Sănătate

Spitalul, asaltat de pacienți cu toxiinfecție alimentară. Un bărbat a ajuns la ATI

Un bărbat de 55 de ani care a făcut toxiinfecție alimentară a ajuns să fie internat în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, a spus managerul unității medicale Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

În total, săptămâna trecută au ajuns la UPU 85 de pacienți cu toxiinfecție alimentară dintre care 55 de adulți și 30 de copii.

”În momentul de față, mai sunt doar doi pacienți internați, un copil, cu un sindrom sever de deshidratare și vărsături și un bărbat care a fost internat și în secția de ATI. Acum este în secția de Boli Infecțioase”, a spus Gabriel Lazany.

Directorul medical al spitalului, dr. Gabriela Deak, a explicat că bărbatul care a ajuns în ATI a fost diagnosticat cu un sindrom de dishitratare sever care a dus la dezvoltarea unei insuficiențe renale.

Cei mai mulți dintre pacienți au consumat mâncare pregătită în Restaurant Ardeal.

Direcția de Sănătate Publică face o anchetă pentru a afla dacă au consumat mâncare din aceeași sursă.

Situația pacienților cu toxiinfecții alimentare (perioada 9-17 iulie)

Prezentări la Unitatea de Primire a Urgențelor: 85 de pacienți, din care 30 de copii și 55 de adulți.

Prezentări la Secția Boli Infecțioase: 52 de pacienți, din care 34 de pacienți (7 copii, 27 de adulți) au fost consultați și externați cu recomandări medicale la domiciliu; 18 pacienți (12 copii, 6 adulți) consultați și internați.

În acest moment, la Secția Boli Infecțioase mai sunt internați, în stare ameliorată, stabilă: 1 copil (sindrom sever de deshidratare, vărsături) și 1 bărbat (prezentat inițial în UPU, transferat în Secția ATI, iar de acolo la Secția Boli Infecțioase cu toxiinfecție alimentară, enterocolită cu Salmonella, sindrom sever de deshidratare, insuficiență acută renală, acidoză metabolică).

3 comentarii

    • Daca se intampla intr-o cu totul alta tara decat Romania, acest restaurant era inchis pe veci. Nu e posibil ca aproape 100 de persoane sa aiba viata pusa in pericol si autoritatile sa il lase sa-si desfasoare activitatea in continuare. Dar la noi cu tot raul inainte…

      5
      1
  • Asa e bun și noi l am chemat la înmormântarea bunicului și a îmbolnăvit un sat întreg. La sunat mami și a vb foarte urat cu ea a spus ca nu e posibil asa ceva .Dumnezeu nu doarme !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS