Actualitate

Studiile pentru bazinul olimpic de înot, la licitație. Investiție de 175 mil. lei

Compania Națională de Investiții a anunțat licitația privind studiul de fezabilitate pentru bazinul olimpic de înot pentru care municipalitatea a pus la dispoziție un teren din zona Dealului Cocoș, spune primarul Bistriței, Ioan Turc.

Investiția se ridică la aproximativ 175 de milioane de lei.

”Bistrița va deveni centru național olimpic de natație! O bijuterie arhitecturală va fi ridicată pe un vechi amplasament din zona Cocoș.

Compania Națională de Investiții, căreia Primăria Bistrița i-a pus la dispoziție terenul cu utilitățile aferente, va construi lângă Dealul Cocoș un bazin olimpic cu cele mai moderne facilități pentru natație. Obiectivul de investiții finanțat cu bani de la Guvern vine să înlocuiască un proiect eșuat al vechii administrații, prin care se dorea construirea unui aquapark cu bani de la bugetul local.

Această investiție în valoare de 175 milioane lei, pentru care CNI a anunțat licitația privind studiul de fezabilitate, vine să completeze proiectul de succes ”Școala de înot”, pe care l-am inițiat după preluarea mandatului de primar și prin care, pentru aproape 1.000 de elevi din clasele 0-IV, au fost oferite lecții gratuite de natație la bazinele private existente în municipiu, fiind singurul program de acest fel din România.

Noul edificiu va crea oportunitatea desfășurării și organizării de activități sportive școlare și extrașcolare, a unor competiții naționale și internaționale (de înot și polo), ducând, pe termen lung, la o creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, se are în vedere amenajarea terenului existent din punct de vedere arhitectural, peisagistic și funcțional.

Mai concret, clădirea zonei competiționale va cuprinde:

 • bazin de înot olimpic pentru competiții de înot și polo pe apă, după standardele FINA (“terenul” pentru competițiile de polo se amenajează în piscina pentru competițiile de înot);
 • instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei;
 • instalații de sterilizare în tratarea apei;
 • locuri pentru spectatori (gradene);
 • spații tehnice;
 • vestiare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, saune, garderobă, dușuri, sală kinetoterapie, bazin de recuperare cu hidromasaj, sală fitness;
 • holuri acces;
 • cabinet medical;
 • sală de mese, sală de sedințe, bufet, birouri, încăpere media.

Clădirea de antrenament și agrement se va realiza pe scheletul vechii investiții (nu înainte ca fundațiile deja executate sa fie expertizate tehnic) și va cuprinde:

 • bazin semiolimpic pentru copii;
 • bazin semiolimpic pentru antrenamente;
 • instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei;
 • instalații de sterilizare în tratarea apei;
 • locuri pentru spectatori (gradene);
 • spații tehnice;
 • vestiare;
 • sală de conferințe pentru minim 300 de persoane;
 • spații cazare cu minim 5 camere (independente funcțional);
 • holuri acces;
 • corp de legătură – construcție nouă ce va face legatura între clădirea zonă competițională și clădirea de antrenament și agrement.
 • parcare – luminată și dimensionată pentru minim 300 de persoane, dotată cu minim 5 puncte de încărcare pentru mașini electrice.
 • panouri fotovoltaice – posibilitatea realizării unei suprafețe cu panouri fotovoltaice în vederea susținerii consumului energetic al clădirii.

Pe de altă parte, mai trebuie amintit că, în zona fostei baze Mecanica, Primăria Bistrița va construi un complex acvatic de agrement care va oferi o serie extinsă de facilități pentru relaxare”, a menționat primarul Ioan Turc.

Etichete

43 comentarii

 • Foarte tare joaca primarul. A dat de pământ cu Aquapark ul lui Cretzu și aduce bani de la Centru pentru ceva mult mai fain și necesar. Chapeau bas monsieur le maire!

  15
  75
  • Eh bien, mon pote, garde ton chapeau pour les choses qui en valent vraiment la peine. Cela n’est vraiment rien fait encore et gardez vos connetes électorales ou autres médias. A bientôt!

   21
   4
  • daca tot te dai mare frantzuz pe aici, poate inveti ca se scrie JACQUES, nu JAQUES.

   12
   11
  • de la care Centru??? si din banii cui? studiile cat costa? cum s-a dat contractul si pe cati bani? credeti ca un bazin olimpic la atatia km o sa fie fiabil? cati isi vor permite sa isi duca si sa isi aduca copii la bazin? sau daca este gandit sa fie folosit si de scoli ca si materie de sport, cum se va face transportul acestora? este o investitie egala cu partia! ma rog…sa o faca… dar…. nu mai bine face si un aqua park langa el? cu apa calda si bazine ? ar avea mai mult succes.Un bazin olimpic sa il ti functional, mai ales iarna……. cati bani va inghiti incalzirea apei de exemplu????

   31
   1
 • Aceasta BIJUTERIE a fost ceruta insistent de ECOLOGISTI in vremurile trecute, prin mine.
  In acest sens de mai multe ori s-au depus petitii si amendamente la dezbaterile publice pe Bugetele orasului.
  Martori imi sunt stenogramele de sedinte din CL precum si consilierii locali prezenti la acele dezbateri .
  In sfarsit cineva pune pe tapet aceste cereri, iata de ce este importanta implicarea cetateneasca ?
  Una cate una apar din propunerile civice , subiecte care inainte de a veni domnul IOAN TURC nu erau posibile si nu erau luate-n seama.

  10
  118
  • Alți bani arucanți pe deamuri o
   nouă pârtie ! Bălănel câți copii din Bistrița vor putea ajunge acolo la Cuca Măcăi la marginea oraşului graniță cu comuna Livezile.

   99
   1
  • Bălane potoleşte că ați distrus oraşul cu prostiile voastre şi nu o să mai voteze nici găinile din Coşu , aici cu votatul mă refer numai la Turc că pe tine cât eşti de înghesuit nu tea votat nimeni niciodată.

   96
   5
  • Pistele de biciclete sunt foarte bune şi necesare peste linie nu pe străzile şi aşa înguste din Centru unde enervează pe toată lumea . Pistele de biciclete sunt super necesare pe strada Lucian Blaga şi interconectate cu pistele de pe Calea Moldovei şi strada Simion Mândrescu.

   75
  • Prima dată asfaltați străzile de pământ că sunt numai cam 130 în Bistrița 😂 numai după aceaea reasfaltați şi reasfaltați în continu străzile destul de bune ca de exemplu strada Lucian Blaga 😉

   10
  • ”Plătim încă 15 ani de acum înainte câte 60 de miliarde de lei vechi anual pentru străzile asfaltate în mandatul predecesorului meu (Vasile Moldovan –n.r) pe baza unui credit de aproape 10 milioane euro luat în 2006. Practic plătim de 3-4 ori valoarea lucrărilor”, a spus fostul primar Ovidiu Crețu în 2012 când se făceau presiuni, și atunci ca și acum, pentru asfaltarea străzilor de pământ. Între timp, numărul străzilor de pământ din livezi a crescut pentru că s-au construit case și blocuri până hăt, departe. Nicio administrație nu poate asfalta în ritmul decretat de cei care vând priveliști panoramice. E o aberație, pe de altă parte, să nu fie modernizate străzile pe care circulăm toți ca să se asfalteze o stradă pe care locuiesc 2-3, nu credeți?

   3
   1
  • Stimată doamnă Cristiana Sabău aveți un punct de vedere pertinent. Cum spunea şi rabinul toată lumea are dreptate este nevoie şi de întreținerea străzilor circulate pe care să se construiască şi trotuarele şi pistele de bicilclete dar este nevoie şi de începerea asfaltări străzilor de pământ măcar a unora care să pătrundă în inima noilor cartiere să rezolve o parte din problemă. Ar fi potrivită o strategie echilibrată previzibilă bine gândită care să îmbine ambele necesități ale oraşului. Această strategie trebuie bine gândită la nivelul întregului oraş spun asta că majoritatea modernizări de până acum
   au cam fost un eşec fiindcă nu se circulă mai bine în Bistrița. O zi frumoasă şi la cât mai multe articole bune.

  • Bistrița are nevoie de deschiderea de străzi magistrale noi nu este o soluție să tot înghesui traficul auto pe străzile circulate vechi care se aglomerează şi mai mult.

   12
 • Stimati cititori, aveti dreptate ! Sunt multe inca de facut! Incercati sa intelegeti ca lucrurile nu se pot face toate, deodata! Ca si cum te -ai muta intr o casa goala, mare si te-ai gandi cum sa faci sa le termini pe toate in 2-3luni……Nu se poate! Depinzi de foarte multe entitati colaterale care vor prelungi perioada….Lucrurile o data acceptate, votate si incepute ,se vor face! Doar, putintica rabdare, incredere si bunavointa ! O adevarata strategie ,se intinde pe multi ani, avand in vedere ca este vorba despre modernizarea unei capitale de judet ! Nu mai este timp de pierdut! Efortul este mare, intelegerea trebuie sa fie pe masura,indiferent daca vin sau nu,alegeri!

  13
  76
  • Intelegere am tot avut 4 ani de zile, timp in care primarul VOM ne-a tot aburit cu poze si povesti. Acuma ingrasam porcu in Ajun.
   Si cand te muti intr-o casa goala prima data pui parchetu si dupaia mobila.
   Noi suntem cu apa in beci si acoperisu surpat dar ne tot gandim ce model sa fie perdelele!

   54
   8
  • Cam pe câți ani se va intinde strategia ,doctore ? In Oradea au făcut spte tuneluri rutiere intr un an si jumatate fata de unul pietonal de 20 de metri, plus sistem rutiee de ocolire a orasului ,plus pavaje pe suprafețe de cateva ori mai mari.Să nu incepi comparațiile cu Crețu …ăla a fost un …(intelegi ce vrei ,chiar si beep) dar asta nu inseamna ca mai trebuie sa traim in santiere si gropi inca două mandate doar pe principiul compensării.Sau e ,,rotativă” si la primarie ca la guvern.Că de la rotativă se ajunge la comasare după cum s a văzut.

   9
   21
  • @ Rotativa Acolo la mama sărăpaniei nu deranjează pe nimeni doar pe ciobanii cu oile încă un şantier , bine nici nu va folosi la nimeni acel bazin însă asta este altă discuție. Despre Oradea am fost pe acolo în drum spre Felix şi nu am fost prea încântat de ce am văzut propaganda este mai mare decât realizările.

   35
   4
  • Deci nu mai e Bolojan lumina calauzitoare pentru leberali ,mircoică?

   3
   1
 • In mare masura primaria cu primarul PNL continua cu proiecte care cunostem de primaru PSD.
  Nu cred ca mai trebuie inca o piscina, inca un loc de distractie si inca o investitie moarta cu multe millioane de € plus costuri anuale mari de intretinere. Ar fi bine investit in crearea de locuri de munca sau chestii utile pentru toata populatia Bistritei nu doar unui segment mic de sport. Am impresia investitii in sport si agrement nu sint in echilibru cu dezvoltarea generala a Bistritei si totul are un aer de grandomanie.

  42
  3
 • Nu votez, nu am votat si nu voi vota niciodata!!!! DAR….
  Tot timpul cand vorbim de „alternative sanatoase” (la consumul de droguri) pentru petrecerea timpului liber de catre adolescenti si tineri ne referim la practicarea unui sport, cluburi de dans, jocuri- sah, go etc.
  Decat sa stea rataciti prin parcuri sau strazi fara nici o alternativa, gasesc util ca autoritatile publice sa dezvolte genul acesta de facilitati, pe care sa le puna la dispozitie gratuit adolescentilor si tinerilor.
  MEN SANA IN CORPORE SANO
  Au trecut 2000 de ani de la acest dicton. Astazi este mai necesar ca niciodata- alimentatie proasta, droguri, timp aiurea pe aparate.
  Adunarea in salile de sport, bazine, alergare in parcuri etc.
  Succes mai draga!!!

  6
  20
  • Bălane dute mă la ” genile din
   Carpații ” din primărie şti tu la buda turcească şi mai lasă-ne cu prostiile tale fă un ocol pe la padajus subteran din Decebal altă ” capodoperă „.

   39
 • Nu votezi nu contezi si nu valorezi nici cat o ceapa degerata mai ales ca te numesti CETATEAN fara nume de mirean asumat mai draga !

  8
  74
 • Să meargă cine vrea acolo în zona ai dubioasă de la marginea oraşului eu una nu-o să-mi las copilul să meargă departe până acolo.

  79
  3
 • Şi sania pe şine nu 😂 ? Cum care , aia cu SF de la Sibiu ?! Hai Turcule că poți mai mult decât un amârt de bazin la Cucuieți din Deal ! Hai cu sania pe şine ! 😂

  62
  2
 • Şi aşa Turc a pierdut mandatul de primar. Pe dealul Cocoşului şi-au rupt şi alți primari gâtul, constat că politrucii nu învață niciodată nimic .

  61
  3
 • Turc săracu după atâtea chiftele va rămâne sã fie votat doar de Bălan însă poate nici de el că şi ăsta a văzut de unde bate vântu şi dă limbi şi la Moldovan şi Pascani.

  54
  4
 • Trebuie sa acordam credit actualului primar sa-si continue mandatul in perioada urmatoare.Si nu sunt printre cei care lauda tot ce intreprinde.Dar a realizat mult mai mult decat predecesorii PSD.

  4
  27
 • Şi noi iubitori sporturilor tehnice avem nevoi de facilități sportive care să dezvolte şi creierul nu numai muşchii. Un Circuit Moto este potrivit lângă Aerodrom la marginea oraşului unde nu deranjează pe nimeni.

  39
  2
  • Păi este deja în Cocoşu un PUZ aprobat pentru un Cicuit de Karting binențeles că Turc nici pe ăsta nu a fost în stare să-l facă deşi este foarte simplu de făcut trebuie asfatați doar câțiva zeci de metri de bandă de rulare uşor de făcut mai ales că acum funcționează noua stație de asfalt.

   35
   1
  • Nu a făcut încă Circuitul de Karting din Cocoşu fiindcă este o lucrare simplă care poate fi făcută chiar de Direcția de Infrastructură şi Servici din Primărie aşa că nu prea iese mult parandărăt.

   32
   1
  • Cum Moldovan de a reuşit să asfateze foarte mulți kilometri de drumuri în județ iar Turc nu a reuşit să asfateze o amărâtă de pistă de Karting în Cocoşu ?!

   25
   1
 • Ce-i trebuie chelului ? Tichie de mărgăritar. Noi n-avem pe ce pune cloșca pe ouă și ne trebuie bazin , să intrăm în coareci în el. Pe când un teren de golf ? Cu banii ăia – 35 milioane euro doar prima strigare – faci 2-3 grădinițe și 2-3 creșe. Dar alea nu aduc ”vizibilitate”.

 • Turc şi liberali promiteau atunci când au vrut să întinerească Bistrița că vor demola ruinele fostei centrale termice şi în locul ei vor construi în oraş o Bază Sportivă modernă în oraş.
  Bineînțeles că nici în acest caz nu sa întâmplat nimic ruinele sunt tot în picioare.

  40
  0
  • Ruinele fostei centrale termice sunt ruine istorice 😀 ce nu pot fi demolate pentru a face o baza sportivă ca lumea pentru oamenii din oraş pe strada Zefirului.

   12
 • Traficul auto de pe strada Aerodromului se înfundă în străzile înguste din Unirea deoarece logic că traficul auto se va intensifica aşa că este necesară conectarea directă printr-o stradă de clasa I cu strada Valea Ghinzii cu DN17 între Unirea şi Livezi pe lângă Aerodrom pe lângă granița cu Livezile şi peste un nou pod peste Bistrița.

  20
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.