a ocupat -n.r.) era acolo şi făcea mişto de noi că nu putem pleca. Totul se întâmpla în jur de ora 21.00. Atunci am fost blocat. Aveam numărul de telefon lăsat pe maşină, dar într-adevăr era într-o poziţie laterală şi probabil că nu l-a văzut. După circa trei ore, am zis că trebuie să sun la Poliţie şi pe la 23.00 şi ceva. Persoana respectivă putea să vină sau să nu vină, putea să vină să dea un claxon şi eu aş fi coborât într-un minut. Problema este că eu mai cunosc pe cineva care a fost blocat tot acolo de aceeaşi persoană, această persoană care spune că se simţea rău şi care nu a mai ieşit până dimineaţa când a găsit acel proces verbal. Eu nu am mai putut lua maşina până dimineaţă, iar persoana pe care trebuia să o iau de la aeroport a fost obligată să vină cu un taxi şi să plătească 200 şi ceva de lei, dar asta asta e altă poveste. Eu recunosc că am greşit lăsând maşina acolo pentru câteva minute, dar ce a făcut domnul respectiv mi se pare mult mai grav”, a spus Cristian Sidor.

Întrebat dacă regretă că a ocupat locul plătit de altcineva, el a răspuns: „În contextul acesta nu regret absolut deloc. Aş fi regretat în contextul în care nu s-ar fi întâmplat toată treaba asta (nu ar fi fost blocat şi nu ar fi fost dată publicităţii întreaga întâmplare – n.r.), dar mie mi se pare că ce a făcut domnul acesta e mult mai grav, a prezentat un punct de vedere extrem de subiectiv”.

Şoferul pretinde că poliţistul local sosit la faţa locului l-ar fi întrebat dacă are rezervat respectivul loc de parcare, iar el i-ar fi spus că nu, dar că l-a ocupat pentru 10-15 minute: „Eu nu pot dovedi că am stat doar 15 minute. Putem să vedem dacă există ceva camere la magazin. Eu am ocupat într-adevăr locul de parcare al altcuiva care putea suna la Poliţia Locală, numai că, până ar fi venit Poliţia, probabil aş fi fost plecat demult pentru că nu am stat mult, am stat 10 minute după care aş fi plecat. Asta aş fi vrut să fac, să stau 10 minute şi să plec, dar nu am mai putut pleca. Eu nu fug de Poliţie niciodată”.

Întrebat dacă a fost sancţionat pentru ocuparea abuzivă a locului de parcare plătit de altcineva, el a răspuns: „Nu am fost sancţionat pentru că am ocupat abuziv locul altcuiva. A fost domnul sancţionat pentru că mi-a reţinut maşina. Din punct de vedere legal, maşina era parcată regulamentar. Domnul nu a depus plângere, Poliţia nu se autosesizează în cazuri de-astea. Dacă domnul ar fi depus plângere, eu aş fi fost singurul vinovat, iar povestea s-ar fi terminat acolo. Domnul a acţionat cu totul greşit”.

Versiunea proprietarului locului de parcare aţi putut-o citi AICI. 

13 comentarii

 • La fel am patit si eu in acea zona …acu câțiva ani in urma …am parcat acolo in jurul orei 14(in acea vreme era parcarea rezervata de la ora 16… ) am stat cam o jumatate de ora adica in jur de 14.30, in momentul in care am ajuns la masina am observat ca imi este blocata, adica proprietarul a parcat fix in spatele meu fara a mai avea posibilitatea sa ies. Dupa vre-o 15 minute(in care eu am claxonat si m-am interesat a cui este masina ) a aparut proprietarul care a inceput sa ma injure si sa ma ameninte ca de ce am parcat pe locul lui …si mi-a zis ca ma tine acolo pana la 4 si dupa suna la politie sa ma amendeze . La care eu i-am zis ca sun eu inaintea lui ca ma obstructioneaza si ca o sa-i ridice lui masina pana una alta ( pe vremea aia se ridicau masinile) auzind asta m-a deblocat injurand si amenintand.
  Se pare ca e un trend in acea parcare, sau probabil este aceleași proprietar.

 • Nu ma intereseaza explicatii de genu: am stat numai un pic, am fost pana sus sa las ceva. Nu conteaza daca stai o secunda, un minut sau mai mult, daca locul e rezervat atunci respecta legea si nu parca pe acel loc!
  Si daca tot veni vorba de parcari.
  In orasul acesta sunt o multime de PUTUROSI care parcheza pe trotuare pe unde apuca, de nu mai poti trece de ei..Primaria ar trebui sa ,,sigileze” totuarele cu bare, sarma ghimpata, ziduri din beton ca sa intaleaga toti ,,participantii la trafic” ca acolo este trotuar nu loc de parcare in caz de URGENTA PERSONALA.
  Nu sunt locuri de parcare ia taxi, mergi pe jos, insa sa-ti lasi masina parcata de-an (P….) doar ca ai o problema…nu mi se pare OK, asa ca politia sa imparta amenzi. Faptul ca nu sunt suficiente locuri de parcare in oras nu-ti da dreptul sa parchezi acolo unde iti vine sa te k@ci.
  Pana va ajunge civilizatia la Bistrita mai este…

  • Bai baiatule, cu 120 de lei pe an nu te faci proprietar pe domeniul public si nu-ti faci tu singur dreptate! Da, primaria a facut regula si primaria trebuie sa asigure respectarea ei. CLAR?!? Sunt foarte mulți nesimțiti ca animalul care a dormit toata noaptea blocând sechestrând un bun al altuia intentionat si cu rea credinta. Oricum e dubios cum a primit doua locuri de parcare in conditiile in care regula este ca se aloca un singur loc de parcare pentru un apartament. Daca nu sunt destule locuri de parcare ti se pare firesc ca unii sa aiba rezervate cate doua la pretul de 30 de bani gauriti pe zi? Asa i s-a parut si smardoiului. Despre asta era vorba nu despre parcarea in drum sau pe trotuar. Grobeiul cu mertzan putea daca era trudit sa-si parcheze masina tri metri mai incolo ca nu-i pica steaua sau trebuia sa dea telefon la Politia locala si sa astepte pana rezolva problema celor 20 de bani pe care risca sa-i piarda. (Zic 20 de bani ca ziua era pe jumatate trecuta)

  • Si daca ai avut o urgenta, atunci cum de aveai pregatit numarul de telefon?
   In caz ca vine cel care este in drept sa te sune? Sau asa procedezi de obicei,
   parchezi unde vrei si daca cineva are nevoie de parcarea pe care o plateste sa te caute.
   Tu esti bine intentionat! Trebuia sa fii amendat si tu, sa te inveti minte. Dar, dupa cum
   pui problema, nu cred ca platesti vreun loc de parcare pe undeva.

  • Observatorule, la cluj treaba asta cu lasatul numarului pe bord este generalizata, acolo altfel nu ai nicio alta sansa sa parchezi! Eu chiar am in masina un carton cu nr meu de telefon, il folosesc cand am treaba la cj, acolo asa se face si nimeni nu se supara! Nu stau mai mult de 30 de minute la o adresa!

  • Inainte de toate trebuie sa fiti OAMENI, sa fiti buni cu semenii vostri, nu sa va razbunati pe saracul om ca a parcat si el pe un loc de parcare platit la primarie! De ce l-a blocat, ce a castigat cu asta? Doar rautate gratuita, ma mir cum de mai aveti tupeul sa intrati in biserica si sa faceti cruci, dzeu vede sufletul vostru negru, ma mir ca nu va trazneste!

 • daca stateai 10-15 minute nu-ti era greu sa o lasi pe avarii, nu?
  sau sa faci piciorul frumos vreo 25-30 de m pâna pe strada principala unde erau destule locuri de parcare.
  ala a ales o solutie extrema, într-adevar, eu îti desumflam toate rotile în locul lui si te lasam sa pleci în treaba ta, dupa ce dadeai o ora jumate la pompa ca sa te înveti minte.
  PS: plus ca mai si inventezi o justificare de îngheata pârtia, ca ai parcat ca ghertoiul, cica te-ai dus sa iei un pachet sa-l duci la Cluj, probabil ca sa-i faci cunostinta cu cineva care tocmai cobora din avion.

 • Bine i-a făcut, poate așa se învata minte… Niste nesimțiți puturoși; si de unde era să știe omul ăla ca tu stai numai 15 minute?… El ar fi trebuit să patruleze pe lângă Masina până alteța dumneavoastră binevoia să coboare, să nu iti miști curul câțiva metri pe jos. Multi fac așa, cu scuza penibilă ca stau doar câteva minute. Nu cred că intr-o tara civilizata își permitea să facă așa. Dacă e locul omului, plătit, NU îl ocupi, e simplu, iar asta cu scuze de gradinita si pachete, bla bla trebuia să fie singurul amendat. Probabil că cel care l-am blocat nu a mai suportat să îi fie mereu locul ocupat când vine acasă; vrem civilizație, dar nu dam dovada de ea

 • Cine te a pus pus sa parchezi ?! Este o regula clar stabilită. Ai încălcat o! Sa ti fie învățătura de minte! Trebuia sa parchezi in alta parte. Cum ar fi daca toti s ar apuca de claxonat ca un bou nu respecta o regula simpla. Ai stat un minut!? Nu trebuia sa stai deloc … si Terminați cu cacaturile si faceți pe Deștepții toti …

 • Salut. Pe baza care-i legi/articol s-a dat amenda? Întâmpin o situație similară și repetitivă și as dori sa știu ce legislație se aplica. Mulțumesc.

 • MULTA LUME PE STRADA, DAR ATAT DE PUTINI OAMENI
  RESTUL…. niste T-REX contemporani ( colti MARI + CREIER mic,)
  uneori imbracati cu haine, insa permanent dezbracati de caracter.

  BINE A SPUS CINE A SPUS:
  „Doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana, insa nu sunt foarte sigur despre primul.”

 • foarte bine ca la blocat !!eu de cate ori vin acasa se gaseste un jegos sa imi ocupe locu chiar daca sunt 5 parcari nerezervate si libere. jegosi de oameni increzuti!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS