Social

Steagul Unirii, purtat de bistriţeanul Antal Francisc, a ajuns în Bucovina

Bistriţeanul Antal Francisc, pornit pe jos să ducă steagul judeţului şi al României la Chişinău, a trecut din Transilvania în Bucovina după o zi de la plecarea în călătorie. Potrivit profesorului Florin I. Bojor, marţi, Antal Francisc a pornit de la intrarea în Prundu Bârgăului spre Moldova.

Temerarul a străbătut pe jos localităţile Tiha Bârgăului, Tureac, Mureşenii Bârgăului, Piatra Fântânele, după care a intrat în judeţul Suceava şi a mers prin Căsoi, Poiana Stampei, Prăleni, până la Podu Coşnei.


„În ciuda vremii nefavorabile, a oboselii după atâţia kilometri parcurşi şi a vârstei domnului Antal Francisc (64 de ani), temerarul bistriţean se pregăteşte pentru a treia zi de mers pe jos cu steagul în mână. Traseul de miercuri, 14 martie este: Podu Coşnei, Dealu Floreni, Dorna Candrenilor, Roşu, Vatra Dornei, Argestru, Iacobeni, Mestecăniş, Valea Putnei (39 km). Pe drum multă lume s-a arătat bucuroasă de iniţiativa civică unionistă de a duce steagul unirii pe jos urându-i mult succes curajosului bistriţean”, a notat pe blogul său prof. Florin I. Bojor.

Vasile Man, unul dintre susţinătorii Marşului cu Steagul Unirii este de părere, că: „Este de apreciat că Antal Francisc, pe jumătate etnic maghiar a reușit să facă gesturi mărețe, atât legat de protestele împotriva corupților din politică și a atacurilor la Justiție, cât și legat de Sărbătorirea a 100 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Dacă gestul simbolic a lui Antal va fi urmat de către noi toți, incluzându-i și pe cetățenii moldoveni, cu siguranță visul nostru va fi realizat.”

Să sperăm că mâine, pe traseul până la Valea Putnei, bucovinenii se vor ambiţiona să reformuleze celebra cântare despre Bucovina, în varianta: „Bucovină, plai cu flori/Să-ţi trimiţi a tăi feciori/Nu departe-n altă ţară, Ci la Chişinău să ceară: UNIREA!”, a notat prof. Florin I. Bojor

10 comentarii

 • Salutări, Francisc Antal,
  Stegar mândru, vertical.
  Din Bistrița, cu tot dragul,
  Maghiarul înalță steagul!

  • La Sfântu-Gheorghe o să-l ducă Ovidiu Crețu în persoană că nu-i așa departe pe jos. Bistrițenii ar avea două câștiguri: 1. Primarul lor ar mai pierde ceva din burtă. 2. Bistrița avea încă un cetățean de onoare, pe lângă Francisc Antal.

 • „Este de apreciat că Antal Francisc, pe jumătate etnic maghiar a reușit să facă gesturi mărețe, atât legat de protestele împotriva corupților din politică și a atacurilor la Justiție, cât și legat de Sărbătorirea a 100 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Dacă gestul simbolic a lui Antal va fi urmat de către noi toți…” Adică și de Ovidele și de gașca lui de pesedei de la Bistrița. Păi au ăștia vreo legătură cu țara în afară de faptul că numai o căpușează?

 • Zici că sunteti nebuni, pt ce sa l faci cetatean de onoare?? Pt ca duce un steag in spate nush cati km , e mare nationalist ? Pur si simplu nu are ocupatie omul si ii place sa faca miscare, pt asta merita un premiu sau ce?? Wff people

  • A suflat aici o boare,
   Tocmai de la Videle:
   Cetățeanul de onoare
   E doar Creț Ovidele.

 • Mai este un pic și drăgniții de bistrițeni ar fi în stare să-l bage pe Francisc Antal la pușcărie pe motivul că maghiarul defăimează România în lume.

 • Cata diferenta de calitate umana intre ANTAL FRANCISC si cei doi mormoloci comentatori. Nimic in plus de spus . Drum bun draga bistritene !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS