Actualitate

Stelian Dolha avertizează: Riscăm să se închidă din nou restaurantele!

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat că a primit numeroase mesaje de la administratori de restaurante, care l-au întrebat dacă pot să găzduiască mese de Revelion.

”Răspunsul meu a fost sec: nu! Una este să ai restaurantul deschis la capacitate de 30%, așa cum este acum, și alta este o interdicție națională pe care trebuie să o respecte. Incidența pe Bistrița a fost mică, dar iar a început să crească. Este încă sub 3, dar este foarte aproape. Deci dacă vom continua așa, riscăm ca imediat după să închidem din nou restaurantele dacă incidența crește peste 3. Sunt măsuri pe care trebuie să le respectăm, nu sunt date întâmplător, sunt gândite medical și trebuie să ne conformăm”, a spus el.

Municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu în 28 octombrie, în perioada 19 noiembrie – 3 decembrie s-a aflat în carantină, a revenit apoi la scenariul roșu (care a presupus închiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, a cinematografelor, a sălilor de jocuri), după care a ieșit din scenariul roșu în 28 decembrie deoarece incidența cazurilor în ultimele 14 zile a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

În momentul de față, incidența fiind mai mare de 1,5 și mai mică de 3, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, iar cinematografele sunt deschise.

Restricțiile prevăzute la nivel național în starea de alertă, aflate în vigoare: obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice închise și deschise, interzicerea reuniunilor prilejuite de sărbători/aniversări/petreceri în spații deschise și închise (publice și private), interzicerea deplasărilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00 (cu câteva excepții și doar pe bază de declarație pe propria răspundere sau adeverință eliberată de angajator), interzicerea circulației persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoanecare nu aparțin aceleiași familii precum și formarea unor asemenea grupuri.

7 comentarii

 • Pun pariu cu Militia si Jandarmeria ca in aceasta noapte romanii paraciosi si invidiosi vor sesiza ca nemtii si vor indica cu precizie de GPS locurile in care se vor distra unii dintre noi.

  • Cum își permite lumea să semnaleze încălcarea legii, nu? Unii foarte inteligenți o mai compară și cu securitatea de parcă ar fi o situație asemănătoare.

   Dacă faci o petrecere normală cu câțiva invitați și fără a deranja masiv pe alții nu vei păți nimic, dar dacă îți bați joc într-un anumit hal de lege și de toți – la o amendă cât mai mare … Ar fi bine și să se salveze undeva ce cetățean responsabil ai fost.

 • Nu e un risc , e o certitudine pentru jumatatea a doua a lunii ianuarie.
  Autoritatile politice actioneaza electoral.
  Gandirea medicala spune ca pana ce nu ai 70% din populatie vaccinata nu poti sa afirmi ca ai castigat lupta cu virusul.

 • Nu d-le Prefect . sa nu le inchideti. Cei mai multi vor face foame ca la bucatarie sunt de jale. Saracutii si saracutele cum si cine sa le mai asterne masa.?Fetitele cele mai multe nu stiu sa faca o papa si o zama de strecuratoare . Vai !

 • In parlsment di in guvern de ce se poate????? Ca erau Sighiartau și Sasarman la sarmale la boalda parlamentului fără măști!!!!!!!!!! Noi suntem msi prosti? Sau cum?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.