Actualitate

Stagiu de pregătire pentru noii polițiști de la IPJ Bistrița-Năsăud

Cei șase absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, repartizați la începutul lunii aprilie la IPJ Bistrița-Năsăud, au participat la un program de pregătire pentru dezvoltarea tuturor deprinderilor necesare în noua lor meserie.

Sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională Bistrița-Năsăud, cei șase polițiști absolvenți ai școlilor de agenți de poliție au trecut printr-un stagiu de pregătire.

”Teoria a fost îmbinată cu experiența, în sesiuni susținute de ofițeri specialiști pe diferite domenii (ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, criminalistic, protecția datelor cu caracter personal, informații clasificate, tragere cu armamentul, tactică polițienească etc). Totodată, cunoștințele au fost consolidate și completate cu activități practice la diferite structuri, sub îndrumarea unor polițiști cu experiență. În acest mod, tinerii polițiști au fost pregătiți pentru fazele intervenției, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control, după diferite scenarii cu care s-ar putea confrunta în realitate, astfel încât să fie familiarizați cu diferite situații de intervenție. Totodată, aceștia au participat la o sesiune de instruire pentru acordarea primului ajutor, susținută de către personalul SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud. Pentru asigurarea unei intervenții rapide și eficiente, tinerii polițiști au fost instruiți din punctul de vedere al folosirii armamentului, mijloacelor din dotarea polițiștilor, dar și cu privire la modul de conducere al autospecialelor în regim prioritar”, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pregătirea tinerilor polițiști va continua în următoarele șase luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale, sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS