Actualitate

Structura viitorului an școlar. Dispare una dintre vacanțe. Când sunt simulările pentru examene

În anul şcolar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, în perioada 9 septembrie – 20 decembrie 2019.

În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă va dura între 21 decembrie 2019 şi 12 ianuarie 2020 (trei săptămâni), fiind şi vacanţă intersemestrială, evitându-se astfel, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, fragmentarea accentuată a anului şcolar. Anul acesta, elevii au beneficiat şi de vacanţă intersemestrială, în perioada 2-10 februarie.

Semestrul II va avea 20 de săptămâni de cursuri, în perioada 13 ianuarie 2020 – 12 iunie 2020. Vacanţa de primăvară va fi în perioada 4 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020, apoi elevii revin la cursuri în 22 aprilie până în 12 iunie 2020.

Pentru clasele de finalizare a învăţământului liceal, anul şcolar va avea 33 de săptămâni de cursuri şi se va încheia în 29 mai 2020.

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar va avea 34 de săptămâni de cursuri şi se va încheia în 5 iunie 2020.

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor susţine simularea Evaluării Naţionale în perioada 11-13 martie 2019. Anul acesta, Evaluarea are loc în perioada 18-21 iunie. Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3-7 iunie 2019. Cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia în 7 iunie 2019.

Potrivit Ministerului Educaţiei, introducerea simulării Evaluării Naţionale și la clasa a VII-a are ca argument principal rezultatele slabe de la examen.

Simularea probelor scrise ale Bacalaureatului este programată în perioada 18-21 martie 2019 (elevii claselor a XI-a și a XII-a). Bacalaureatul se dă anul acesta în perioada 3 iunie – 4 iulie.

Prima etapă pentru înscrierea în învăţământul primar va avea loc în perioada 4-22 martie, iar a doua etapă va avea loc în perioada 2-8 aprilie 2019.

6 comentarii

  • Structura anului școlar 2019-2020 va avea împărțirea expusă de doamna ministru, cu condiția ca Guvernul să fie tot al majorității PSD-ALDE, iar în fruntea MEN să mai fie doamna Ecaterina Andronescu, de care nu putem fi siguri. Fiecare ministru al MEN investit a făcut o ”reformă” care a constat în schimbarea structurii anului școlar, sau a hotărârii și editării de către alte entități economice a manualelor școlare, iar câteodată s-a desființat învățământul profesional, ori s-a schimbat structura materiilor predate. Toate aceste schimbări nu au adus vreo îmbunătățire conținutului și rezultatelor nivelului de pregătire al absolvenților, ci al scăderii eficienței scontate a procesului de învățământ. Mă întreb, ce fel de examene au avut de dat clasele a VII-a, care au avut rezultate slabe din care cauză a fost necesară introducerea, potrivit MEN, introducerea Evaluării Naționale și la clasa a VII-a, poate era vorba de testele date de clasa a VIII-a?

  • ,,,bine ca am citi a doaua oara…
    credeam ca dispare o vacanta…parlamentara!!!
    in…lor lor de parlameatari…ce bine ca inca gandesc ceva!!!

  • Cand vrei sa distrugi o natie, ii distrugi educatia! Schimbi structura anului scolar, schimbi manuale, schimbi programa, schimbi examene…si astea in fiecare an. Pui presiune pe cadrele didactice, „libertati” tot mai multe pt elevi. Era mai bine cu 3 trimestre, cu manualele vechi la care trebuiafacut doar up-date si scoasa propaganda.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS