Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, preşedintele României Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare pentru o serie de spitale, ”în semn de apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea de care au dat dovadă generaţiile de medici, asistenţi şi alte categorii de specialişti care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiţii a actului medical”.
Spitalul Orășenesc Beclean a primit Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.
”Cu mare onoare am primit vestea că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății decretul privind decorarea cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a Spitalului Orășenesc Beclean, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de medici, asistenți și alte categorii de specialiști care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea în cele mai bune condiții a actului medical. Mulțumim președintelui României Klaus Iohannis pentru apreciere și tuturor factorilor implicați pentru a aduce la standarde europene serviciile medicale din orașul nostru, în mod special mulțumim managerului Spitalului Orășenesc Beclean, Bogdan Tușa!”, a menționat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.
Am vazut decorați turnători, lichele, morți, pomi de Crăciun, câini salvatori. De ce nu ar merge decorat si un spital?
Dacă președintele nu are simțul ridicolului și se autopropune la NATO, de ce i-ar fi jenă să decoreze un spital?
Ce o sa zica nebunii: uite, bă, că e de al nostru!
Astept sa primeasca Ordinul „Meritul Rutier” in grad de Cavaler si Drumul Expres Bistrita-Dej-Cluj Napoca.
Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), începând cu anul 1950. Ziua Mondială a Sănătății are inclusiv rolul de a marca înfiintarea Organizației Mondiale a Sănătății în 1948 și este considerată ca o oportunitate a OMS de a atrage atenția la nivel mondial asupra unui subiect de importanță majoră pentru sănătatea globală în fiecare an. Anul acesta OMS sărbătorește 76 de ani de la înființare si are ca generic „Sănătatea mea, dreptul meu” pentru a sugera dreptul indivizilor de pretutindeni de a avea acces la servicii de calitate în sănătate, educație și informare în domeniu, precum și apă potabilă sigură, nutriție bună, locuință de calitate, condiții decente de muncă și libertate în fața discriminării.
Referitor la Judetul Bistrita-Năsăud Orasul Beclean cu o populatie de 11.260 locuitori are un spital orășănesc performant care va fi decorarat cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler . Pe de alta parte, Orasul Sângeorz-Băi, cu o populatie de 10.931 locuitori , asemănătoare cu cea a orasului Năsăud (10.215 locuitori), este singurul din jud. Bistrița-Năsăud care nu are un spital. Cu atât mai mult cu cât orasul Sângeorz-Băi este o stațiune balneo-climaterică renumita pentru apele minerale de aici – în total zece izvoare care au făcut faima de stațiune îndrăgită de turiști, dar si de cei care urmează un tratament balnear pentru afectiuni ale aparatului digestiv și afecțiuni reumatismale. De asemenea, aerul curat de munte este un alt avantaj al acestei localități situate la poalele Munților Rodnei, si care dispune de conditii optime de cazare in Hotelul „Hebe”, cu 900 de locuri si Hotelul Someșul , cu 600 de locuri, la care se adauga o serie de vile, pensiuni și cabane. Asadar la populatia orasului Sângeorz-Băi trebuie adăugată si ponderea turistilor care vin aici tot timpul anului pentru odihnă si tratament.
De aceea orasul Sângeorz-Băi ar avea nevoie de un spital orăsănesc, pentru a asigura servicii sanitare de calitate locuitorilor din localitate si din împrejurimi dar si turistilor care vin aici tot timpul anului.
Daca nu era Imperiul Austro- Ungar nimeni nu auzea de izvoarele de la Sangeorz au venit daci [draci] nostri si au distrus si furat tot ce sa putut