“Acțiunea de colectare, o provocare zilnică pentru angajații Supercom! ”O nouă zi, o altă provocare”, aceasta este descrierea perfectă pentru activitatea de colectare a deșeurilor pe care angajații Supercom o desfășoară în județul Bistrița-Năsăud. Într-un domeniu care se află într-o continuă dinamică, provocarea zilnică a operatorului de salubritate este susținerea și menținerea unui mediu curat pentru locuitori.
În fiecare săptămână, ziua de luni este cu totul specială și ne arată de fapt ce înseamnă o zi fără activitate completă de colectare din partea operatorului Supercom. Imaginea pe care mulți copii o văd dimineața, la ieșirea din bloc sau în drum spre școală, la punctele de colectare este una mai puțin plăcută. La prima vedere, ar părea că acțiunea de colectare a deșeurilor menajere de la platformele din zona de blocuri din municipiul Bistrița nu s-a efectuat de mult timp. Contrar aparențelor, angajații Supercom urmează același traseu zilnic, începând cu ora 06:00 și în urma lor toate platformele rămân curate, containerele de 1,1 fiind golite și așezate în interiorul casetelor, însă acestea se mențin pentru un timp foarte scurt. Din păcate, după colectarea deșeurilor, la aproape fiecare punct de colectare gunoiul este depozitat din nou lângă casete sau containerele de 1,1 mc sunt scoase din interiorul acestora și umplute cu deșeuri din construcții, obiecte voluminoase sau alte categorii de deșeuri, practica fiind de altfel strict interzisă.
Adoptarea unui comportament corect al nostru în ceea ce privește depozitarea gunoiului la punctele de colectare înseamnă în primul rând construirea unei imagini mai frumoase pentru copiii noștri. Doar printr-un efort comun vom reuși să păstrăm un mediu curat și sănătos!”, transmite într-un comunicat operatorul de salubritate Supercom.
Imprejmuirea platformelor cu acces numai pentru cei arondati , camere de luat vederi , intensificarea controalelor acelor domni inspectori , ritmicitatea ridicarii deseurilor (daca este necesar in unele zone , chiar de doua ori pe zi) , ar fi unele masuri ce pot fi avute in vedere.
Era vorba că inspectorii de la ADI Deșeuri acționează și în weekend! Nu au dat nici o amendă în Bistrița pentru depozitarea ilegală a deșeurilor ! Asta duce la concluzia că sunt inutili dar sunt plătiți regește din banul public!
Mi-ar plăcea să aflu că selectarea gunoiul se face și la instituțiile publice, inclusiv școli.
Astea-s discutii sterile. Cauzele sunt clare si sunt cunoscute de toata lumea:
1. Scormonitorii in gunoaie pe care onor autoritatile nu ii amendeaza pentru ca „si asa nu au de unde plati”.De parca nu au auzit de munca in folosul comunitatii. Asa s-ar mai curata orasul iar organele nu s-ar mai plictisi cat timp ii pazesc.
2. O parte din punctele de colectare sunt inconjurate de balti si noroaie.
3. Nesimtirea unora (multi!).
4. S-au distribuit cartele doar de forma, sa se mai sifoneze niste bani.Custile urat mirositoare sunt in continuare distruse, cu usi rupte , ferestre de acces minuscule, murdare sau intepenite.
5 Camere montate aiurea, probabil nefunctionale sau nefolosite.
Deci…acolo sunt banii dumneavoastra!
Cred ca pana la urma o sa ne pună sa mergem cu sacul de gunoi direct la Tarpiu la groapa de gunoi decât sa îl ridice ei mai des ca ,,sunt putini bani plătiți de noi” oricât am plăti tot nu îl ridica mai des și tot mizerie ar fi prin tot orașul nu numai la ghene adevărate focare.