La sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a comunicat Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) intenția de susține implementarea a două proiecte privind construcția de locuințe cu destinație exclusivă pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ, precum și locuințe de serviciu pentru angajații din instituțiile publice.
Pentru dezvoltarea unui astfel de proiect de edificare a locuințelor pentru tinerii specialiști din sănătate, Spitalul Județean de Urgență Bistrița a propus CJ disponibilizarea unui teren de 3.300 mp pe strada Prundului, unde se află o gospodărie anexă fostă fermă zootehnică, imobil nefuncțional și aflat într-o avansată stare de degradare. Construcțiile respective sunt neutilizate din anul 2007 de către SJU ca și gospodărie proprie.
Astfel, construcțiile respective vor fi dezafectate și trecute din domeniul public în domeniul privat al județului pentru casare, iar terenul aferent va fi atribuit pentru construirea de locuințe ANL pentru tinerii specialiști din sănătate.
În ultimul an, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-au angajat peste 40 de medici noi. Până acum au fost create ”mici garsoniere” în spaţiile pe care spitalul le are la dispoziţie. Timp de şase luni, în ele pot locui medicii noi care vin să lucreze în spital până reuşesc să îşi găsească propria locuinţă.
”Un medic peste vârsta de 30 de ani care vine să ocupe un post la Bistriţa nu are locuinţă. Poate are soţie şi copil. Trebuie să stea în gazdă, iar salariile sunt destul de mici. Şi eu, când mi-am început cariera, am stat la părinţii mei într-o cameră ani de zile, deşi pe vremea aceea se ofereau apartamente. Autorităţile locale au decis să construim un bloc pentru medici, spitalul a oferit un teren, iar prin fonduri ANL, pentru că este cel mai facil, să putem să oferim şi locuinţe, măcar un minim de confort până când oamenii aceştia se pun pe picioare şi pot avea după aceea propriile lor locuinţe. Noi am avut o gospodărie anexă chiar pe malul drept al râului Bistriţa, în partea de jos a oraşului în zona magazinului Kaufland şi pe care o punem acum la dispoziţie pentru această construcţie. E o zonă foarte frumoasă. Vor fi în jur de 30 de apartamente, nu ştiu exact. Vom rezolva însă o problemă foarte importantă”, a declarat nu de mult pentru Timp Online prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
DAR BANI PENTRU SANTATE VOR FI?
de unde?
de la contribuabili???
aaa…aia care stau in corturi????
CE PARADOX TRAIM IN ROMANIA..platim impozite pentru ca EI sa aiba salariul meu pe o luna castigat intr-o noapte dormita la spital, altii de uniforme, altii locuinte, altii benzina, altii protocol, altii 3luni de vacanta, concedii decontate, zile libere , al 13 salariu, bani pentru haine frumoase, cursuri si facultati facute in timpul serviciului SI TOATE ASTEA PE SPINAREA PRIVATULUI..care lucreaza in 3 schimburi (iar o sa sara bugetarii si sa spuna ca platesc si ei impozite: da, platesc impozite dar tot din banii privatului…sa-mi spuna bugetarul ce afacere face statul si aduce profit?)
Dati afara jumate din bugetari si o sa vedeti ca nu se schimba si nu se vede nimic.
Mai greu cu matematica la matale, tanti/nene. Vrei sa te creada luma ca muncesti trei schimburi, ceea ce inseamna 24 ore zilnic?
Esti mai ceva decat soldatul sovietic din vremurile mai vechi.
Singura afacere rentabila pentru stat este sa stranga bani de la contribuabil din taxe si impozite MOKA!
Vrem servicii de calitate nu doar termopane la spitalul judetzean
De ce nu se fac controale in Anl .uri Sub Cetate cred ca ar fii solutia ideala numai in bl 1 cati chiriasi stau si proprietarii au case…..