Actualitate

Stelian Dolha: Mulți își doresc să părăsesc funcția de prefect pentru că am fost incomod și am deranjat

”Am fost incomod pentru multă lume și știu că mulți își doresc să părăsesc funcția de prefect, dar pe mine mă interesează ce spune marea majoritate”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-o emisiune la un post local în care a spus că se bazează pe toți cei din coaliție care să facă niște calcule corecte atunci când negociază pentru funcția de prefect.

”Urmează săptămâna viitoare o negociere în cadrul coaliției pentru funcțiile de prefect și subprefect. Sunt sigur că se va ține cont de performanța instituției și de cea individuală a fiecărui prefect. Se discută și o ordonanță de Guvern prin care funcțiile respective să fie politizate. Acum sunt apolitice oarecum. (…) O să vedem ce se va întâmpla. Eu mă bazez pe toată echipa, nu doar a PNL, ci și a USR PLUS și UDMR, care va face niște calcule corecte în ce privește județul Bistrița-Năsăud pentru că Instituția Prefectului are nevoie de oameni capabili și care să facă instituția aceasta vizibilă”, a spus Stelian Dolha la AS TV.

El a spus că în negocierile din coaliție va intra și funcția de subprefect, deținută în prezent de Eugen Curteanu.

”În momentul în care nu am intrat la alegerile parlamentare, le-am spus tuturor că eu consider că funcția de prefect în această perioadă este una care mă apropie mult mai mult de oamenii din județ și din PNL, chiar dacă funcția este astăzi apolitică. Eu sper să se revină și să o politizeze fiindcă așa este corect. Noi suntem reprezentanții Guvernului liberal în teritoriu și noi suntem apolitici. E puțin cam absurd și atunci trebuie să revenim la o normalitate. De aceea am și optat pentru această postură.

Am fost incomod pentru multă lume și știu că mulți își doresc să părăsesc funcția de prefect. Nu ai cum să nu fi incomod, dar pe mine mă interesează ce spune marea majoritate. Dacă marea majoritate a bistrițenilor spune că am fost implicat și am încercat să facă lucruri bune pentru județul ăsta, eu mă simt ok. A, că mai sunt oameni pe care i-am deranjat pentru că am încercat să duc lucrurile pe o variantă a unei echități instituționale, sunt sigur că sunt”, a spus Stelian Dolha.

La sfârșitul anului 2020 a fost înaintat un proiect de lege care modifică statutul prefecților și al subprefecților. Mai exact, aceștia nu vor mai fi nevoiți să își dea demisia din partid și să devină funcționari publici pentru a putea fi numiți în funcție, ci vor fi demintari publici.

Proiectul de lege va fi discutat săptămâna aceasta, în plus fiind prevăzută și înființarea funcției de secretar general în cadrul Instituției Prefectului.

27 comentarii

 • D-le prefect, cu toată stima… ce legătură au bistrițenii cu funcția dvs???? Bistrițeni minoritari sau majoritari…. eu nu înțeleg!
  Asta e un post cu personaj numit de la Guvern, atât, unde e cuvântul bistrițenilor?
  Aaaaa ca încerci sa influențezi o decizie politica, asta e altceva, dar sincer, doar atât faci încerci sa influențezi….

  • Multi își doresc sa scape de incompetenta și mediocritate… nu crezi ca poate fi și asta un motiv…dl prefect, viitor demnitar făcut din pix, prin programul de depolitizarea a pnl…usr!!!

 • Da, ai făcut multe pentru județ!
  Ați luat toți spor de 30% pentru lupta împotriva covidului in timp ce lucrați de acasă sau stăteati in birouri …
  In timp ce erați acasuta in izolare ați încasat sporul ?
  Când se termina cu hoția si tupeul in țara asta ?

  • Domnule Dolha,multi te vor plecat pentru că nu ai făcut nimic .AI FIST DE PARTEA CORUPTILOR.AI PRIMIT SALARIILE SI SPIRURILE PE NIMIC.Stai la taclale cu infractorii și corupții,ai lăsat în funcții publice toți infractorii.DE ASTA TREBUIE SA PLECI ,CA ESTI UN LAS.AI INCOMODAT OAMENII CINSTITI ,ESTI O RUSINE PENTRU JUDET.

 • Sincer nu știu și nu-s curios,câți își doresc să părăsești funcția,dar știu că n-ar fi nici o pagubă,dacă te-ai ocupa și de alceva.Așa vă credeți voi de importanți,de neînlocuit,toți vă sacrificați pe altarul muncii,iar noi ,care vă cunoaștem,vă știm,avem un pic de părere diferită.Știu,iarăși că pt voi ,contează prea puțin părerea noastră.Important e să nu pierdeți privilegiile,care-s tare multe și nemeritate,Așa că de-i rămânea,nu ne-om bucura,de-i pleca,nu ne-om supăra.
  PĂREREA MEA !

  • Da ati făcut multe, iati pus pe ai voștri în funcție, și cam atât, în rest nu se vede nimic dupa dumneavoastră!

 • Care pus apolitic , asta e penelist am fost cu el in campanie, numai dădea ordine, un (…) da ordine un lider conduce, Nu ne supărăm dacă pleci si in locul tau vine cineva mai capabil. comentariu editat

 • Constat cu cata lejeritate unii cetateni care nici macar nu au curajul sa isi dea numele adevarat se adreseaza cu cuvinte jignitoare unui Prefect al judetului. Domnilor daca sunteti foarte capabili de ce nu intrati in bataliile electorale. Observam cum de o buna bucata de timp oficialii romani, demnitarii, ministri, Prim-ministrul si chiar si Presedintele Romaniei sunt stropiti cu laturi de guralivii romani(nu de cetateni adevarati) . Asta nu duce la nimic domnilor, sa iti ponegresti la nesfarsit conducatorii. Asta nu este PROGRES in nici un caz. Parca sunteti de la gazeta SPUTNIK. Parca sunteti scoliti undeva prin alte parti, sa raspanditi ideea ca nimic nu este bun in Romania.D-le Prefect STELIAN DOLHA. Mie imi plac grozav INCOMOZII care nu tac si se implica in absolut toate problemele cu constiinta. Asa ca va doresc macar un mandat intreg la carma judetului. Am fost primit la dvs. in birou de cateva ori, si m-ati primit si ascultat asa cum se cuvine cu mult tact si rabdare unde am discutat tema gunoaielor din BN. Va cunosc si va apreciez. O zi Buna ! Sa curga minusurile !

  • Moșucule,dragă,ce-ți mai place cu limbuța.Dacă ai proceda la fel cu toți conducătorii, mai, mai ca-i fi credibili. Dar lături mai multe decât ai aruncat tu în toți care nu aceiași părere, nu prea știu .
   PĂREREA MEA!

  • Domnule Balan , daca eu am cunoscut un om si mi-am dat seama si am dovezi ca e o nulitate intr-un domeniu atunci imi permit sa sustin acea idee pentru ca asa vrea muschii mei!
   Daca eu te cunosc pe dumneata mi-as permite sa spun ca esti un lingau! dar pentru ca nu te cunosc atunci LAS PE CEILALTI SA SPUNa acest adevar!!!!!

  • Zici ca ai fost in birou la domnul prefect SI ATI VORBIT DOAR DESPRE GUNOAIE?
   CATA POLITETE LA VOI CA NU ATI VORBIT DESPRE PERSOANELE CARE NU SE AFLAU DE FATA IN ACEL BIROU!!!!!!

 • Meritați să rămâneți în continuare prefect pentru că sunteți un Elvis al județului care a dat exemplu public pentru vaccinare.De asemenea e de apreciat aplecarea dumneavoastră spre viața spirituală și conduita ei.Sper să nu vă vedem la primăvara la o ecologizare in Singeorz alături de primarul dumneavoastră mult iubit.In rest toate bune,spor de 30 la sută binemeritat și același discurs penetrant.

 • D-lor , departe de mine gandul de al apara pe d-l Dolha. Totusi e de neinteles ura dezlantuita pe care o manifestati fata de un om. Pentru ca in afara functiei dansul e un om , are familie are parinti , are sotie si copii. Ar fi bine sa criticati in cunostinta de cauza si sa spuneti ce credeti despre anumite decizii proaste sau partinitoare pe care le-a luat si care au dus la degradarea vietii D-vs sau a judetului.Daca credeti ca a facut ceva , considerat „raul” adus judetului , spuneti-l concret . Daca stiti mai multe fapte necuviincioase , necurate , cusute cu ata alba , spuneti-le cu liniuta …(a , b , c etc.) Daca ponegriti un om numai ca sa va aflati in treaba sa stiti ca nu-i bine de loc. Dansul este o persoana publica asumata si nu se poate ascunde la fel cum o faceti D-vs. sub protectia anonimatului. Criticati-l corect si „semnati” cu numele si prenumele .Atunci este OK , daca nu , ce faceti se cheama injosirea / ponegrirea/umilirea unui om si calomniere iar acestea nu va fac cinste.Ce argumente aveti incat sa credeti ca alt „personaj” care l-ar inlocui ar fi mai breaz si v-ar satisface prin actiunile care le-ar intreprinde? Sunt sanse 50% sa fie mai „bun” si tot asa 50% sa fie mai „rau”. Ma gandesc ce veti face in ultimul caz…D-l Dolha , pe care il cunosc numai de pe strada sau de la Tv , mi s-a parut un om decent si dedicat functiei. In conditiile pandemiei s-a implicat in multe actiuni pentru incetinirea ritmului de infectare cu virus si a luat masuri destul de bune in asa fel incat nu am stat cu nimic mai rau ca alte judete cu posibilitati similare , ba as putea spune ca dimpotriva. Nu uitati ca un prefect nu face ce vrea el ci urmeaza pana la un punct , politica guvernului.Deci , daca ceva nu va place s-au nu va placut , ganditi-va la acest lucru. Personal am fost chiar multumit de ultimele actiuni pe care le-a avut recent (contributii la amenajarea centrelor de vaccinare , solicitarea catre Ministerul Educatiei pentru micsorarea numarului de elevi in clasele de liceu , verificarea stocurilor de nisip si sare pentru drumari etc.) D-l Dolha stie deja cum se mananca „painea de prefect” iar dupa parerea mea este greu de crezut ca la acest moment s-ar putea gasi un alt om , NUMIT POLITIC , mai bun decat dansul. Oricum PNL nu are altul mai bun , cat despre USR si UDMR ma abtin. Nu dati cu piatra intr-un om pe care nu-l cunoasteti! Aseara la un post Tv l-am auzit pe d-l vicepremier Hunor ca se lucreaza la un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care se vor stabili „mai clar” , atributiile prefectilor , deci vedeti ca nu erau prea clare …, iar apoi in urma negocierilor dintre partidele din coalitie se va face numirea prefectilor. Probabil , in saptamana viitoare. Mai asteptati putin .Asa cred si spun.

  • De ce ai crede ca am dat în prefect??? PNL are oameni capabili, nimeni nu e de neînlocuit!!! Îți dau un nume care și el știe cu ce se mănâncă funcția de prefect – fostul prefect Forian Cristian parca.
   Sau dacă e apolitic altul care știe cu ce se mănâncă pentru ca are infinit mai multa experienta – Frent.
   Eu ce n-am înțeles și repet… Unde e implicarea bistrițenilor la funcția de Prefect??? Unde e cuvântul lor??? Asta e gargara ieftina de om politic… Doar asa… vor este ca să sune ca altfel sigur e tras pe linie moarta.
   Asta nu înțeleg eu, altfel nu au decât sa numească pe oricine de la USR fără nici o experienta… Vine și ea experienta, poate trimit pe unul de la USR Caracal ca nu zice niciunde ca trebuie sa fie din Bistrița, nu?

  • Oamenii sunt pe bună dreptate deranjați de clasa politică.Modul prin care se comporta politicienii felul prin care ei sunt mai presus de lege și modul prin care se țin cu orice preț de funcție au dus la această ură a oamenilor.Sa nu uitam cum domnul Dolha si-a dat demisia să poată candida la cj…dar în același timp si-a păstrat funcția astfel încât în caz de nereușită să revină inapoi…iar ca și prefect nu a avut doar discursuri populiste și s-a remarcat doar prin gesticularile mâinilor și sporul de 30% la salariu pentru covit.In aceste condiții oare de ce se miră unii și alții că nu sunt iubiți politicienii…

  • Si noi nu suntem oameni, noi nu suntem pusi politic, noi suntem sclavi pe plantatie, unii cu studii si aptitudini, dar nu suntem pupincuristi si nu vrem un post fara sa il meritam

 • Felicitari LEO pentru felul in care ati adus unele lamuriri de bun simt. Astept o normalitate in societatea noastra. Ea trebuie sa vina de jos in sus . O Zi Buna !

  • Bălane mai mare „pupu de serviciu” ca tine nu cred că există, școală veche Ștefan Gheorgiu.

   Apropo ști ce prosti a vorbit aseară pe un alt online primarul pe care lai suținut?

   Ce zici de asta sau acum taci mâlc și te faci că nu ai auzit nimic ?

 • D-le Gabriel Muresan , sunteti intr-o oarecare eroare .Prefectul nu avea competenta sa aprobe sau sa nu aprobe functionarea centrului de testare de la spital. Aprobarea trebuia data de catre Ministerul Sanatatii. Mai precis , d-l prefect , probabil a incercat prin PNL (Ministerul Sanatatii) sa autorizeze centrul de la DSP , organizat sub obladuirea PNL , inainte de autorizarea centrului de la spital , de care se ocupa opozitia .Deci a fost o concurenta neloiala , ca sa zic asa sub obladuirea partidului de guvernamant. Invinovatirea prefectului pentru acel fapt este fortata . Va amintesc ca la acea data se preconizau alegeri anticipate si partidele se laudau cu ce fac pentru oameni si isi aratau muschii. Asadar vina prefectului are iz electoral si se datora numai faptului ca apara interesele partidului impreuna cu d-l Turc , cu d-na Morar , cu d-l Urate si cu alti lideri marcanti ai PNL.Prefectii sunt numiti politic si apara interesele guvernului in teritoriu.Cel mai adesea aceste interese nu corespund cu cele ale cetatenilor.Am considerat ca e bine sa clarificam aceste lucruri. In rest , am ajuns la un acord , ca nu suntem de acord .Dar eu va respect opinia.Nu ma astept la acelasi lucru!

  • Leo… Locuitorii de pe Tarpiului și adiacente o sa emită o scrisoare comuna, deschisa prin care o să-ți mulțumească ție, prefectului, d-lui primar, dnei deputat, d-lui veșnic numit în anumite funcții și tuturor celorlalți lideri marcanți pe care ii pomenești în comentariul tau, pentru trimiterea acolo a utilajului care a nivelat respectivele străzi… (mult spus nivelat)
   Urmează și restul cetățenilor de pe alte așa-zise străzi din acest municipiu reședință de județ!!!
   Eu doar de ăștia am auzit, asa… Pe la colturile blocurilor gri:)))

  • Cred ca judecati amândoi în absenta informațiilor. Întârzierea avizelor cu 7 zile intre cele 2 centre (3 săptămâni a fost inventia unui ziar și parte din campania de denigrare evidenta a prefectului pornita de psd) s -a a avut cauze strict birocratice care n au avut nicio legătură cu prefectul ( achiziție de spital prin consiliu. depunerea actelor, intrunirea unei comisii la minister) e ridicol sa crezi ca autorizarea unui aparat deja existent, cel de la dsp si unul pe care îl cumperi nu exista un decalaj de aprobare.

 • la prefectul numit politic ca pe vremea lui DEJ si a lui Stalin, ii ie frica ca il schimba USR ul si se lauda ca si Motoc ala din roman sau cum se numea, daca voi nu ma vreti eu va vreau, pt ca daca ar pune un sondaj la liber pe undeva ar lua 3 voturi ale familiei lui si atat, s-a demonstrat ca nu are boase si atunci cand s-a certat cu apartul de plasma cu toata lumea, pana la urma a cazut el ca nu a dat nu stiu ce autorizatii, daca ar vorbi simplu si nu s-ar schimonosi atat in gestul ca doar nu e CEZAR in fata romanilor sau a gladiatorilor, direct, putin si la obiect, el te intoarce ca la ploiesti cand vorbeste ca te oboseste…..iar cu sporul de ce sa minti, il ai sau nu il ai….pai radu e fara scoala, fara dictie fara IQ mare dar vb ca un taran in fata oamenilor care il inteleg pana la urma ce atata grimasa, a fost crescut in puf probabil si crede ca i se cuvine functia, sunt sigur ca in fata oglinzii e mare lider

 • strategie politica
  asta ne serveste in comunicat si … servetel!
  dar nu sa ne stergem de lacrimile de crocodil ci sa ne stergem la fund de ce spui/spune clasa politica !

 • comentarii multe contra prefectului numit de politruci, pro nu prea sunt, deci omul ar cam trebui sa plece fruntea putin, sa-si revizuiasca ceva nu stiu, pe unde a candidat a cam pierdut…….

 • Stimați prieteni implicați în viața cetății, prefectul și subprefectul sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu. Negocierile la nivel înalt încă nu s-au terminat. Mie îmi place de actualul, comportare elegantă, frumușel, familie frumoasă de intelectuali… Legat de rezultate, „Banul Ghica”! Se aseamănă cu primul prefect democrat din anii 90, alias Gheorghe Groșan. Tomnaticii trebuie să-și amintească. În rest să auzim de bine, empatie și toleranță.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.