Actualitate

Splendoare în Munții Rodnei. Pe Vf. Saca au înflorit narcisele

Din acest week-end, poate fi admirată în toată splendoarea ei poiana cu narcise sălbatice din Munții Rodnei. Se întinde pe 5 hectare și este situată la cea mai mare altitudine din țară, 1600 de metri. Se poate ajunge la ea pe două poteci tematice care pornesc din satul Valea Vinului.

Primul traseu, pe Valea Popii, este ceva mai lung, iar al doilea, pe Valea Secii, abrupt, cu o diferență de nivel de 800-900 de metri. Dacă îl alegeți pe acesta din urmă, trebuie să știți că urcușul se face pe un drum forestier, lung de 6-7 km, pe lângă un pârâu de munte care curge zgomotos prin Valea Secii. Puteți parcurge drumul la urcare în trei ore și jumătate.

Cu cât ajungeți mai repede în masiv, cu atât veți putea să vă bucurați mai mult de peisaj și să faceți fotografii frumoase. În anii trecuți, în week-end au fost chiar și câte 800 de turiști zilnic în poiană.

Chiar dacă în vale aproape că s-a instalat vara, la munte este încă zăpadă și este bine să aveți o haină rezistentă la vânt, cu glugă protectoare. Sâmbătă erau în jur de 18 grade Celsius.

Drumeția nu este ușoară, dar peisajele sunt minunate, iar munții Rodnei cu piscurile atingănd norii, pădurea care-i îmbracă cu cele mai frumoase nuanțe de verde, toate acestea merită fiecare pas făcut în cele 3 ore de urcuș.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS