Construcţia heliportului pe clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa este într-un stadiu avansat, investiţia fiind susţinută şi de secretarul de stat dr. Raed Arafat, creatorul SMURD. De curând, oficialul a vizitat unitatea medicală şi a încurajat conducerea să persevereze în acest demers.
„De curând am primit vizita secretarului de stat dr. Raed Arafat care a văzut ce s-a făcut. Următorul pas pe care vrem să îl grăbim este extinderea zonei UPU şi construcţia heliportului pe spital. În România mai există un astfel de heliport la spitalul din Oradea, dar se pare că e semifuncţional. Construcţia heliportului la Bistriţa va atrage o nouă reîmpărţire a zonelor de zbor din Transilvania cu un mare avantaj pentru Bistriţa. Toţi zic că facem heliport ca să ducă bolnavi. Nu! Să şi aducă bolnavi. Ceea ce se urmăreşte în sistemele acestea de urgenţă sunt posturile de terapie intensivă unde trebuie pus un bolnav. Îl intubezi, îl cuplezi la diverse aparate până ce iei decizia. Atunci vom putea primi bolnavi din alte zone”, a spus pentru Timp Online prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, managerul SJU Bistriţa.
Pe clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa vor putea ateriza în viitorul apropiat elicopterele SMURD. Conducerea instituţiei şi Consiliul Judeţean au depus împreună un proiect de extindere şi modernizare a Secţiei UPU-SMURD în valoare de 10,8 milioane de lei.
Directorul administrativ al spitalului, Gabriel Lazany, a declarat pentru Timp Online că heliportul nu îi va afecta pe locuitorii din jur având în vedere regimul de înălţime al spitalului.
„Am verificat pe o rază de trei sute de metri nu există acoperiş de ţiglă ceea ce se încadrează în normele de aprobare ale unui heliport. Elicopterele UPU SMURD sunt silenţioase. Nu cred că va fi un deranj. Va fi un lucru bun pentru oraşul şi judeţul nostru. (…) Avem proiectul realizat. Partea de heliport este făcută de o firmă din Italia. Este heliport cu toate avizele şi acreditările necesare. Valoarea totală a investiţiilor este de 10,8 milioane de lei”, a explicat el.
Până acum, în Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost făcute modernizări pe care puţine spitale le au. Bucătăria arată impecabil, spălătoria şi farmacia la fel, dotările sunt de ultimă generaţie în multe dintre secţii. Construcţia heliportului este un pas înainte spre modernizare.
Bravo!!! Sunteti tari !!!
Ce presupune o curatenie generala facuta de o firma specializata? Absolut tot ceea ce aretrebui sa faceti voi in cateva zile:
CURATENIE BEC SRL
aspirarea si curatarea mochetelor, covoarelor si tapiteriilor;
sters praf sub paturi, canapele, dulapuri;
curatarea geamurilor, a usilor, a glafurilor, etc;
stergerea prafului;
curatarea faiantei si a gresiei din baie si bucatarie si a tuturor podelelor;
dezinfectarea baii si a bucatariei;
curatarea aragazului.
Cam cat ar lua unei femei( care are doar doua maini) sa faca toate astea intr-un apartament cu doua camere? 2-3 zile daca lucreaza full-time numai la asta si “baga” si niste ore suplimentare. Dar sa mai stai la vila, sa ai de curatat vreo 4-5 camere si o curte imensa? Ai trei variante: renunti la curatenie, muncesti singura pana cazi lata sau chemi o firma de http://www.curatenie-bec.com la domiciliu. Prima varianta cade pentru ca nu suporti mizeria in casa. A doua pica pentru ca n-ai chef sa zaci o saptamana dupa curatenie si sa dai bani pe analgezice si ramane varianta firmei de curatenie. Scapi de grija tuturor treburilor enumerate mai sus, tii certurile din categoria “de ce doar eu fac curat?” departe de relatia ta, economisesti energia pentru activitati care sa iti faca placere si sa te destinda pentru a reusi sa faci fata perioadei aglomerate de la serviciu.