Sănătate

Spitalul Năsăud, din nou în colimator. E pe ultimul loc în privinţa complexităţii cazurilor tratate

Spitalul Orăşenesc "George Trifon" Năsăud are puţine şanse să facă faţă noilor condiţii de contractare a serviciilor medicale, spune preşedintele-director general al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan. "Noi le-am dat o grămadă de sfaturi încă din ianuarie. Suntem la jumătatea anului şi nu au mişcat nimic", a mai spus şefa CJAS.

Timp Online a întrebat-o pe Camelia Ilişuan, preşedintele-director general al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, dacă în opinia sa Spitalul Orăşenesc „George Trifon” Năsăud va reuşi să funcţioneze în noile condiţii de contractare a serviciilor medicale care presupun bani mai mulţi alocaţi ambulatoriilor de specialitate pentru evitarea internărilor inutile.

„Sincer vă spun am mari îndoieli fiindcă nu au mişcat nimic din toate lucrurile pe care le-am discutat cu ei şi pot să vă spun pe anul trecut cum stau ei faţă de celelalte spitale ca indice de complexitate a cazurilor. Sunt pe ultimul loc în judeţ. Pe primul loc e Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, pe locul doi Spitalul Beclean, iar pe trei Clinica Sanovil. Spitalul din Năsăud e pe ultimul loc având cel mai mic indice de complexitate a cazurilor. Nu ştiu dacă vor putea să de descurce în condiţii. Specialişti nu au, nu vin. Nu e apanajul nostru să facem management acolo. Dânşii sunt sub autoritate locală. Noi am discutat şi cu primarul de acolo, i-am spus ce ar trebui făcut. Am înţeles că abia a fost organizat concursul de manager. Noi le-am dat o grămadă de sfaturi încă din ianuarie. Suntem la jumătatea anului şi nu au mişcat nimic. Noi nu îi putem obliga să facă nimic. Putem contracta serviciile pe care ni le oferă. Vor primi bani pentru cât oferă”, a declarat preşedintele-director general al CJAS Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Cameliei Ilişuan, interesul CJAS nu este să se închidă acest spital.

„Este o zonă cu 70.000-80.000 de oameni, la Sîngeorz-Băi nu avem nimic, iar interesul nostru nu este să se închidă acest spital. Ei pot face altceva. Nu e musai să se numească spital. Poate fi centru multifuncţional. Nu au nevoie acolo de linii de gardă. Ei plătesc acolo medici care de fapt au domiciliul la Dej. Fac ei de gardă? Poate prin telefon. Nu oferă servicii. Nu au anestezist, nu au terapie intensivă, nu au nimic. Ar putea să ofere servicii într-o anumită limită , iar ce nu pot oferi să trimită la Spitalul Judeţean de Urgenţă ceea ce fac şi acum. Ei plătesc acolo nişte oameni care ar trebui să le rezolve”, a spus Camelia Ilişuan.

4 comentarii

  • d-na Camelia ,oare ati uitat ca sunteti director ?, ati uitat ca spitalul din Nasaud
    a fost subfinantat an de an ?

    In serviciul de urgenta ( camera de garda) al spitalului Nasaud s-au prezentat pana la 30.11.2013, 12.989 de pacienti din care 3900 au fost intemati in spitalul Nasaud 6.857 au fost stabilizati si dirijati spre ambulator si medicina de familie ,iar 1597 au fost dirijati dupa ce au fost stabilizati pentru intemare in alte unitati spitalicesti .
    – pentru perioada 1 ianuarie-31 martie 2013 valoare realizata 1.801.083 lei
    Valoare contractata 1 .213 .529 lei
    Diferenta 587.554 lei
    -pentru perioada 1 aprilie-30.noiembrie 2013 valoare realizata 3.943.350 lei
    Valoare contractata 3.642.709 lei
    Diferenta 300.641 lei
    Redam mai jos evoluti descrescatoare a contractelor incheiate cu CAS BN in ultimi 4 ani
    ANUL DRG DRG Cazuri
    Contractate realizate realizate in plus
    2010 6.414 6.980 566
    2011 5.369 5.883 514
    2012 4.983 5.718 735
    2013 4.819 5.765 905

    sunt date care au fost prezentate catre d-v!!!

    • ce ati prezentat e doar pe hartie,in realitate sunteti „varza”,adica ironici,spagari si dezinteresati.Sa nu mai spunem de angajarile facute la care nu conteaza ce si cat stii sau cat esti de pregatit conteaza doar plicul (nu-i asa domnule Trifon).Rusine.

  • Termenul de „Clinica ” se poate folosi numai pentru unitatile sanitare unde invata studenti la medicina. Sunt curioasa cum asugura Sanovil turele complete, ce medic neonatolog au?Cladirea e frumoasa si moderna , dar locatia nepotrivita , chiar la marginea soselei. Si acolo, mai mult de un ambulator nu poate functiona corect altceva.Probabil , in spitalele orasenesti e deficit de medici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS