ACTUALIZARE Un tânăr din Bistrița a fost prins în flagrant și reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme folosite pentru taximetrie, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:
”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistrița l-au reținut aseară, pentru 24 de ore, pe un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiu, pe care îl bănuiesc de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Acesta va fi prezentat astăzi instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost depistat de către polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică, care l-au surprins în flagrant în timp ce încerca să deschidă un autoturism tip taxi, care era parcat pe strada Gării din municipiul Bistrița.
Din activitățile investigative au rezultat indicii că în perioada 25 septembrie – 2 decembrie a.c. acesta ar fi sustras telefoane mobile, tablete și sume de bani din autoturisme de tip taxi, parcate pe raza municipiului. Polițiștii îl bănuiesc pe bărbat de comiterea a 12 furturi, cu un prejudiciu total de 6.000 lei.
O parte din bunurile sustrase au fost recuperate de polițiști, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”.
La data de 4 decembrie, bărbatul cercetat pentru comiterea mai multor furturi din auto, de pe raza municipiului, a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
În această perioadă, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară activități stradale, pe raza municipiului Bistrița și a secțiilor arondate, în cadrul unei campanii de prevenire a furturilor, ocazie cu care recomandă proprietarilor de autoturisme:
- Să parcheze autoturismul în locuri luminate, supravegheate video, parcări păzite, garaje sau în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă.
- Să nu lase actele maşinii în interiorul acesteia, deoarece în acest fel ușurează munca hoților în valorificarea ei.
- Să nu lase la vedere în autoturism telefoane mobile, genţi diplomat, poşete, acte personale sau alte obiecte de valoare. Toate acestea pot constitui o invitație pentru hoți.
- Să monteze pe maşină sisteme de alarmă şi antifurt suplimentare celor din dotare: sisteme audio, mecanice – blocarea volanului, a pedalelor.
- De asemenea, o metodă eficientă de siguranță ar fi marcajul geamurilor, ramelor de la uşi, a componentelor demontabile cu un număr de identificare personal, de obicei cu nr. de înmatriculare. Această măsură reprezintă o descurajare pentru hoţi, deoarece componentele marcate sunt mult mai dificil de vândut, iar șansele ca autorii să fie identificați sunt mai mari.
Foto cu caracter ilustrativ
Administratori de firme care calca pe bec sunt postati cu nume si penume chiar si foto (Rusu),
hotii si talharii de care am avea posibilitatea sa ne ferim sunt sub anonimat.
Cum vine asta domnilor politisti ? Il prindeti in flagrant, insa il banuiti de fapta ? Cum mama dracului suna pe romaneste si cum sa intelegem noi actul de retinere .Pe cand schimbati formula de exprimare care la randul ei are un mare non-sens .
plotia nu stie cine e omul. poate e neam cu proprietarul. poate e proprietarul, poate poate.. politia ii ia datele de identificare si mai departe e treaba judecatorului sa il declare infractor pe urma probelor. doar nu ai crezut ca o masina de politie aflata in patrulare care surprinde un hot in flagrant il baga in masina si il duce la puscarie sa fie inchis :))