Actualitate

Star Party Perseide 2023, pe Dealul Budacului

Dacă nu ai planuri în 12 august, atunci ia-ți familia, prietenii, o pătură, multă dispoziție bună și hai la Star Party Perseide 2023! Anul acesta, POV21 propune o locație clasică pentru evenimentele de tradiție în aer liber: Dealul Budacului, municipiul Bistrița.

Voluntarii vor pregăti o seară de distracție cu muzică live la chitară, telescoape astronomice, lansare de lampioane și foc de tabără. Așa cum v-au obișnuit, POV21 vă pregătește o introducere în orientarea pe cer, cu lasere astronomice, urmând apoi să prezinte constelațiile zodiacale vizibile pe timpul verii, observabile pe cer.

Proiectul Star Party se adresează publicului de toate vârstele și genurile. Aflat la cea de-a patra ediție, acesta are scopul de a educa publicul cu privire la diferite fenomene astronomice, distrându-se. Astfel, pe lângă Perseide, echipa POV21 a organizat câte un eveniment Star Party cu ocazia altor fenomene astronomice, și anume Strawberry Moon (Lună Sângerie) și Full Moon (Lună Plină).

Perseidele sunt o ploaie de meteori, ce intră în atmosfera Pământului, anual, pe data de 12 august, la viteze foarte mari și pe traiectorii paralele. Puteți observa pe cer chiar și 100 de meteori pe oră. De dimensiuni extrem de mici, majoritatea acestora se dezintegrează în atmosferă și nu ajung niciodată să lovească suprafața Pământului.

Evenimentul are loc sâmbătă, 12 august, la ora 19.00, pe Dealul Budacului. Intrarea și participarea la activități este liberă.

Un eveniment de educație susținut de TeraPlast.

2 comentarii

  • Sunt 10 ani de când cineva a furat vârful Dealului Budacului. A avut nevoie de el în altă parte. Complici au fost primarul, prefectul, președintele, agenția pentru protecția mediului, garda de mediu și alte instituții de control care au închis ochii.
    Între timp s-a mai săpat în vale, la drum, pentru zidul de sprijin și nimeni nu s-a gândit să umple groapa realizată din furăciune de la deal. A rămas așa să se umple cu gunoaie, o rană deschisă. Să se mire lumea urcată pe deal să privească stelele de ce mizerie suntem în stare să facem pe fața Pământului la începutul Mileniului 3. De atâta suntem noi în stare ca societate: furăciune și mizerie!

    14
    • Si ce vrei sa faca cetatenii ,mai ales astia,dusmanii reformei ,astia cu salariul minim, in astea 5 zile libere? Prin oras nu pot circula ca se fac transee peste tot.La pensiuni e mai greu ca nu gasesc locuri ca sunt rezervate pe vouchere bugetare plus ca meniul e cu 19 la suta tva si 10 la suta ciubuc. Merg pe dealu Budacului cu paturica ,mai o berica la pet,niste chips uri productie locala ,supravegheati pentru linistea lor de springarii ,pardon,angajatii primariei din noile electrice .Oengheu lui Gabitza le arata stelele si toata lumea e fericita.Mai ales astia care tot comenteaza ca trotuarul ,crateru,pretul si alte chestii minore .Cand vor vedea ploaia de stele ,poate le pune si un ozeneu îi va cuprinde un extaz electoral .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.