Actualitate

Sprijin financiar de 750.000 de lei de la Consiliul Județean pentru biserici

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud alocă pentru biserici, în ședința din 29 februarie, suma totală de 750.000 de lei din bugetul pe anul în curs, către unitățile centrale de cult.

Sprijinul financiar se acordă în baza solicitărilor transmise de către unitățile centrale de cult, formulate pe baza cererilor primite de la unităţile locale de cult.

Sumele sunt repartizate astfel:

 • Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului – 625.000 lei
 • Biserica Penticostală ”Sfânta Treime” Bistrița – 65.000 lei
 • Eparhia Reformată din Ardeal, Consiliul Dirigent Cluj – 25.000 lei
 • Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla – 15.000 lei
 • Biserica Creștină Baptistă ”Emanuel” Bistrița – 10.000 lei
 • Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia – 10.000 lei

Conform legii, banii se dau unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România pentru completarea fondurilor proprii ale bisericilor în vederea funcţionării, reparării lăcaşurilor de cult, conservării şi întreţinerii bunurilor de patrimoniu, desfăşurării unor activităţi de asistenţă socială şi medicală, amenajării şi întreţinerii muzeelor cultural-religioase, construirii, amenajării şi reparării clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, construirii şi reparării sediilor administrative sau ale unităţilor de învăţământ teologic.

12 comentarii

 • Statul dă bani, statul suntem tot noi, iar ei ne iau bani pt orice eveniment. Mă refer aici la biserica ortodoxă. Câtă nedreptate.

  61
  10
 • Si ce fac cu banii? Lui Isus nu-i trebuie bani, D-zeului la fel…
  Sa traiasca bine B.O.R-ul?
  Daca 75 de mii locuitori are Bistrita ar veni 1000 de lei de persoană…
  Eu stiu ce pot face cu 1000 de lei…

  40
  6
 • Comparat cu cele 6 milioane de euro cât înghite echipa senioarelor de handbal astia 120’000 euro sunt praf in vânt in bugetul consiliului.
  Parcuri industriale, centuri ocolitoare, trotuare prin satele cu trafic mare auto sunt de domeniul SF pt administrația PSD.

  32
  5
  • „. „Preotul nu lucrează în virtutea sa personală, ci în virtutea Harului pe care l-a primit. / Dacă n-a fost vrednic, la Judecată ia mai mare „muncă” decât creștinii, că cei Tari, tare se vor Cerca; căruia i s-a dat mult, Mult i se va cere; și mai mult va fi bătută sluga aceea care a știut voia, decât cea care n-a știut (Luca 12, 48).
   Dar acest lucru este al lui Hristos, nu-i al tău. ”
   (Ne vorbește Părintele Cleopa 7, Ediția a III-a, Editura Mănăstirea Sihăstria).
   https://doxologia.ro/sa-nu-judecam-preotii

   13
   3
 • Este simplu,de ce se dau bani la popi înaintea alegerilor! Ei aduc multă,, prostime,, la vot! Înalt Preasfințitul ? Și câți alți popi, Nu prea sunt sancționați de lege,ca muritorii de rând! Ei sunt,, aleșii,, lui Dumnezeu! Noi ăștia de rând Nu! Noi suntem,, aleșii,, diavolului! Sau mai simplu a diavolilor pe care îi alegem, iar și iar! Deci ne-o merităm!!!🔥

  35
  6
 • Modul inselator de intocmire a listei este menit sa induca o imagine complet eronata in randul cititorilor, respectiv aceea ca biserica ortodoxa primeste cei mai multi bani. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului are numai in acest judet peste 200 de biserici iar in judetul Cluj alte sute. Alocarea de 625.000 lei impartita la numarul de biserici inseamna o suma infima pentru fiecare biserica. Dar Biserica Pentisostala Sfanta Treime din Decebal este o singura biserica si primeste de cel putin 50 de ori mai mult decat o biserica ortodoxa. Biserica Baptista Emanuel (Ardeleanu) primeste cat Episcopia Romano-Catolica de Alba Iulia. Sunt niste disproportii explicabile doar prin devotament politic interesat, prin obedienta liderilor bisericilor care fac tranzactii electorale cu sufletele si mintile credinciosilor.

  9
  2
  • Oare cate biserici furate are BOR in proprietate si neretrocedate adevaratilor proprietari??? Si-au dat si diplome pentru furt chiar in biserica. Tipic sovietic!!!

   2
   2
 • Eparhia Reformata si Arhiepiscopia Romano-Catolica nu fac prostitutie politica din principiu si sunt inabordabile. Episcopia Greco-Catolica de Cluj-Gherla (ca si celelalte asemenea episcopii) are o aversiune istorica fata de comunisti dar nu poate fi ignorata. Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului, Biserica Penticostala Sfanta Treime din Decebal si Biserica Baptista Emanuel sunt platiti ca agenti electorali, calitate in care vor face o propaganda national-comunista furibunda. Este foarte interesant cum vor naviga intre mai nou descoperita inclinatie aurista si mai vechea devotiune psd-ista stimulata financiar din nou cu bani din bugetul public!

  8
  3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS