Social

Spectacolul câinilor zăpezii, pe Drumul Romanilor

(FOTO-VIDEO) A 5-a ediție a concursului internațional de atelaje canine ”Drumul Romanilor”, organizat de Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația Tășuleasa Social, are loc în acest week-end în nămeții din Pasul Tihuța.

Sportivi din România, Croația, Austria, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Polonia, Elveția și Slovacia se întrec la opt categorii de concurs pe un traseu de peste 20 km, pregătit la standarde care concurează pârtiile din Laponia.

Trofeul “Via Transilvanica” va fi decernat celui mai rapid echipaj, care va primi și un premiu de 500 de euro.

Drumul Romanilor din Pasul Tihuţa este cunoscut din secolul al XVIII-lea. Se întinde pe mai bine de 12 km, este lat de 12 metri şi se află la 850-1.150 de metri altitudine în zona Poieni/Belvedere.

Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17 – Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN 17 – Pasul Tihuţa.

2 comentarii

 • Nu mai dureazā mult pânā când “nemulțumiții de toti și de toate” vor interzice acest sport, pentru că în percepția lor câinii sunt abuzați.
  La fel și echitația, să nu mai fie o disciplină olimpică, pt că ei (doar ei au dreptul să vorbească, cei care au altă părere să fie reduși la tăcere) consideră că au de suferit caii.
  Trăim vremuri ciudate, eu le-as numi REVOLUTIE, in care Google, Netflix, Disney, Facebook, Hollywood , Tweeter, promovează la greu; Organizația rasistă Black Lives Matter, feminismul, LGBT, imigratia, fac propagandă pr “schimbările climatice” și cenzurează și “ascund” părerile contra!
  “Veșnicii nemulțumiți”vor sa se interzică pescuitul cu năvod in mări si oceane.
  Pentru că peștii au parte de o moarte înceată și barbară când sunt scoși din apă.
  Trebuie găsită o soluție prin care peștii sa fie omorâți mai repede, când sunt scoși din apă. Să nu se chinuie pe uscat!

  • Las că -i bine că nu s-o mai ,,însămnat”Asociația Chinologică cu aşa zise ,,parteneriate”la tot ce se organizează de alții.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.