Actualitate Politică

Stop Justiției de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

”Nu recunosc nici un tribunal în afară de Marea Adunare Naţională”. Așa s-a apărat Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, din decembrie 1989. În decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prăbușirea oficială a comunismului, dar visul găștii din jurul lui Liviu Dragnea este același: transferarea justiției din mâinile judecătorilor în mâinile politicienilor, la discreția lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandă rulantă în Parlament cererile de ridicare a imunității. Mai mult, în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii nici măcar nu au dat un vot, deși DNA a cerut, de șase luni de zile, un lucru simplu: să îl poată urmări penal pe șeful Senatului, ca pe orice cetățean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripție au fost micșorate, pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Secția specială pentru anchetare a magistraților (creația parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzațiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat că, pe vremea când era președinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infracțional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea să câștige, ilegal, licitații organizate de CJ.

Pentru Ceaușescu a fost nevoie de o Revoluție. Acum avem însă mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunității pe care și-o dorește o gașcă de privilegiați din PSD. De aceea, președintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justiție. Prima întrebare – sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? A doua întrebare – sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției?

Ca să se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dă inducă oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului!

Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când voința populară nu le mai convine. Referendumul convocat de președinte este unul pe teme de interes național. Curtea Constituțională a stabilit deja, de câțiva ani, că aleșii sunt obligați să transpună rezultatul referendumului, iar cei care susțin contrariul se agață de chestiuni de procedură.

În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constituției, suspendarea președintelui) referendumul pe teme de interes național produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adică, necesită intervenția altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operă voința poporului. În cazul de față, Parlamentul și Guvernul nu vor avea voie să legifereze contrar voinței populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastră.

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii și pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul președintelui Klaus Iohannis în acest demers și se angajează în fața alegătorilor că va veghea pentru ca voința lor să fie respectată de autorități.

Partidul Național Liberal

(PE)

11 comentarii

 • DA, DA, DA !……..pentru REFERENDUM DA, DA , DA….pentru RARES BOGDAN pe buletinul de vot !

  • fara rares bogdan
   asta mi se pare ca m-a inselat..
   ma simt inselat…
   e ca si cum te casatoresti cu cineva si dupa 10 de ani iti spune ca e ….bisexual!!!!
   domnule balan….va plac bisexualii?

 • O zi plina de succes tuturor sustinatorilor PENALILOR !Grabiti-va ca din 26 mai nu prea mai tine .

  • La ce penali va referiti? Ca eu nu stiu sa candideze penali. Ati vazut vreun penal pe vreo lista?
   Si chiar daca ar fi, atata timp cat candidata cu mari sanse la sefia Parchetului European este o penala ordinara, atunci ce sa mai asteptam de la altii? Si dumneavoastra o sustineti pe penala repsectiva.

 • Aceasta este libertatea de exprimare asumata. Cand o sa o folositi cu totii fara sa va fie rusine, frica atunci veti fi cu adevarat liberi cu mintea si inma .Incercati fratilor ca pentru noi au murit copii la Revolutie .

 • Iti raspund prietene. Imi plac invataturile crestine si cele de la stramosi. Pe mine nu m-a inselat RARES BOGDAN care in scurt timp va deveni un mare, mare politician. Din contra , de cand astept ca in politica sa intre oameni ca el, ca si CARMEN AVRAM de la Psd. Sunt fosti ziaristi foarte valorosi care aduc infuzie de nou si multa demnitate. Observati ca amintesc si de PSD si ma rog ca si acest partd sa reuseasca sa isi aduca oameni cu adevarat de STANGA , demni si cinstiti nu penali ca si cei bine cunoscuti si care au niste averi din politica de iti sta mintea-n loc si nu gasesti raspuns la cum si-au facut averile. Si DNA-ului ii este foarte greu sa afle dapoi noua oamenilor de rand. In Romania la ora actuala nu putem vorbi ca exista partid social atata timp cat aceste exemple persista si atata timp cat fruntasii partidului trag dupa ei acuzatii si procese si cercetari grele. Recunosc din start ca alternanta la putere intre DREAPTA si STANGA este cea mai buna varianta pt. orice tara Europeana. In Romania acuma este randul DREPTEI care trebuie sa fi invatat multe din greselile adversarilor si obligatoriu trebuie sa nu le mai repete.

 • La referendum-ul din 2009, aproximativ 8 milioane de români au votat pentru trecerea la un Parlament unicameral și pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Cu toate ca referendum-ul a fost validat, politrucii au ignorat vointa poporului, sustinand că a fost vorba despre un referendum consultativ. Ba mai mult , nu numai ca nu a fost redus numarul de parlamentari, dar după alegerile din 2012, desfăşurate după un alt sistem electoral, numărul lor a crescut la 588, fata de anul 2009, cand Parlamentul era format din 471 de deputați și senatori.
  Aflăm acum că termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituție, nici în legea referendumului! Prin urmare, la alegerile din 2012, PSD si PNL , reuniti in USL, o alianță politică parlamentară și preelectorală, constituită la 5 februarie 2011, si-au bătut joc de vointa populara exprimată la referendum-ul din 2009. In aceste conditii, ce credibilitate mai are Partidul Național Liberal, ca sa invite populatia la referendum-ul din 26 mai 2019 pe teme de justitie, cand cu 10 ani in urmă, a ignorat cu nesimtire un referendum valid?

 • Politicieni noștri nu reprezintă pentru poporul român decât o cică de hoți și pungași ordinari! Ei nu reprezintă decât interesele lor și nu au nici o problema cu intetesele națiuni. Rușinea națiuni române politicul mizerabil și parșiv!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.