Actualitate

SJU Bistrița nu are paturi de ATI la secția de boli infecțioase. Unde vor fi trimiși eventualii pacienți

ACTUALIZARE ”Spitalul Județean de Urgență Bistrița a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii eventualelor cazuri de coronavirus, prin suplimentarea personalului în cadrul Secției Boli infecțioase, izolarea spațiului din secție destinat cazurilor suspecte și asigurarea de circuite epidemiologice separate”, informează SJU Bistrița.

ȘTIREA INIȚIALĂ În România sunt pregătite în jur de 2.500 de paturi pentru eventualii bolnavi de coronavirus, iar dintre acestea 95 sunt la terapie intensivă, știut fiind faptul că boala poate da dificultăți respiratorii severe. De asemenea, în țară sunt pregătite peste 4.000 de locuri pentru carantină, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are 20 de paturi la secția ATI, dotate cu aparatură medicală care asigură toate condițiile pentru menținerea funcțiilor vitale, însă nu la secția de Boli Infecțioase. În aceste condiții, eventualii bolnavi vor fi transferați la Cluj.

”Deocamdată, ministerul monitorizează paturile de ATI din secțiile de boli infecțioase. Se evită introducerea coronavirusului în alte secții din spitale până nu se impune acest lucru. Ca măsura preventivă. Noi nu avem paturi de ATI în secția de boli infecțioase. Deocamdată, protocolul prevede că pacienții infectați, confirmat, se transfera la spitalul BI din Cluj”, a declarat pentru Timp Online Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Reamintim că anul trecut a fost inaugurată noua secție ATI în Spitalul Județean de Urgență, dotată cu 20 de paturi.

Proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unității de Transfuzii Sanguine (UTS), în valoare de 13,6 milioane lei (3 milioane euro), a fost finanțat cu bani guvernamentali prin Ministerul Sănătății. Cofinanțarea din bugetul județului a fost de 10%. Din valoarea totală a contractului, 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro) au fost alocați pentru echipamente medicale.

”Investiția se ridică la aproape 14 milioane lei, aproximativ 3 milioane de euro. Astăzi suntem în situația de a avea, fără a folosi cuvinte mari, cea mai modernă și dotată Secție ATI din România. Din 284 mp, cât avea vechea secție, după extindere avem 710 mp, iar cele 20 de paturi sunt dotate după ultimele standarde. Proiectul a început în august 2018, într-un an de zile am reușit să facem toate procedurile și lucrările. După investiții în Secția de Chirurgie, noul Bloc Operator și extinderea Secției ATI, avem circuitul închis, cu condiții la cele mai înalte standarde din sistemul de sănătate”, a spus atunci președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Deocamdată, în Bistrița-Năsăud nu a fost diagnosticat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

VEZI ȘI:

5 comentarii

  • Noroc că o făcut PSD spitalele Regionale așa cum a promis! Ce ne făceam dacă nu erau gata în 2020 așa cum s-a prevăzut în Programul domnului Dragnea. Fapte, nu vorbe!

    • Le face pedeleu, stati linistiti, Doar șâ autostrazile sunt acuma suprapuse de cat de multe s-au facut.

  • Spitalul Judetean de Urgentă (SJU) Bistrița nu are paturi de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) la secția de boli infecțioase. In schimb, intre anii 2013-2016 la secția de boli infecțioase a SJU Bistrița situată pe strada Alba Iulia nr. 9, a fost construită o biserică având hramul ”Sf. Nectarie Taumaturgul”, care a fost sfințită de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului la 30 iulie 2016.
    Vezi: https://timponline.ro/biserica-de-la-spitalul-de-oncologie-gata-de-tarnosire/

    • Au fost construite două și un paraclis cu chipul domnului director zugrăvit în chip de icoană. În 1998 a fost sfinţit paraclisul din incinta clădirii principale a Spitalului de Urgenţă. În urmă cu doi ani a fost sfinţită o nouă biserică ce poartă hramul “Sfinţii Doctori fără de arginţi” în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie. Noua biserică de la Spitalul de Oncologie va fi al treilea lăcaş de rugăciune construit în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Cu Ionică și Răducu avem parte de servicii complete. Intri în Spital pe o poartă și ieși direct în cimitir. Bani să ai puși bine din timp că locuri în cimitir nu mai sunt decât la privat și înmormântarea costă.
      https://timponline.ro/s-a-pus-piatra-de-temelie-a-bisericii-de-la-spitalul-de-oncologie-foto/

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.