Actualitate Recomandări

Statul dă bani firmelor care angajează români care s-au întors din străinătate

Statul acordă ajutor de maxim 2.500 de lei/angajat pentru cei care angajează români întorși din străinătate, tineri și persoane cu vârsta de peste 50 de ani.

Prevederea apare la capitolul ”Măsuri active de ocupare a forței de muncă și de protecție socială” din Planul național de investiții și relansare economică asumat de Guvernul Orban.

Potrivit Planului național de relansare economică, anunțat în această lună de Guvern, se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă:

  • Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani;
  • Persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență;
  • Cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

Obiectivul acestui ajutor este protejarea angajaților prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare angajatorilor, iar durata măsurii este de 12 luni, mecanismul de plată fiind prin decontare.

Obligația angajatorilor care beneficiază de acest ajutor este păstrarea angajatului în activitate pentru minim 12 luni după ce a beneficiat de măsură.

2 comentarii

  • pai daca la angajatorul ala ma duc si eu, care am stat in tara si are de ales intre mine si unul venit de dincolo….unde e echitatea?

    • Pai ei nu pot trai cu 3-4 sute de euro ca si fraierii din tara, asa ca o sa primeasca mai mult – 8-9 sute cel putin. Asta e rasplata statului fata de magarii care lucreaza in tara contribuind la buget, sanatate, PIB, etc…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS