Cultură

Şomlea, pe făraş. S-a dus în concediu fără ca preşedintele CJ să-i permită acest lucru!

Directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Florin Vasile Şomlea (PDL), e pe făraş. Conducerea Consiliului Judeţean a găsit şi motivul pentru care poate să-l dea afară. S-a dus în concediu fără ca preşedintele CJ Emil Radu Moldovan să îi aprobe acest lucru. Curată indisciplină!

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud Emil Radu Moldovan a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă USL va continua să conducă tot cu directorii numiţi de PDL întrucât au trecut trei luni de la alegerile locale şi nu s-a operat nicio schimbare la nivelul instituţiilor din subordinea CJ.

„Eu mi-aş fi dorit ca, de a doua zi, să pot să aduc o echipă a noastră cu care să putem conduce tot ceea ce înseamnă CJ şi instituţiile din subordine, dar sunt îngrădit de nişte reguli şi de nişte legi, iar eu nu fac abuzuri şi nici nu încalc legea. Am aşteptat şi demisii, dar se pare că nu face parte din arealul bagajului moral al unor oameni şi atunci am cerut instituţiilor să se facă analize, iar când voi avea rapoartele respective voi lua decizii în consecinţă”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Referindu-se la Florin Vasile Şomlea, directorul CJC Bistriţa-Năsăud, el a spus că acesta a plecat în concediu chiar zilele acestea fără aprobare.

„Nu ştiu, poate a cerut aprobare de la domnul Oltean sau de la domnul Liviu Rusu. A avut o cerere de concediu adresată domnului vicepreşedinte Pugna care l-a rugat să rămână pentru că în această perioadă discutăm în CJ organigramele şi statele de funcţii ale tuturor instituţiilor din subordine, dar înţeleg că domnul Şomlea a considerat că e mai importantă vacanţa decât instituţia pe care o conduce. Din informaţiile pe care le am a plecat pur şi simplu”, a spus Emil Radu Moldovan.

Întrebat ce se întâmplă în aceste condiţii, el a declarat că cei în drept vor face un raport şi apoi se va lua o decizie.

„O să văd raportul şi voi vedea ce decizie iau. Când pleci fără să ai acordul, înseamnă că e caz de indisciplină, nu?”, a declarat preşedintele CJ.

Reamintim faptul că USL l-ar prefera la conducerea CJC Bistriţa-Năsăud pe Gavril Ţărmure, preşedintele Fundaţiei Culturale Societatea de Concerte Bistriţa, dar care nu şi-a putut prelua funcţia pentru că Şomlea are un contract încheiat pe mai mulţi ani.

Cristiana Sabău

4 comentarii

 • Rugăm Consiliul Judeţean să mai înfiinţeze două consilii ştiinţifice din profesori universitari pe care să le conducă d-l Şomlea pe lângă cel din aceşti ani!
  Toate întâlnirile de lucru să aibă loc la Neviorc.
  Luise Ciurdărean

 • oare de ce usl e asa de nepregatit, de slab?
  pai daca era invers Somlea era schimbat a doua zi!
  dormiti USListi, dormiti?
  puneti domle un tanar o tanara cu aptitudini etc
  oricum sa nu fie portocaliu…scuip in san

 • Ar trebui cei de la Consiliul Judetean sa verifice citii banii a incasat Maria Golban de la Centrul Judetean de cultura de cind ii director Vasile Somlea .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.