Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Bistrița are undă verde de la CJ să angajeze încă 129 de oameni

În timp ce alte instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-au văzut nevoite să reducă posturi, Spitalul Județean de Urgență a primit acordul CJ să facă angajări. Statul de funcții a fost suplimentat cu 129 de poziții, unitatea medicală urmând să aibă în total 1674 de posturi față de 1545 în prezent.

Astfel, organigrama și a statului de funcții ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.59/2016, cu modificările și completările ulterioare, a fost modificată pentru a se putea face noi angajări.

 • Suplimentarea cu 8 posturi a structurii Cabinet medicină dentară de urgență de la un număr total de 2 posturi la 10 posturi, din care: 4 posturi de medici și 4 posturi de asistent medical, pentru asigurarea permanenței 24h/7 zile pentru urgențele medicale.
 • Suplimentarea cu 59 posturi la compartimentul UPU-SMURD, astfel încât să se asigure funcționarea optimă a activității, având în vedere extinderea și compartimentarea pe nivele a compartimentului UPU-SMURD, realizată prin Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare UPUSMURD ˮ, aflat în curs de finalizare. Este vorba de 11 posturi de medici, 35 posturi de asistent medical, 2 posturi de asistent social, 8 posturi de infirmieră și 3 posturi de brancardier astfel încât să se asigure funcționarea optimă a activității, având în vedere extinderea și compartimentarea pe nivele a compartimentului UPU-SMURD, realizată prin Proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare UPU-SMURDˮ, aflat în curs de finalizare.
 • Înființarea structurii PFG (Personal conform Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare), în subordinea managerului, respectiv posturi fixe
  generale în număr de 62 posturi, reprezentând 4% din numărul total de posturi. Repartizarea celor 62 de posturi s-a făcut proporţional pe fiecare categorie de personal, aceste posturi fixe generale fiind repartizate pe locurile de muncă unde apar situaţiile specifice de persoane cu dizabilităţi, compatibile şi cu necesităţile spitalului.

Potrivit managementului unității medicale, cheltuielile de personal pentru cele 129 de posturi propuse spre înființare se încadrează în totalul de 201.547.000 lei din Titlul I – Cheltuieli de personal din bugetul, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean BistrițaNăsăud nr.48/2021, precum şi în fondul salariilor de bază de 112.090.000 lei prevăzut în Anexa nr.11 la Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.48/2021.

Din cele 129 de posturi propuse a se înființa, în cazul celor 67 de posturi care vor deservi compartimentul UPUSMURD și cabinetul de medicină dentară de urgență, cheltuielile de personal, cheltuielile cu medicamentele și materialele sanitare sunt finanțate prin transferuri de la bugetul de stat, așa cum se prevede la art.98 din Ordinul ministrului sănătății nr.1706/2007.

16 comentarii

 • Foarte bine! Dupa ani de zile de cand insistam cu rezolvarea urgentelor stomatologice non-stop, s-a reusit! Multumesc tuturor celor care au contribuit pentru finalizarea acestei necesitati ! Acum, asteptam grabnic , anuntarea concursului ! Cu respect, Dr.MNPop-pres. CMS-BN

 • Mai sunt psd-isti fara serviciu la stat? Ale lor sunt cele 62 de posturi in structura PFG despre care nu se stie nici ce si nici unde vor lucra. Numai bune pentru amante, cumetre, neveste, cumnate, nurori ale ciumatrilor! Tot inainte tovarasi ca la cati boi pasc pe pasunea bugetului de stat mai incap 62 de prospaturi!

 • Cabinetele stomatologice de urgenta ar trebui putin aduse la standard.Siti ce a spus nepotelul meu de cinci anisori???
  Mami eu nu vreau aici.Totul e gri si e vechi! Ce spuneti ???

  • Sigur a spus-o nepoțelul? Ori vrei să arăți ce embrioni de valoare ai avut de ai făcut-o pe mă-sa, ori vrei să vorbești în figuri de stil. Vai, vai…

 • Ma psd-istule, ca intodeauna ai dreptate! Daca erau Dragnea cu Dancila la putere s-ar fi ieftinit toate iar tratamentele se faceau de gratis! Si mai ramaneau ceva bani pentru niste hoteluri in Brazilia!

 • Ei, e o modalitate sa se laude Moldovan Radu cu ce a facut dar nu el a facut ci banii.
  Interesul sau este de a se promova, insa nu e o persoana buna, nu face bine numai unde vrea si cand vrea.
  Interesul e motorul, combustibilul banii!
  No, dara si ursul joaca pe bani, ma rog cand nu e impuscat!

  • O intrebare,
   daca infrastructura spitalului permite,
   de ce la Bistrita nu se face sectie de chirurgie buco-maxilo-faciala?

 • Stimati cititori, in acest articol nu este vorba despre mine…ci despre o situatie care trebuia rezolvata de foarte multi ani! Nu am nici un merit ,poate, doar consecventa cu care am dorit sa se intample! Banuiesc ca, tratamentele la urgenta vor fi gratuite asa cum sunt si acum!(posturi bugetate) Va asigur ca ,posturile pt. medici stomatologi se vor castiga doar, pe stiinta! Sunt sigur ca,si pentru celelalte posturi va conta doar meritocratia !! CABINETUL DE STOMA .va fi dotat cu aparatura de ultima ora ! Cu respect,Dr.MNPop

 • Se va scoate la concurs si un post de chirurg buco-max-fac.! Ceea ce este foarte bine! Sa auzim numai de bine !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS