Actualitate

”Șoimi” vigilenți în Afganistan. Ce misiune au militarii Companiei ”Draco” (FOTO)

Batalionul 812 ”Şoimilor Carpaţilor” a fost dislocat până în februarie 2019 în Afganistan. ”Militarii din cadrul Companiei 4 Protecția Forței ”Draco” sunt la datorie 24 de ore din 24, pentru a asigura securitatea punctului de acces în Baza Aeriană Militară Kandahar, misiune pe care o îndeplinesc la cele mai înalte standarde”, informează Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”.

”Pentru mine este prima misiune în Afganistan, dar am parte de o subunitate foarte bine închegată, acest lucru datorându-se în special perioadei de pregătire în țară. Cei mai mulți dintre militarii plutonului au multă experiență, având două sau trei misiuni în teatrul de operații. În urma pregătirii desfășurate, în special în cadrul Centrului Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, militarii s-au adaptat foarte bine la specificul misiunii, iar ca rezultat își desfășoară misiunea la standardele stabilite”, spune locotenentul Sorin Aron, comandantul plutonului 1.

Cei 448 de militari care participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan sunt comandați de lt. col. Dan Valer Orza. Ei execută misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Militară Kandahar, precum și unele de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane.

Unitatea, înființată în urmă cu 23 de ani, a demonstrat că poate îndeplini misiuni dintre cele mai complexe în țară și în teatrele de operații din Angola (în anul 1997), Irak (în perioada 2004-2005) și Afganistan (între anii 2002-2003, 2006-2007 și 2010-2011).

Foto: Facebook Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS