Social

Sute de panouri fotovoltaice sunt montate pe clădirile publice din Prundu Bârgăului

În comuna Prundu Bârgăului sunt montate, în această perioadă, peste 800 de panouri fotovoltaice pe nouă clădiri publice cu scopul de a crea energia necesară consumului propriu și a reduce consturile cu energia, informează primarul Doru Crișan pe Facebook.

Potrivit primarului, panouri fotovoltaice vor fi amplasate pe sediul Primăriei, pe clădirile Liceului ”Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, Grădiniței din Susenii Bârgăului, Grădiniței din Prundu Bârgăului, Dispensarului din Prundu Bârgăului, Centrului Multifuncțional, Școalii cu clasele I-IV, pe sediul postului de poliție și la Unitatea Medico-Socială din Susenii Bârgăului.

Comuna Prundu Bârgăului beneficiază de un contract de finanțare susținut prin granturi norvegiene, având ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 și scăderea consumului de energie electrică din rețeaua de distribuție.

În total se vor monta astfel de sisteme pe 9 clădiri, cele peste 800 de panouri fotovoltaice urmând să producă anual în total 281 de MW.

4 comentarii

  • D-nii primari din judet ar trebui sa cunoasca actiunile intreprinse de catre d-l primar Doru Crisan si eventual sa le urmeze. Probabil ca este dificil sa obtina (toti) granturi norvegiene dar sunt si alte cai pentru a se obtine fondurile necesare pentru montarea panourilor fotovoltaice (prin programe subventionate de Ministerul Mediului sau Ministerul Dezvoltarii). Importanta este initiativa locala in urmarea trendului european si national. In alta ordine de idei , unitatea de masura pentru energia electrica (produsa sau consumata) este kwh sau Mwh. Cantitatea de 281 de Mwh , obtinuta anual , este doar informativa , cantitatea reala depinzand de un mare numar de factori (tipul si dimensiunile panourilor , caracteristicile tehnice ale acestora depinzand evident de tehnologia de fabricatie , locul de montaj fata de incidenta razelor solare , nebulozitatea zonei etc.etc.)

    4
    7
  • „Poate acum, din economiile rezultate, se va putea face și decontarea cheltuielilor de navetă ale personalului din instituția de învățământ din localitate pentru anul școlar în curs. Ce spuneți domnule primar?”

    10
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS