Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Bistrița primește noi dotări pentru perioada de pandemie

Spitalul Județean de Urgență Bistrița primește de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale patru construcţii uşoare din elemente modulate pentru organizarea activităţii de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, pentru organizarea triajului epidemiologic al pacienţilor, precum şi pentru decontaminarea personalului medico-sanitar şi auxiliar.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 193/2022, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va transporta aceste construcții – în valoare de peste 57.000 de lei – până la destinație.

După încetarea efectelor epidemiei determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, construcțiile rămân la dispoziţia Spitalului de Urgență şi urmează a fi folosite pentru protecţia populaţiei afectate, în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţelor ori în proximitatea acestora, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.

În total, s-a alocat de la rezerva de stat suma de 808.747,80 de lei, inclusiv TVA, ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru dotarea instituţiei prefectului din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Mureş, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş şi municipiul Bucureşti.

Foto: arhivă

2 comentarii

  • Abia ce au închis punctul de triaj epidemiologic pentru că persoanlul de acolo face triajul doar la un sfert din pacienții care intrau un spital, de ce? Pentru că de cele mai multe ori personalul de acolo nu era acolo, ci probabil la toaleta, cam in 80% din timpul în care trebuiau să fie la punctul de triaj. Acum îl deschid iar? Cineva trebuie sa stea acolo la căldură pe niște bani frumoși fara sa facă nimic… Cum ne angajam și noi in acele puncte?
    TimpOnline să întrebe managerul câți pacineti și familiile lor din totalul ce intra in spital au fost triati la acel punct și câți intra fara sa fie triati.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS