Actualitate

Ștefan Hrușcă, recital de colinde în Biserica de la Coroana. Îndemn pentru bistrițeni

(FOTO-VIDEO) Biserica Protopopiatului Ortodox Bistrița a fost neîncăpătoare la concertul extraordinar de colinde susținut de cunoscutul cantautor Ștefan Hrușcă, pe care prezentatorul spectacolului, vicepreședintele CJ Alexandru Pugna, l-a numit ”cel mai bun colindător al neamului românesc, un dascăl de colinde, un om care înnobilează colindul”.

Concertul a fost deschis de grupul de colindători ”Doruri bistrițene”, format din elevi de la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” și de la Liceul cu Program Sportiv. Alexandru Pugna a cântat și el un colind.

2-colindatori-9-dec 25-colindatori-concert-hrusca-dec-16 3-pugna-concert-hrusca 4-concert-hrusca

Publicul care a umplut până la refuz Biserica de la Coroana a fredonat cântecele care i-au adus faima celui care ”colindă de 25 de ani prin țară”. De altfel, Ștefan Hrușcă s-a declarat încântat de prestația publicului. ”Ați cântat foarte bine, vă mulțumesc, înseamnă că încă nu suntem pierduți”.

Înainte de a interpreta ultimul colind și de a le ura tuturor ”Soare luminos și Crăciun frumos”, Ștefan Hrușcă le-a spus celor prezenți: ”Grupurile de colindători sunt din ce în ce mai puține, din păcate. Nu avem voie să ne lăsăm de colindat, să ne pierdem tradiția, un neam nu poate merge mai departe fără tradiții. De aceea vă îndemn să mergeți la colindat, colindați-vă rudele, prietenii. Vă asigur că vă veți simți bine tot anul”.

La final, la îndemnul lui Alexandru Pugna, spectatorii i-au cântat ”Mulți ani trăiască” lui Ștefan Hrușcă, el împlinind 59 de ani cu o zi înainte.

5-concert-hrusca 6-concert-hrusca 7-concert-hrusca 8-concert-hrusca

La concert au asistat și președintele CJ Radu Moldovan, deputatul Doina Pană, viceprimarul Bistriței Cristian Niculae, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, primarul comunei Romuli, Ioan Monița.

”O seară minunată în care cerul parcă se unește cu pământul! Vestitorii Nașterii Mântuitorului au venit la Biserica Protopopiatului Ortodox din Bistrița și au fost întâmpinați de peste o mie de bistrițeni. Ștefan Hrușcă în Biserica Protopopiatului din Bistrița! Momente unice. Seară de vis și atmosferă de rai, făcută de Ștefan Hrușcă la Bistrița! Îi mulțumim că a venit alături de bistrițeni cu inima deschisă și că vestește Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos așa cum o făceau străbunii noștri! Parcă nici colinda nu e colindă ascultată la radio sau în mașină și parcă farmecul colinzii e să fie cântată de oameni între oameni. E o senzație unică să cânți la unison cu întreaga biserică vestea Nașterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos și mă bucur că am reușit să colindăm cu toții în această seară! Mulțumim Ștefan Hrușcă pentru că ne-ai adus Crăciunul copilăriei în suflete! Bunul Dumnezeu să ne dea Sărbători de iarnă binecuvântate, colindă în casă și bucurie alături de cei dragi!”, a menționat pe Facebook șeful CJ.

20-concert-hrusca 21-concert-hrusca 22-concert-hrusca 23-concert-hrusca

Spectacolul a fost organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului, Protopopiatul Ortodox Bistrița, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin Centrului Județean pentru Cultură, iar biletul a costat 50 de lei.

9-concert-hrusca 10-concert-hrusca 11-concert-hrusca 12-concert-hrusca

Ștefan Hrușcă (n. 8 decembrie 1957, Ieud, Maramureș) a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, iar până în 1984 a susținut peste 1000 de spectacole împreună cu cenaclul. Începând cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada. Discografie: Rugă pentru părinți (1984), Urare pentru îndrăgostiți (1986), Colinde I (1990), La săvârșitu’ lumii (1993), Ziurel de ziurel (1995), Fostele iubiri (1995), Sfântă-i sara de Crăciun (2001), 20 de ani (2001), Crăciunul cu Hrușcă (2001), Iarăși flori dalbe (2005), Balade speciale (2007), La mijlocu’ cerului (2012), Craciunul cu Hrușcă (2013).

Premii: Marele Premiu al Muzicii Folk (1982), Premiul pentru Creație (1983), Premiul Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord, cu albumul „Colinde I”, pentru cele mai multe albume vândute (1991), Al doilea Disc de Aur pentru albumul ”La săvârșitu’ lumii” (1996), Premiul Uniunii Oamenilor de Artă pentru cele mai multe unități vândute din albumul „Ziurel de Ziurel” (1996). Președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Ștefan Hrușcă la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – „Muzică”, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

13-concert-hrusca 14-concert-hrusca 15-concert-hrusca 16-concert-hrusca

27 comentarii

 • Ti se face scârba când ii vezi pe comunisti acestea ..
  Toata clica la biserica in frunte cu PRIMSECRETSRU județului făcând campanie electorală mascată …Rusine P S D…de ce nu a ti facut la Sala Polivalenta concertul sa poată merge tot omul ,nu numai clica voastră …Ati amestecat Biserica cu politica voastră murdară .!Sa va fie rusine sper ca romani sa se trezească si sa va dea o lectie Duminica.

 • Am fost la concert.Pe cuvant de onoare,ca ,nici eu,nici cei di jurul meu.nu ne-am gandit la PSD si la intentia lor,despre care vorbiti.Au fost salutate oficialitatile,parca ceva senatori,nu stiu despre cine era vorba,dar toata lumea s-a concentrat pe Hrusca si chiar a cantat cu el colinde.In legatura cu faptul ca li s-a dat unora voie sa intre fara bilet[a fost 50 lei],este posibil Eu am inteles ca s-au dat atatea bilete,cate locuri erau in biserica.Dar chiar inaine de inceperea concertului,o multime de oameni au intrat si nu aveau loc,s-au gasit niste scaunele pe care s-au asezat.

 • Nimic nu e de mirare….In Biserica ortodoxa nu erau acceptate instrumente in biserica, nici aplauze…s-a modificat schimbarea? ori am fost eu prost invatat de catre duhovnicul meu acum multi ani in urma…..Nu mai inteleg nimic…

 • Ortopopchilor, făceți-i bani lu’ Hrușcă că-i nevoiaș acolo în Canada, nu-i ascultă nimeni lălăiala! Pe ADRIANA BUZAN ați lăsat-o să moară, nu v-ar răbda PĂMÂNTUL în veci pururi și amin!

  • Nu schimba votul un simplu concert , mai ales ca s-a si platit biletul de intrare!
   Cum puteti pune botul toti?
   Eu nu votez cu psd si am fost la concert
   Asa ca linistitiva .

 • Biroul Electoral Judetean ar trebui sa se fi sesizat in acest caz. Campania s-a terminat ieti, nu inteleg de ce mai exista astfel de evenimente cu 48 de ore inainte de vot. Sa nu mai discutam despre voi, cei de la timponline.ro, e pacat ca sinteti atat de rosii, distrugeti Romania pentru un oumn de bani. Pacat

  • Unde e spiritul craciunului , Mos Craciun?
   Te credeam mai intelept !
   Tu crezi ca toti cei care au fost la concert vor vota cu psd ?
   Gresesti. Am mers pt Hrusca , nu pt PSD .

 • Politica in biserica… ce a devenit si biserica ortodoxa… inainte slugareau comunistii si securitatea iar acum ii slugaresc pe astia… cu banii ce faceti? Ii tineti voi ca si in cazul persoanei decedate la care nu i s-a mai dat banii pt tratament??? Golaneala

 • Pugna vorbeste prostii…. atata timp cat se da bilete la intrare evenimentul devine divertisment. De ce tocmai in biserica??? De ce nu s-a tinut la casa de cultura sau la sala polivalenta??? Au inceput popii sa faca afaceri in biserica??? Stim destul de bine de ce sunt in stare preotii ortodocsi sa faca pt bani… lasa explicatiile ieftine

  • super domnule draga…la nürnberg se foloseste aceiasi metoda…”intrare la biserica”!…
   complimente la:d-ul Pugna,D-ul Hrusca…

 • Da , concert cu bani in biserica,biserica furata de la greco-catolici,care au detinut-o cu acte in reguladar normal actele de proprietate nu sunt valabile in Romania de dupa 89,sunt valabile smecheriile,hotiile s.a.Dar ce mai conteaza faptul ca greco-catolicii au avut biserica din 1990 pana in 1999 scena Casei de Cultura sin in oras erau multe biserici ortodoxe.Ce conteaza banii care nu au fost virati la timp in cont(la Adriana Buzan,Dumnezeu sa o ierte).Asta-i mocirla in care traim din 89 incoace(de fapt din 45 incoace),dar se pare ca ne place asa,suntem fericiti,nu vrem sa schimbam nimic!

 • Buna seara tuturor!
  Banii stransi din bilete sper sa se doneze cu scop caritabil, cum ar fi normal si omenesc, atat din partea bisericii, cat si a domnului Hrusca – daca tot s-a organizat concertul la biserica! Rog presa sa informeze cititorii unde ajung banii. Cu multumiri, cetatean al orasului.

  • în scop caritabil, banii vor ajunge la candidatii din partea psd ca sa poata face o masa mari si indestulata dupa ce prostii îi vor vota duminica.
   bucatele alese vor fi binecuvântate si sfintite în prealabil de catre un sobor de farisei îmbracati în costume de batman.

 • Dragi romani,
  Orice se intampla frumos in tara asta nu acceptati, tot timpul gasiti motive sa carcotiti.
  Oare neamul acesta nu are capacitatea sa accepte lucrurile bune?

  • ce ti se pare tie frumos ca într-o biserica furata de la greco-catolici sa cânte un pocait expatriat si parvenit la care asista niste farisei ipocriti alaturi de niste mincinosi care vor sa ajunga la ciolan ?

 • O rusine in care s-a mai complacut BOR intr-o biserica greco catolica furata si inca nerestituita,inca un act prin care biserica ortodoxa se compromite prin inaltii sai prelati.D-zeu ii v-a pedepsi si mai tare.Mi se face sila cind vad atita lipsa de intelegere si atita putere de a pastra un lucru furat.treziti-va romani bistriteni,nu mai votati psd,partidul care ne ifgnora pe toti si este sustinut de biserica ortodoxa.Acest concert se putea desfasura la sala polivalenta sa mearga rtot bistriteanul interesat.Mare rusine sa faci campanie electorala in biserica,doar nu suntem prosrti,pricepem si noi acest lucru.

 • Ce-i care nu au fost la concert nu au cum sa inteleaga sau sa simta emotiile care le-am trait acolo. Mereu se vor gasi frustrati de tot felul care vor judeca . Indiferent de cine este organizat evenimentul merita salutat. A fost frumos, tulburator, emotionant.

 • În orice caz a fost super de frumos și așa frumoase colinde nu o să mai fie în Bistrița cum colinda acest om Ștefan hrusca

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS