Social

Sute de cereri pentru urna specială. Ce comună i-a atras atenția președintelui BEJ

Votarea a început fără probleme în județul Bistrița-Năsăud, a spus judecătorul Reghina Berari, președintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, duminică, la ora 9.30 într-o conferință de presă în care a prezentat situația secțiilor cu cele mai multe cereri de urnă specială.

”În municipiul Bistrița, cele mai multe cereri de urnă specială sunt pentru Spitalul Județean de Urgență – 151 de cereri la Secția 39. Acolo urmează să se valideze dacă acestea sunt comnplete, dacă conțin toate datele și câți poți să voteze dintre cei care au solicitat acest lucru. Pentru Penitenciarul Bistrița s-au depus 305 cereri și acolo se va deplasa urna specială de la Secția 21. Pentru această secție am alocat un operator de calculator suplimentar care va valida doar votanții din cadrul Penitenciarului. La secția spitalului de pe strada Independenței s-au înscris să voteze cu urna specială 47 de persoane, la cea de pe strada Someșului – 21, Alba Iulia – 23, la Căminul pentru persoane vârstnice Bistrița – 7 cereri și la Pavilionul TBC- 9. La Beclean sunt 16 cereri în total din care 14 de la spital, iar două de la alte persoane. La Năsăud – 43 de cereri pentru spital. La Nușeni, 58 de bătrâni internați în Centrul de persoane vârstnice au spus că vor să voteze”, a spus președintele BEJ Bistrița-Năsăud.

Judecătorul Reghina Berari a completat: ”La Braniștea mi s-a părut un număr mai mare de cereri pentru urna specială. Pe întreaga comună sunt 29 de cereri din care 27 pentru secția din Cireșoaia. Ni s-a explicat că sunt persoane mai în vârstă și tot timpul a votat cu urna specială un număr mai mare de persoane”

BEJ nu are o situație exactă cu numărul de cereri de urnă specială întrucât secțiile de votare nu au obligația să-i comunice aceste informații decât dacă au peste 200 de cereri din spitale și peste 400 la penitenciar.

Potrivit sursei citate, până la ora 9.30, nu au existat probleme tehnice pe care să trebuiască să le rezolve BEJ, eventualele disfuncționalități în funcționarea tabletelor fiind de competența STS.

Toți președinții și locțiitorii sunt prezenți în secții: ”Am înțeles că unui reprezentant al unui partid politic într-o secție de la Sângeorz-Băi i s-a făcut rău. Nu știm dacă a rămas să-și continue activitatea, nu s-a solicitat de către partid înlocuirea lui din secție. Secția poate funcția cu 5 membri. Nu trebuie să fie prezenți toți 9”, a spus Reghina Berari.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.