Actualitate Social

Specialişti din Franţa, Belgia şi Marea Britanie ţin un curs internaţional de permacultură

Specialişti din Franţa, Belgia şi Marea Britanie de la Universitatea Populară de Permacultură din Franţa susţin un curs internaţional de permacultură care are loc la Malin şi ţine până în data de 23 septembrie.

Potrivit unui comunicat, transmis de gazda evenimentului, Philipe Coupé, un belgian stabilit în Bistriţa-Năsăud, cursul a început în acest sfârşit de săptămână şi are o durată de 72 de ore, timp în care vor fi realizate două workshop-uri: construirea unui coteţ de găini cu lut şi nuiele şi de plantarea unei grădini forestiere.

Potrivit sursei citate, fiind vorba de profesori din străinătate, cursul e ţinut în limba engleză. Participanţii vor învăţa despre principiile sistemelor naturale, dar vor afla mai multe şi despre soluri, clădiri şi structuri. Nu lipsesc nici informaţiile despre tehnologii de conservare a energiei.

De asemenea, vor fi abordate teme precum pădurea şi copacii cultivaţi, eliminarea şi reciclarea deşeurilor, gestionarea faunei sălbatice, seminţe şi pepiniere, dezvoltarea satului, apa în peisaj şi comerţul.

În data de 17 septembrie va fi o zi a porţilor deschise. Publicul şi presa vor putea trece pragul fermei să discute cu îndrumătorii şi cursanţii despre preocupările lor în domeniul permaculturii, “un sistem ecologic proiectat să susţină în toate aspectele o comunitate umană”. Termenul vine de la expresia cultură permanentă.

La Malin, Philipe Coupé a amenajat o fermă ecologică cu un grad mare de autonomie. E formată dintr-o casă veche recondiţionată la care au mai fost adăugate încăperi noi. Clădirile sunt racordate la reţea de apă curentă şi canalizare. Există o grădină bogată cu multe legume, pivniţele sunt şi ele pline cu roade culese din vară, iar grajdurile cu animale, toatea sigurând hrana necesară.

La curs participă 15 persoane din ţară şi străinătate.

1 comentariu

  • Da, am aflat la un training despre „Towns trasition” de la un belgian ce inseamna permacultura, cum copiii domniei sale nu se mai imbolnavesc de cand consuma legume de la un centru de livrare produse in sistem permacultura.
    Salut initiativa familei Coupe cat si interesul pentru a disemina cunostinte despre acest mod stiintific de a cultiva natural si a obtine calitate si sanatate. Doresc sa ma inscriu pe lista de interes si sa primesc informatii despre noi rezultate. Urez familiei Coupe ca initiativa sa ramana sub protectie divina, protejata de calamitati naturale

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.