Actualitate

Sosesc pubelele verzi și galbene, luate printr-un proiect cu bani europeni

Pubelele verzi și galbene achiziționate prin proiectul cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean și ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au început să sosească.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împreună cu ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud derulează un proiect finanțat prin fonduri europene în vederea achiziționării a 188.329 de pubele: 83.443 pubele albastre pentru colectarea hârtiei și cartonului, 83.443 pubele verzi pentru colectarea sticlei, 21.443 pubele galbene pentru colectarea plasticului și metalului.

De la începutul lunii octombrie pubelele verzi și galbene sunt livrate către primăriile din județul nostru, urmând ca la finalul procedurii de recepție aceste pubele să fie distribuite către populație. Pubelele albastre vor veni după începutul anului 2024.

Aceste pubele vor asigura o colectare mai bună a deșeurilor reciclabile și vor elimina problema sacilor de colectare care din diverse motive nu ajung întotdeauna la toți utilizatorii serviciului de salubritate.

”Investițiile în infrastructura de colectare a deșeurilor sunt necesare pentru a asigura cetățenilor condiții optime de colectare selectivă, lucru care în opinia nostră va duce la o creștere a cantităților de deșeuri reciclabile colectate separat din totalul deșeurilor generate dar și o creștere a calității colectării selective. Rezultatele unei colectări selective bune sunt: devierea de la depozitarea pe groapă a unei cantități mai mari de deșeuri, care vor merge la reciclare; penalități mai mici pentru depozitarea pe groapă; bani mai mulți întorși în comunități din valorificarea deșeurilor reciclabile; un mediu mai curat și mai sănătos”, spune directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

Contractul de finanţare ”Recipiente de colectare a deşeurilor pentru dezvoltarea şi modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud” are o valoare totală de 47,48 milioane lei, din care 27,16 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare.

3 comentarii

    • Cum vor fi distribuite? Eu am platit taxa de dalubrizare, corect si in avans, dar nu am primit tomberoane. Nici detalii despre cum se vor distribuii. Doar am fost trecute pe o lista. Cel de menajer l-am cumparat eu, dar ma astept ca celelalte sa le primim asa cum e firesc.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS