Actualitate

Start în proiectul ”Bibliotecă la Poiana Ilvei”, iniţiat de Dorin Dobra

Dorin Dobra susţine deschiderea unei biblioteci publice în comuna Poiana Ilvei. Pentru înfiinţarea unui post de bibliotecar sunt necesare 8.000 de cărţi, iar candidatul USL în Colegiul 1 Senat, care oferă primele 100 de volume, îi îndeamnă pe locuitorii judeţului să contribuie cu donaţii pentru asigurarea fondului de lectură.

”După o viaţă între cărţi, sunt onorat să pot iniţia proiectul ”Bibliotecă în comuna Poiana Ilvei”. Nu se mai miră nimeni că acest lucru mă preocupă şi sunt primul care începe acţiunea de donare de cărţi prin 100 de titluri pentru copiii, tineretul şi până la urmă pentru toată populaţia din comuna Poiana Ilvei. Strângem cărţi la sediul de campanie din Piaţa Unirii nr. 6, unde miercuri dimineaţă vor fi primele 100 de volume, din biblioteca mea personală. Nădejdea noastră e că până de sărbători vom putea face acest cadou comunei Poiana Ilvei. Sunt necesare 8.000 de volume pentru a deschide oficial biblioteca şi mai ales pentru a înfiinţa postul de bibliotecar. Din acel moment avem bibliotecă accesabilă”, a spus Dorin Dobra.

”Ştim cu toţii că trăim în secolul tehnologiei şi al informaţiei, că ne culegem  informaţiile de pe internet, că dispozitivele de ultimă generaţie ne-au invadat viaţa. Dar cred, în acelaşi timp, cu tărie, că în anul 2012 este inadmisibil ca elevii şi cetăţenii unei comune să nu beneficieze de o instituţie culturală menită informării, cercetării, documentării şi nu în ultimul rând plăcerii de a citi. Cartea, din punctul meu de vedere, rămâne prietenul tăcut şi drag al fiecăruia dintre noi. Îmi doresc să le putem face copiilor din Poiana Ilvei un cadou frumos şi folositor de Sf. Nicolae. Şi pentru acest lucru avem nevoie de susţinerea tuturor bistriţenilor. Fiecare dintre noi are prin casă  o carte pe care a citit-o şi pe care poate să o doneze pentru ca şi alţii să se bucure de cunoaşterea cuprinsă între coperţile acelei cărţi. Am convingerea că generaţia de mâine va creşte numai prin grija noastră, a tuturor”, a adăugat Dobra.

Bistriţenii care vor să doneze cărţi pentru biblioteca din Poiana Ilvei sunt aşteptaţi la sediul de campanie al lui Dorin Dobra din Piaţa Unirii nr. 6, în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie, de luni până vineri între orele 9.00-18.00.

Primarul comunei Poiana Ilvei, Eugen Benţa (PNL), a făcut un apel către toţi cei care ar putea dona o carte sau mai multe.

”Este o iniţiativă deosebită, care ne ajută să dăm drumul bibliotecii comunale. Este o comună relativ mică, 1.500 de locuitori care nu au acces la o bibliotecă. Ca să-şi poată cumpăra o carte sau o revistă, oamenii trebuie să vină la Bistriţa. Am hotărât împreună cu Dorin Dobra să începem un proiect prin care să dotăm comuna cu un număr de volume. Ca să putem face o bibliotecă şi să angajăm un bibliotecar avem nevoie de 8.000 de volume. Asta depăşeşte cu mult posibilităţile Primăriei şi şcolii. Apelăm la toţi locuitorii din judeţ, fiecare om are o carte sau o revistă veche de care se poate lipsi, dar care nouă ne-ar fi foarte necesare. Am vorbit cu cadrele didactice din şcoală, sunt de acord să ne asigure spaţiu pentru bibliotecă şi să ne ajute până la înfiinţarea postului de bibliotecar. Fiecare persoană care va dona una sau mai multe cărţi va primi o diplomă de membru fondator al bibliotecii din Poiana Ilvei”, a subliniat Benţa.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS