Actualitate

Au străbătut 6 km pe biciclete pentru ca 6 milioane de români să voteze DA la referendum

(FOTO) Peste 200 de biciclişti au străbătut oraşul Bistriţa ca să promoveze participarea la referendumul pentru familie şi răspunsul „Da” la întrebarea adresată de către organizatori. La turul „6 kilometri pentru 6 milioane”, participanţii au îmbrăcat tricouri albe pe care era scris pe o parte „Hai la referendum!” şi pe cealaltă parte „Votează Da!”.

 

S-a pornit din B1 Retail Park înspre Bulevardul Independenţei, bicicliştii fiind însoţiţi de echipaje de Poliţie Rutieră, Poliţie Locală şi Jandarmi.

Cristian Rauca, de la departamentul de tineri a Bisericii Penticostale „Sfânta Treime” din Bistriţa a declarat pentru Timp Online că ideea organizării unui tur ciclist al oraşului este de „a-i face conştienţi pe oameni de ceea ce se întâmplă în România în 6 şi 7 octombrie”.

 

„Iniţiativa aparţine celor trei milioane de cetăţeni ai României care au semnat petiţia. Iată-ne după mai bine de doi ani de zile în care lucrurile prind contur şi referendumul să aibă loc. Vrem să fim văzuţi, să atragem atenţia asupra acestui referendum, acestui eveniment care are loc. Vrem ca România să rămână pe harta ţărilor care îşi păstrează identitatea. Vrem să fim o voce, să tragem un semnal de alarmă, aşadar ţintim nişte valori, vrem să arătăm că suntem oameni care păstrăm nişte valori, am crescut în ele şi vrem să mergem mai departe şi să ţinem sus stindardul acesta de familie, de căsătorie. Nu vrem să excludem pe cineva, să blamăm sau să fim în contradictoriu. Nu asta urmărim, ci să atragem atenţia, să tragem un semnal de alarmă că lucrurile nu merg pe o direcţie bună. Din acest punct de vedere, vrem să spunem întregului oraş că familia este celula de bază a unei societăţi sănătoase. Dacă avem o familie sănătoasă, avem şi o ţară sănătoasă”, a spus Cristian Rauca.

La rândul lui, Lucian Oniga, preşedintele Fundaţiei Peniel, a adăugat: „E un marş al tinerilor biciclişti creştini care vor să atragă atenţia populaţiei asupra referendumului care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie a.c. privitor la această modificare în Constituţie a articolului 48 în sensul clarificării cuvântului soţ, referindu-se la un bărbat şi o femeie. Mergem prin oraş 6 kilometri întrucât, pentru ca acest referendum să treacă, e nevoie de prezenţa a 6 milioane de români. Noi credem în valorile familiei şi vrem să atragem atenţia populaţiei asupra acestui lucru. Eu cred că acest lucru ne apropie de Europa, nu ne îndepărtează, deja sunt 14 state, cu România vor fi 15, care au specificat acest lucru în Constituţie. E adevărat că sunt mai multe state în cealaltă parte, dar vedem că, în unele state care par a fi foarte liberale cică nu s-a luat o hotărâre în baza unui referendum, mai degrabă nişte politicieni au decis pentru ei. Ştim marşul din Franţa, unde oamenii au protestat faţă de ce au decis politicienii, dar acolo nu s-a ţinut cont de ei”.

Întrebat cum comentează faptul că sunt voci chiar şi din anumite biserici care spun că limitarea unor drepturi ar însemna încălcarea valorilor creştine referitoare la iubirea aproapelui, Lucian Oniga a spus: „E o falsă interpretare care a fost dată. Regula de bază este şi acum să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi, dar această regulă are limitele ei. Dacă eu iubesc pe cineva, ar trebui să nu-l las să sară în cap. În regula aceasta se caută binele aproapelui meu dincolo de nebunia lui de moment. De acee, ca părinte, în relaţia cu copiii mei, îi limitez fiindcă ştiu ca părinte ce este mai bine pentru ei. Ca societate românească, trebuie să protejăm ce există de milenii şi să prevenim ceea ce vedem că, din păcate, se întâmplă în vest, o alunecare spre haos, către anarhie. De aceea, noi avem datoria, ca popor român, să apărăm valorile româneşti, libertatea de exprimare ca să nu fim nevoiţi ca, pe viitor, să nu avem voie să spunem tată şi mamă sau bărbat-femeie cum se întâmplă în unele state şi să fim amendaţi pentru aceasta. Noi apărăm libertatea câştigată la Revoluţie, valorile româneşti, armonizarea legislaţiei din Codul Civil cu Constituţia, valorile creştine până la urmă”.

Cu toate că la ora 17.00, când a fost programată plecarea în marş a început să plouă mocăneşte, participanţii nu au ezitat să urce pe biciclete şi să facă ceea ce şi-au propus.

17 comentarii

 • 80% erau copii sub 18 ani (fara pozibilitate de votare) probabil toata scoala penticostala. S-ar putea spune ca au fost cumva…impins din spate.

 • Le este usor pocaitilor din poze si nu numai, sa atace pe homalai atat timp cat acest lucru le da sentimentul ca ei sunt morali in fata lumii… degeaba daca sunt barfitori, invidiosi si rai unii cu altii. mai ales intre ei fratii… nu au o imagine publica buna in oras si intre vecini… daca s ar pocaii cu adevarat nu ar mai face circ si nici nu ar mai arata cu degetul spre cei ce sunt pe drept deraiati sexual… ei ei….. sunt plini de ei si disperari sa aibe un cuvant in lume dar fara sa traiasca cu adevarat pocainta… le este rusine de cine sunt ei…. dar nu o recunosc ….e greu stim si noi ortodocsii…..

 • FAINI,TARE FAINI sincer nu sunt fan penti,m-am nascut si voi muri ortodox,desi recunosc ca nu am nici un merit pentru asta,nu am fost intrebat ,dar respect decizia parintilor.Acum hai stati strimb si judecati drept ,nu arata mai bine acest mars decat acele marsuri strident colorate,unde nici macar nu sti care-i masculul si care-i femela.Daca m-ar fi intrebat cineva ,inainte de a se lua decizia sa aiba loc acest referendum,clar spuneam ca nu-i vad rostul,dar in momentul in care sa luat aceasta decizie,clar merg la referendum si votez fara ezitare DA .Chiar daca comparatia este fortata asemanand acest referendum cu alegerile ,cand obisnuim sa spunem ca avem de ales intre doua rele si nu vrem sa aleaga alcineva in locul nostru,ei bine nici eu nu vreau sa hotarasca si apoi sa rada de noi homosexualii.A spune ca acest referendum este a unui anumit partid,sau cult ,iarasi este o manipulare.In parlament au votat toate partidele pentru ,cu exceptia unei uniuni,care mereu e pe contrsens.Am vazut in aceste zile umblind prin oras grupuri care aveau in componenta ortodoxi,penticostali si catolici care imparteau pliante si am zis uite un lucru normal.Sigur au dreptul si ceilalti sa-si spuna parerea,dar nu cred ca o minoritate,indiferent de ce fel ,poate sa hotarasca soarta unei majoritati.Suntem noi tentati sa sarim calul,dar parca prea multi au devenit mari iubitori de homosexuali,sau doamne fereste avea dreptate Basescu cand spunea ca 20% dintre romani sunt homosexuali? Eu cred ca nu,dar pentru asta simbata sau duminica mergi la referendum si nu te lua dupa circotasi.
  PAREREA MEA!

 • Nu judeca nimeni omul, judecam ceea ce face el. Vreau sa votez DA pentru o normalitate in casatoria, nu votez contra comunitatii LGBT ci impotriva practicilor ei. E o diferenta.

 • Fratii dumitale fac propaganda inutilului referendum PSD-ist ?
  Cata nemernicie poate zace in voi ,jeguri fraudulos autointitulate “liberale” , incat sa va faceti “frati” cu leprele asa zis “ social democrate” !
  Nu va ajunge nemernicia care ati facut-o ajutandu-l pe cretu sa ramana primar ?
  Blatisti ordinari !

 • Iata ce spune dl. Adrian Papahagi despre utilitatea referendumului:

  „Ce se va schimba după ce vom câștiga referendumul? Nimic. Pierde cineva vreun drept? Nu.

  Ce s-ar întâmpla dacă am pierde referendumul?

  1. A doua zi ar începe presiunile pentru gay marriage.
  2. Apoi pentru adopții.
  3. În paralel, propaganda gay în școli, numită „educație pentru toleranță”, „educație sexuală” etc.
  4. Apoi provocări și presiune pe biserici pentru a celebra căsătorii gay.
  5. 3-4 vor fi combinate cu hărțuirea și pedepsirea părinților care nu vor lecții ținute de drag queens la școli sau a preoților care nu vor să celebreze căsătorii gay.
  6. Apoi legi prin care orice conservator va putea fi acuzat de „homofobie” și târât prin tribunale.
  7. Apoi vor cere să se refacă manuale, să se finanțeze din bani publici campanii „anti-intoleranță”, să se deconteze operații și tratamente hormonale pentru schimbarea de sex (care vor costa infinit mai mult de 40 mil. euro).
  8. Apoi vor cere toalete unisex sau al treilea sex în toate instituțiile (alți bani).
  9. Apoi vor teroriza lumea cu pronumele lor fluide și cu alte fantasme, vor cere schimbarea actelor de identitate, etc.

  Continuați voi seria, că eu m-am plictisit.

  Toate ăstea sub sloganul „nu e treaba ta ce facem noi în dormitor, dar îți vârâm dormitorul nostru în continuu sub nas, la școală, în biserică, la televizor, pe stradă, în toaletele publice”.

  Nu, nu sunt fantezii: toate acestea se întâmplă în alte părți.”

 • Aceasta este definitia actuala din DEX, insa stim cu totii ca sensul cuvintelor se poate modifica in timp, evoluand odata cu societatea. Astfel, in o serie de tari, prin soti se intelege in prezent orice: doi barbati, doua femei, mai multi barbati (exemplul Columbiei), om si animal sau obiecte. In decizia CCR referitoare la Referendum, dl. judecator Daniel Morar, in opinia sa separata, ne explica tocmai aceasta modificare de intelegere a termenului de soti. Prin urmare, termenul „soti” din Constitutie trebuie clarificat fiindca el nu se refera nici la numarul lor si nici la genul lor. De altfel, chiar reactia virulenta a sustinatorilor LGBT+ confima cat de importanta este aceasta lamurire.

 • Nu e nici o ambiguitate -„soți”- la plural în Constituție, are un singur sens explicat clar în DEX: ♦ „Cele două persoane de sex opus unite prin căsătorie.” Atâta doar că la referendum ne îndeamnă niște de aceia care nu știu carte.

 • (…) Chestia cu familia este o mare smecherie numai ca romanul nu-si da seama de lucrurile din spatele perdelei. Sustin familia dar nu merg la vot pt ca nu are sens. Un homosexual va ramane tot timpul homosexual degeaba se face propaganda, nu poate fi eradicata niciodata, este o boala care nu se poate trata. Chiar daca e homosexual trebuie respectat, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti. comentariu editat

  • Referendumul nu este impotriva cuiva, ci PENTRU clarificarea termenului de soti din art. 48 din Constitutie. Sustinerea familiei nucleare nu implica ura fata de alte persoane. Homosexualii nu vor fi afectati de acest referendum. Ei vor continua sa aiba aceleasi drepturi ca si pana acum. Apoi, nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina faptul ca homosexualii s-au nascut asa datorita unei gene „homosexuale”. Dimpotriva, cei mai multi psihologi si sociologi sustin faptul ca ei au devenit asa in urma unei alegeri facute pe baza unor circumstante sau experiente personale. De altfel, sunt nenumarate cazuri de homosexuali care au renuntat la acel mod de viata si au devenit heterosexuali. Apoi, in cazul gemenilor identici ar fi imposibil ca doar unul sa fie homosexual, ci ar trebui sa fie amandoi fiindca au acelasi bagaj genetic, ceea ce nu se intampla in realitate. Dumnezeu iubeste homosexualii la fel de mult ca pe orice pacatos ordinar, dar vrea sa ne salveze PE TOTI din robia pacatului. Oricum, acest subiect nu este cuprins in referendumul din weekend. In weekend, votam DA. Numai bine!

 • O tara nu se conduce dupa dictionar, ci dupa legi. De aceea, legile trebuie sa fie clare si armonizate intre ele. Eu merg la referendum si votez DA pentru claritate, pentru familie, pentru identitate, pentru valori traditionale si pentru viitorul Romaniei. Va invit si pe dv. sa faceti la fel!

 • Ce tot atat „bataie” in cuvinte este referndum si suntem asteptati la vot .
  Ca au dat verde pentu el acum asta e alta discutie orcum acest referendum nu este initiativa PSD este initiativa a trei milioane de romani. Si cred ca toti ar trebuie sa mergem la vot ca cetateni ai acestei tari avem aceasta responsabilitate de a vota .

  Eu voi merge si voi vota Da pentru familie, pentru normal , asa cum a lasat Dumnezeu casatoria sa fie intre un barbat si o femeie.

 • Multa ” bataie ” in cuvinte .
  In acest weekend suntem asteptati la referendum. Acest referendum este initiativa a trei milioane de romani ca acum a primit aprobarea asta este alta discutie . Oricum suntem asteptati sa ne spunem cuvantul in aceste doua zile si ca cetateni ai acesteti tari avem acest drep si obligatie de a vota .
  Eu voi merge si voi vota Da pentru normal , pentru familei asa cum a creat-o Dumnezeu castorie sa fie intre un barbat si o femei .

 • După citirea articolului şi comentariilor, mi-am făcut o imagine din analiza conţinutului, care abundă, din care se revarsă, în loc de iubire, de înţelegere, de toleranţă faţă de aproapele fiecăruia dintre noi, o ură profundă, consecinţă ce rezultă din argumentele pro şi contra referendumului, de fapt o manifestare a fricii, a fobiei faţă de cineva sau ceva. Noţiunile ca: valori, creştine sau morale, libertate de expresie, liberalism, valori româneşti, nu sunt altceva decât nişte concepte filozofice, născute din gândirea umană, pentru stabilirea unor îngrădiri, norme morale, inventate de către oameni pentru o anumită atitudine faţă de relaţiile ce se manifestă în societate, la un moment dat, în decursul dezvoltării acesteia. Aceste noţiuni nu sunt perene, ele se schimbă, li se schimbă „miezul, sâmburele”, înţelesul, odată cu schimbarea nivelului cunoaşterii umane, deci chiar dacă sunt exprimate prin acelaşi cuvânt, ele semnifică un alt înţeles în fiecare stadiu al dezvoltării societăţii umane, care la rândul său depinde de mediul geografic şi etnic în care se manifestă. Din toate aceste concepte filozofice, omenirea şi-a făurit o armă de luptă împotriva fricii, a fobiei faţă de ceva, exprimată prin argumente. Deci, argumentele devin o expresie a urii faţă de „întuneric” a necunoaşterii „adevărului adevărat” a singurului „adevăr”, a celui rezultat din cuvântul Creatorului nostru, al lui Dumnezeu, care este chintesenţa întregii existenţe umane „IUBIRE”, pentru că „Dumnezeu aşa de mult a iubit această LUME (şi iubeşte încontinuu OMUL, umanitatea), încât a jertfit pe unicul său FIU, ca dacă cel care crede în EL, să nu piară, ci să dobândească viaţa veşnică (MÂNTUIREA)”. „Argumentele”, conceptele filozofice sunt subiective, creaţii ale gândirii omeneşti, noi gândim „pământeneşte” şi nu divin, aşa cum a gândit Bunul Dumnezeu IUBIREA, atunci când a creat această lume, inclusiv pe OM, dar omul n-a ascultat de unica poruncă şi a căzut în PĂCAT. Recomand tuturor să analizeze foarte bine „cunoaşterea sa” , conştiinţa sa, şi să decidă conform acesteia ce face fiecare în legătură cu referendumul, să nu ia decizii pripite, deoarece cea mai înţeleaptă hotărâre se poate lua numai după o analiză amănunţită a rezultatelor, consecinţelor deciziei luate.

 • Penibil acest marș la fel că acest referendum. Marea problema a României e acum comunitatea gay. Bine că am rezolvat toate problemele țării. Salarii mari, autostrăzi, spitale camine de bătrâni crese și grădinițe suficiente. Se aruncă 42 de milioane de euro la gunoi și totul sa treacă câteva legi ce scăpa câțiva penali pentru că surpriza- după referendum nu se schimba nimic. Și cât de spălați pe creier sa fii sa crezi că vor veni unii gata să îți adopte copilul dacă nu există referendumul…dar tot raul spre bine pt că la anul când biserica ortodoxă va veni la cerșit le voi spune că trebuiau să primească banii de la stat dar s-a organizat un referendum…

 • educatia parentala care ar fi costat 280 mil euro nu se va mai face daca trece referendumul ,in caz contrar gramada de gunoi va fi mai mare,inclusiv in mintea multora

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS