Actualitate

Stelian Dolha cere demisia ministrului Agriculturii

”În Comisia pentru agricultură a avut loc o dezbatere importantă legată de criza laptelui. Înainte de reducerea TVA, prețul de colectare a laptelui la noi în județ era între 1 leu și 1,20 lei, prețul de vânzare pe raft în magazine era între 3,5 și 4,5 lei. După reducerea TVA, adică azi, prețul de achiziție a laptelui de la amărâții ăia de producători este între 0,6 și 0,8 bani, dar prețul la raft este tot între 3,5 și 4,5. Întrebarea pe care le-am pus-o celor de la Consiliul Concurenței este ce au făcut în perioada asta, pentru că aveau mandat să monitorizeze prețul laptelui și să vină cu un raport. Ce credeți că a făcut până acum această instituție, nefuncțională i-aș spune? Nimic, bineînțeles! N-au soft. Vin și spun retailerii: am redus, noi am încercat, dar asta e. Cu alte cuvinte, cineva câștigă foarte mult. partea proastă este că fermierii, reprezentanții producătorilor, ne-au spus că o să-și taie toate animalele, că sectorul e la pământ”, a spus copreședintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Stelian Dolha.

El a adăugat că față de vara anului trecut, prețul laptelui a scăzut cu 19% la producători, iar față de media europeană este cu peste 23% mai puțin: ”Prețul de colectare sau gradul de colectare a scăzut în România cu 8% după scăderea TVA. Sistemul e bulversat. La Bruxelles s-a alocat suma de 500 de milioane de euro pentru statele afectate de această criză. Cel mai afectat stat din toată UE este România, însă România nu va primi niciun leu pentru că n-am știut să facem lobby. Vor primi bani Polonia, țările baltice. Am întrebat Ministerul Agriculturii despre această neputință, s-a dus ministrul Daniel Constantin și nu s-a întâmplat nimic. N-au răspuns nimic. Reprezentanții fermierilor au spus că la Bruxelles ministrul Daniel Constantin n-a spus nimic. Pentru subvențiile fermierilor s-a bătut ministrul francez al Agriculturii”.

Stelian Dolha spune că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, trebuie să plece: ”Azi, aici, acum, îi cer public demisia domnului Daniel Constantin și dau ți un înlocuitor. Atenție, nu de la PNL, ci de la UNPR: Valeriu Steriu”.

Etichete

3 comentarii

  • Problema este a marilor producatori de lapte autohtoni. Care prefera sa foloseasca lapte de import. Lucru care se poate verifica. Aici e buba si nicidecum la minister sau in alte parti. Acum firesc ca Dolha va da vina pe PSD, orice s-ar intampla si oricare ar fi cauzele.

  • Domnule Dolha esti un mare oportunist un politician marunt. Vrei sa traiesti din asta domnule,marii politicieni traiesc pentru a face politica dumneata faci politica sa poti trai.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS