Recomandări Social

Sute de peşti morţi plutesc pe râul Şieu. Garda de Mediu încearcă să afle cauza poluării

(FOTO) Sute de peşti morţi plutesc pe râul Şieu în apropiere de localitatea Şintereag, cauza mortalităţii piscicole fiind deocamdată necunoscută. Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Gabriel Petraş, a declarat că este posibil ca la baza acestei situaţii nefericite să fie poluarea accidentală de pe râul Roşua din data de 7 iulie.

1 pesti morti sieu iul 16 2 pesti morti sieu iul 16 3 pesti morti sieu iul 16 4 pesti morti sieu iul 16

„Deocamdată nu ştim cauza poluării. Noi (Garda de Mediu – n.r.) suntem chiar acum (joi după-amiaza) la Vitalia fiindcă am presupus că poluarea ar fi pornit de la ei, am luat probe pentru analize, dar, cu siguranţă, nu avem aici un Gabriel Petras Garda de Mediuun nou incident. A fost viitura aceea mare pe 7 km la un afluent al Roşua, am fost pe el personal. Acum nu am identificat nicio sursă de poluare. Eu cred că de pe acel afluent al Roşua ceva a ajuns în Şieu fiindcă în amonte nu era nici apa tulbure, nici peşti morţi. Cea mai mare mortalitate piscicolă e pe Şieu la pod, la Şintereag, unde e punctul hidro, dar sunt mai multe puncte unde pot fi observaţi plutind. Ce pot spune este că nu sunt morţi nici de ieri, nici de azi, ci din zilele trecute. Acum au ajuns la suprafaţă şi plutesc. Nici ieri, nici azi nu a avut loc nicio altă poluare de la Vitalia. S-ar putea să fie de atunci şi cu ce a mai spălat viitura prin curţi, pe la oameni, cumulat cu căldura şi turbiditatea maximă. În continuare, noi căutăm cauza poluării. Aşteptăm rezulatele analizelor fiindcă nu putem exclude nici Vitalia ca posibil poluator”, a spus comisarul şef al Gărzii de Mediu, Gabriel Petraş, pentru Timp Online.

”Situație fără precedent pe râul Șieu! Unda de poluare a ajuns la Beclean”, a scris pe Facebook președintele Asociației Pescar Sportiv BN, Marius Rus, care a postat și fotografii.

Reamintim că, în 7 iulie, o poluare accidentală s-a petrecut tot într-o joi după-amiaza în satul Tărpiu, unde, din cauza ploilor abundente, o cantitată de levigat a ajuns pe o distanţă de circa un kilometru şi jumătate într-un canal de scurgere care se deversează apoi în pârâul Roşua.

Unda de poluare s-a întins pe şapte kilometri în final, iar Vitalia a fost amendată cu 60.000 de lei.

Foto: Facebook

7 comentarii

    • Sa caute la fermna de la Carmolact dar si la o ferma neautorizata de VITEI DIN SIRIOARA!!!!!
      CAUTA DOMNULE PATRAS!!!!! stiu ca citesti acest comentariu si pentru asta te rog sa cauti la cele doua ferme !!!!!

  • Pur si simplu suntem o tara „di merda” c.a.c.a.t …. aia polueaza fara sa-i controleze nimeni iar daca se stia nu s-a facut nimic pt a impiedica poluarea…. au fost pesti putini iar acum nu mai sunt deloc…. o rusine de tara iar mediul doarme in izmene …. ne batem joc de natura in loc sa o pretuim…. suntem blegii europei …. indiferenta romanului se plateste pana la urma

  • Astazi am fost sunat de cei care pescuiau pe SIEU. M-am deplasat urgent cu masina mea, in zona LA CARTOFI asa cum o numesc pescarii. Timp de trei ore cat am stat pe mal, au plutit cantitati insemnate de pesti morti, maturi si foarte mult puiet. Prietenii pescari, au scos cu minciocul, cateva kilograme din toate speciile, mai putin STIUCA. Am vazut CLEAN si SCOBAR, MREANA, SOMOTEI si SCOBAR de talie mare. La 2-3 kilograme au plutit si mai multi AVATI. Ce mai ….GENOCID in toata regula. De 40 de ani de cand sunt pescar legitimat, nu esa trecut nici un an fara sa fie bine si liniste pe acest frumos rau, care se pare ca este blestemat. Blestemat si murdarit de bestii umane care nu patesc nimic. Atata timp cat institutiile trateaza aceste aspecte cu mila, si dau doar amenzi minime, vine vremea cand copii nostri nu se vor mai bucura de natura, pescuitul si agrementul pe care noi cei mai in varsta l-am avut totusi .Sa va mai spun ca putoarea de pesti aflati in descompunere se simtea de pe un mal pe altul. Ganditi-va ca este vacanta de vara si sute de copii sunt la bunici la tara si merg la scaldat. Este o problema grava de sanatate, si insusi PREFECTUL si CJ-ul ar trebui sa intre in alarma si sa traga la raspundere poluatorul.

  • Unde sunt Garda de Mediu si Apele Romane? Aceste institutii si ca ele mai sunt si altele, care mananca din banii nostrii intr-o veselie fara sa faca absolut nimic. Ar trebui urgent desfintate si ele si altele pe care acest popor le cara-n spate fara sa aiba nici un rezultat concret in activitatea pentru care au fost infintate.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS