Social

Someșul Mare s-a umplut, din nou, de gunoaie. Anul acesta ar urma să fie instalați plutitori

Albia Someșului Mare s-a umplut, încă din primele zile din an, de gunoaie. Bucăți de plastic de diferite forme, mărimi și culori ”decorează” malurile râului, aduse la vale de ploile din ultima perioadă. Fostul primar al comunei Feldru, Ștefan Sîngeorzan, a suprins dezastrul în câteva fotografii și a scris câteva versuri pe care le-a intitulat ”Când natura plânge”.

Între timp, Administrația Națională Apele Române a scos la licitație pentru 3,2 milioane de lei amplasarea de plutitori pe albia râului. Acestea vor fi amplasate în dreptul localității Beclean, și în amonte de localitatea Odoreu, în județul Satu Mare.

Pe Someșul Mare, la Beclean, se va face consolidare cu gabioane pe malul drept și pe malul stâng, consolidare cu gabioane platformă, epiuri dirijare plutitori, epiuri colectare plutitori, drum pietruit de acces, platformă din piatră spartă, cuvă din beton armat. Termenul de depunere a ofertelor este ziua de 7 februarie 2023.

12 comentarii

 • Cred ca somesenii fac dinadins dupa ce bagabontii (cu concursul dansului) l-au lasat pe d-nul Ogagau fara obiectul muncii, pacat, aduceti-va aminte cum arata albia somesului la un an dupa ce acest ‘Balan’ al Vaii Somesului d-nul Traian Ogagau a preluat functia de primar la Singeorz Bai, nu ridic si nu aduc osanale nimanui dar adevarul asta este fac zilnic ca agent ruta respectiva si ce se vede se vede.

  14
  5
 • Rog toti prietenii pescari sa faca poze in acest an cand merg la pescuit si identifica gramezi de gunoaie pe malurile cursurilor de ape.Sa trimita tot ce vad Garzii de Mediu dar si ADI -deseuri care au o echipa fulger si stiu bine cum trebuie urmariti indivizii certati cu legea si bunul simt.
  Numai impreuna putem starpi nesimtirea umana al acelor indivizi care murdaresc judetul.

  12
  10
 • Tare ma tem ca plutitorii nu vor rezolva decat parțial problema ( in aval ).
  Problema sunt unii din mândrii băștinași ai Văii Someșului !
  Daca i-am putea da la export si sa aducem in locul lor niste danezi , suedezi , japonezi … n-ar mai trebui plutitoare !

  16
  2
 • Pentru nesimțiți, singurele metode de lecuire, sunt cele coercitive. Amenzi, confiscarea utilajelor, muncă în folosul comunității, mergând până la lipsire de libertate. Nu-i normal să fie afectați 90% din cetățenii corecți, de o minoritate needucată. Acele plutitoare sunt frecție la un picior de lemn, pe bani ff mulți, plătiți tot de cei cu bun simț. Bun, să zicem că la Beclean se opresc peturile, dar în amonte ce facem cu celofanele și celelalte mizerii aruncate aiurea? Sunt multe de făcut, dar totul pleacă de la educație, de la cei 7 ani de acasă. Sigur instituțiile statului cu atribuții în protecția mediului, sunt multe, dar unele se plâng de legislație, lipsă de personal, resurse, sau dau vina una pe alta. Să nu uităm, că bolile se transmit prin viruși, microbi, iar aceștia îi găsim în mizerii, gunoaie. Când o să avem un mediu curat, sănătos, vom fi și noi mai sănătoși, mai curați la trup și suflet. O zi bună și mulțumesc pentru implicare, doamna profesoară.

  24
  2
  • Aveți dreptate, altfel nu facem nimic. Amenzi cât de mari și plătite. La fel și pt cei care aruncă pe geamul mașinii. Am poluat si am distrus tot. Asteptam să avem o clima și o natură perfectă, dar nu se poate.

   11
   1
 • In 33 de ani de democratie, nu-i asa, nu am reusit sa facem 6 autostrazi care sa brazdeze tara ,in lung si in lat…… Nu am reusit sa facem,refacem sistemul de irigatii….Nu putem sa pastram curatenia si frumusetea naturii in mijlocul careia, traim si muncim….. Nu putem, ……. trist ! Totul porneste de la educatia din familie, cei sapte ani de acasa, puterea exemplului modele de urmat……! In schimb , avem manele…. smecheri……teze de doctorat plagiate…. diplome obtinute online…..si multe alte”‘avantaje”‘ ….. Cred ca , meritam altceva !

  27
  3
 • Un eveniment nu o sa uit niciodata care mi se pare simptomatic. Acum vreo 10 ani sarbatoream ziua fiicei cu colegi de clasa a ei la noi acasa. Vad cum cel mai faimos si iubit coleg de clasa de la o familie care se crede cu prestigiu mananca o bomboana si arunca ambalaj in mijlocul camerei.

  Generatia asta, care acum are vreo 20 de ani, cu bac facut si la studii cu experienta cu alcool si alte droguri. Parintii parca nu erau preocupat prea mult si atunci cind le atentionasem au ras de mine. Deci nu va asteptati sa se rezolve in curind fenomenul.

  20
  1
 • Garda de Mediu este una din instituțiile care toacă banul public la modul grosolan.
  Daca ii suni sa faci sesizare te iau în râs, dacă mergi la ei la birouri ai impresia că mergi la piata, unu râde altul fumează altul strigă la tine, ce sa mai zici că dacă reclami pe cineva , nu ai ajuns bine acasă că vecinul tău și stie că l-ai reclamat!!

  18
  2
 • Santem un popor care nu avem un pic de bun simt fata de natura sau fata de semenul nostru, uitativa numai la tineri care vin din diaspora cum trec granita calca accerelatia devine automat alt om care se crede un superman si totul se termina dramatic, ce sa mai vorim de gunoiele aruncate de nesimtiti, dar vad ca sunt acuzati fata de cei ce locuiesc in amonte pelSomesului Mare,sa luam ex com Sant unde lucreaza foarte multi oameni din localitatile limitrofe, multi lucreza la padure si fiecare are o sticla de suc ,o bere sau o sticla cu lapte toate iau drumul raului,nu mai vorbesc vara, cand toate com vin la pasunat ,sanbrasi vin dupa branza toti au rucsacurile burdusite de sticle si ambalaje care raman pe munte si revin la stapani lor in aval.

  10
  1
 • Cărați cu sacul gunoiul la Someș.
  Pe maluri, la margini faceți căpiți,
  Să scriem, cu farisei și cu vameși,
  Acordul Schengen pentru tâmpiți.

  Cărați la Someș gunoiul cu sacul,
  Cu roaba, cu cârca și cu remorci,
  Să vină moartea, să ne ia dracul
  Și râul, ca scăldătoarea de porci.

  11
  2
 • Perfecta poezia care reflecta gradul de indobitocire al celor care arunca gunoaie in natura.
  Alte palavre sunt de prisos.

  5
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS