Şcoala Generală Sîngeorz-Băi a fost condusă până în luna iunie, când la putere a venit USL, de un profesor de educaţie fizică şi sport, Claudiu Runcan, care era, totodată, şi preşedintele organizaţiei locale a PDL. Odată ce s-au văzut pe cai mari, social-democraţii din oraş au făcut prima mutare şi l-au destituit pe directorul PDL, în locul lui fiind numit Adrian Bosancu (PSD), profesor de matematică şi fiul unui consilier local. Când totul părea în ordine, a mai apărut o problemă.
Candidatul PDL la funcţia de primar al Sîngeorzului a fost profesorul Vasile Şteopoaie, directorul Liceului „Solomon Haliţă”. Acesta a adunat peste 1300 de voturi, insuficiente însă pentru a ajunge primar. Cu toate acestea, se pare că între el şi Roland Venig, primarul PSD, relaţiile au rămas cordiale, iar atunci când edilul a fost întrebat dacă cere schimbarea din funcţie a lui Şteopoaie, acesta a spus că nu întrucât nu are niciun motiv.
Decizia nu a fost pe placul liberalilor din Sîngeorz care ar fi vrut probabil să numească ei măcar un director de şcoală. Surse politice spun că aceştia au făcut presiuni în USL la nivel judeţean, aşa încât s-a ajuns la situaţia paradoxală ca ISJ să înlocuiască din funcţie directorul PSD, pe Adrian Bosancu, şi să o numească, în locul lui, pe Rodica Strugari (PNL), fără să se atingă de democrat-liberalul Vasile Şteopoaie.
Văzând toate acestea, social-democraţii din Sîngeorz-Băi sunt foc şi pară pe conducerea lor judeţeană, dar şi pe liberali ameninţând PSD Bistriţa-Năsăud că va face degeaba campanie pentru parlamentare în zonă fiindcă nici măcar membrii de partid nu le vor mai da votul candidaţilor USL.
Contactat în legătură cu acest subiect, primarul Roland Venig a confirmat pentru Timp Online că aşa stau lucrurile în mare parte.
„Eu nu am fost de acord cu schimbarea directorilor de şcoli pe criterii strict politice. La Şcoala Generală l-am înlocuit noi pe fostul director care este preşedinte de organizaţie PDL şi profesor de sport cu un profesor de matematică. Înlocuirea era necesară. La Solomon Haliţă, nu am cerut schimbarea directorului Şteopoaie fiindcă e un om capabil, respectat, face management bun. Din acest motiv, am fost pedepsiţi şi a fost înlocuit domnul Bosancu cu doamna Strugaru, susţinută de PNL. Oamenii sunt supăraţi, evident”, a declarat Roland Venig.
Primarul nu a mai dorit să facă şi alte comentarii legate de această situaţie.
Cristiana Sabău
Iata, se confirma ceea ce spuneam in comentariile pe marginea materialului legat de D-l Sular Claudiu ! Urmeaza batalia pe Beclean. Aici sa vedeti victime !
E bine oare domnilor? E bine?!?!
Am o întrebare prostească. Un director de partid este mai performant decât unul fără? Nu de alta dar nu am văzut genii intelectuale în partide. Poate greșesc eu.
Vedeti d-na Cristiana cata dreptate avea d-na inspector general cand spunea ca isi lasa palaria rosie in afara inspectoratului si face politica scolii si nu a partidului ?Si pareati atat de convinsa de asta !Si totusi in vechea guvernare ea a fost director si nu a fost schimbata !Se pare ca primarii au un mare rol in jocurile din scoli si in mare parte recompenseaza pe cei ce le-au fost alaturi in campanie!Va pot da multe exemple in acest sens.Dar important ramane faptul ca progresele scolii nu vor sa apara si aici ar putea fi una din explicatii.
Deoarece mi s-a amintit numele în articolul dumneavoastră mă simt dator să fac cîteva completări. Dumneavoastră, doamna Cristiana Sabău, a-ţi prezentat situaţia corect, dar totuşi acordaţi prea multă atenţie declaraţiilor primarului de la Sîngeorz-Băi. Trebuie să înţelegeţi că aceste funcţii şi aceste schimbări la conducerea unităţilor şcolare sunt rezultatul unui algoritm agreat în interiorul USL. Mă deranjeajă două detalii:
1. vă pot confirma că pe perioada cât am fost director de şcoală nu am îndeplinit funcţie de conducere în organizaţia locală, acest lucru va trebui să-l corectaţi în articolul dumneavostră sub imperativul informării corecte a cetăţenilor.
2. declaraţia domnului primar este una confuză şi fără logică. În luna iunie am fost schimbat din funcţie după un criteriu pur politic la intervenţia primarului mai sus amintit, fără a fi invocat vreun alt motiv profesional sau managerial, ci pur şi simplu a fost o manevră de intimidare personală cu câteva zile înainte de alegerile locale .
Vă urmăresc cu atenţie comentariile şi articolele despre Sîngeorz-Băi, cred că va trebui să fiţi mai atentă la sursele de informare pe care le aveţi în această localitate, altfel ve-ţi deveni un ziarist ascuns sub o umbrelă cu nuanţă politică.
Claudiu Runcan.
Bună ziua, am citit cu atenţie comentariul dumneavoastră. Cred că ceea ce aţi scris a lămurit situaţia.
„altfel ve-ţi deveni un ziarist”
http://ortograme.ro/veti-sau-ve-ti/
P.S.
De la un profesor, asteptam mai mult!
Dumneavoastră (…) a-ţi prezentat situaţia corect…”- mai multă atenţie, domnule adsbn, mai multă atenţie!
Dar să trecem. Eu (ca de obicei) am o idee. De ce să fie director un profesor? De ce nu un manager, ajutat de un consilier dintre profesori?
in orice caz mi-e scarba!Intrebarea e ,oare de ce un primar care s-a dovedit a fi corupt pana-n panzele albe trebuie sa schimbe directorii de scoli?De ce usl ,care s-a dovedit un partid de mafioti care au ajuns la putere prin frauda trebuie sa domine societatea sangeorzana?Oare sangeorzenii sunt chiar atat de limitati incat nu vad acest lucru?Directorii de scoli trebuie sa ocupe functii dupa meritele pe care le au ,nu fiindca zice nu stiu care agarici corupt din usl!
Astazi au impacat si varza si capra, reinstaurand vechea conducere si multumind si PNL-ul prin schimbarea lui Vasi de la liceu. Sa le fie RUSINEEEEEEEEEEEEE!!!
Stimate domnule Claudiu (cu C de la … Director) ,
Imi permit gluma din paranteza deoarece si dvs. va permiteti sa gresiti scriind „…a-ti prezentat,,,” si „…ve-ti deveni…”. Ma bucur ca asupra celei de a doua greseli ati fost atentionat mai sus de catre adsbn. Prima greseala de ortografie in mod sigur nu a obser-vat-o. Dar e bine sa stim sa scriem corect romaneste atata timp cat suntem dascali, indiferent de specialitate. Altfel derutam elevii. La orele de romana profesorii isi dau duhul invatandu-i pe elevi sa scrie si sa se exprime corect romaneste, dar apar dascali cu o serie de lacune impardonabile la capitolul ortografie. La mai mare , domnule Claudiu, la mai mare batalie pe sefie! (rima intamplatoare)
am stiut-o pe Tabara mai altfel,dar m-am inselat!!