Echipa de fotbal ACS Viitorul Livezile, reintrată anul acesta în Liga a 4-a județeană, și-a propus să reprezinte comuna cu cinste în competițiile sportive, iar administrația locală a venit în ajutorul ei reamenajând cu forțe proprii stadionul.
”Timp de două luni, cu un efectiv de 5-10 oameni, am lucrat intens pentru că, de la pandemie, Livezile nu a mai avut echipă înscrisă în competiții. Încercăm să revenim, avem jucători și din comună, și de la Bistrița. Am format un grup de 18-20 de fotbaliști. Avem și copii și juniori care se antrenează cu domnul Flore, îi aducem cu microbuzul, iar de anul viitor ne-am propus să facem și echipă sătească”, a declarat primarul din Livezile Traian Simionca unui post local de televiziune.
Pentru ca echipa condusă de antrenorul Răzvan Ani să joace în cele mai bune condiții, iar spectatorii, la rândul lor, să se bucure de spectacolul din teren, timp de două luni, echipe din partea Primăriei Livezile au lucrat să reamenajeze baza sportivă.
”Pe stadion am turnat șapă cu izolare, am luat jos pavajul, gardul, scaunele le-am dat jos, le-am șlefuit pentru a fi revopsite, tribuna să arate nouă. Și înăuntru am vopsit tot. Nu vreau să mă laud, dar nu este în județ nicio tribună și niciun vestiar ca la Livezile. Toate-s noi, de la mobilier, la scaune și tribuna vopsită cu decorativă. Mă bucur că echipa are și un sponsor, un băiat care lucrează în Germania, are casă în Livezile și iubește fotbalul. A cumpărat echipament, mingi de joc, treninguri pentru copii. El a făcut vestiarele și vrea să se implice ca sponsor. O să caut o soluție să aduc la meciuri cât mai mulți copii, iar sponsorul vrea și el să se implice, să le ofere câte o înghețată sau un suc”, a declarat primarul Traian Simionca.
Până acum, echipa din Livezile a obținut o victorie pe teren propriu împotriva celor din Maieru și a fost învinsă, în deplasare, de Progresul Năsăud.
Bravo!
Lucrul cel mai important este NUMĂRUL DE MEMBRI!
Locuiesc într-un cartier-sat al unui oraș iar Clubul de Fotbal are 800 membri.
Echipe de băieți U6, U7, U8, U9 , U10 , U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19, U21.
Echipe de fete (câte doua generații), U16 împreuna cu U15.
U 14 împreuna cu U13
U12 împreuna cu U 11
U10 împreuna cu U 8.
Patru echipe de SENIORI ( in Ligile 4, 5, 6, 7).
Echipa Old Boys 32+
Echipa de Veterani 40+
Echipa de persoane cu dizabilități. Mai mult psihice, ADHD, înapoiati mintal .
La 3 km de noi, clubul din cartierul (satul) vecin face același lucru. Au tot 800 fotbaliști.
Și noi ne întrebam de ce a decăzut fotbalul din România.
Pentru că nu ai baza de selecție. Sunt prea puținie cluburi de fotbal, sunt prea putini copii si tineri care joaca fotbal.
Aici fiecare comuna are 800 de fotbaliști.
Asa au ajuns la Manchester United, Barcelona, Tottenham, Milan, Brentford,
Daca fiecare comuna din Bistrița-Năsăud ar avea 800 de fotbaliști, x 58 comune, = 46.400 fotbaliști.
Pai din 46.400 care isi încearcă norocul, sigur ajunge unul să joace in Premier League, Bundesliga, Serie A sau La Liga, asa cum a ajuns Rasmus Højlund (născut n 2003) la Man United.
E vorba de CANTITATE. E ca la Lotto, cu cât cumperi mai multe lozuri, cu atât ai șanse mai mari sa castigi premiul cel mare.
Dumneavoastră vă referiți la Danemarca. Trebuie să mâncăm încă multă mămăligă ca să ajungem ca ei. Au trecut direct de la feudalism la capitalismul democratic, iar noi am rătăcit pe cărările socialismului luminat de la răsărit, cu iz de comunism, 44 de ani și apoi am făcut vice-versa.
Despre sponsori!
Fiecare grupă de copii are echipament sponsorizat de către un părinte.
Un părinte e directorul filialei locale a băncii. Echipa fiului sau joaca cu “Danske Bsnk” pe piept.
Alt părinte are un Hotel. Echipa fiului sau joaca cu “Adina Hotels”
Altul e antrenor de golf. Echipa joaca cu “Landström Golf Academy” pe piept.
Echipe fiului meu a jucat cu “Peugeot “ și cu logoul Peugeot, leul.
Alta echipa are sponsor Pizzeria din cartier.
Firmele respective platesc impozit pe profit mai mic, bagā cheltuielile la cheltuieli de sponsorizare.
Echipsmentul nu costa chiar asa de mult. Costul total de DUBLEAZĂ pentru ca trebuie imprimat număr , logoul echipei si Reclama sponsorului.
Cam la 1000 euro ar trebui să coste in total. Dar cu inflatia din ultimii doi ani, s-ar putea sa fie mai scump.
Dar ce e 1000 euro pentru o firmă? O nimica toată.
Trebuie doar să vrea.
Să fim serioși și realiști! Stadionul și terenul de fotbal au fost construite în timpul mandadului lui Olimpu Neamț. Acum doar au ,,actualizat” feșteaua, din albastru în roșu. De ce oare?
Neamtu a facut din banii lui din „meditatii”???