Actualitate Recomandări

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri, în stradă cu ocazia minivacanței de Ziua Unirii. Unde acționează

În minivacanța de Ziua Unirii, 20-24 ianuarie, peste 130 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost suplimentate efectivele care acționează în intervalul 20-24 ianuarie, astfel că 685 de polițiști de la toate structurile operative vor fi la datorie.

Din totalul efectivelor planificate, 370 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică și acționează în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică. În zonele cu aflux mare de public sau în cele în care vor fi organizate manifestări în contextul Zilei Unirii Principatelor Române, polițiștii vor patrula, fiind pregătiți să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale și aplanarea stărilor conflictuale.

Pe drumurile publice, peste 110 poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de măsurare a vitezei, de stabilire a prezenței alcoolului în aerul expirat și drugteste.

Poliţiştii monitorizează traficul rutier, cu 59 de autospeciale, dintre care 43, dotate cu aparate radar, în vederea combaterii încălcării regimului legal de viteză, fiind monitorizate în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice, DN 17 şi celelalte aglomerări urbane.

De asemenea, în acţiuni sunt angrenaţi şi poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră, în special în mediul rural. Totodată, poliţiştii acordă o atenţie deosebită prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

În perioada 20-24 ianuarie, jandarmii bistrițeni vor asigura măsurile de ordine publică. Pe perioada minivacanței sunt constituite și echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

Totodată, jandarmii vor participa în această perioadă și la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, precum şi în patrule independente în mediul urban şi rural.

O atenție deosebită este acordată și zonelor turistice de pe raza județului, ca urmare structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în special în zonele de agrement şi pe traseele turistice.

Peste 110 de pompieri bistrițeni ce încadrează mijloacele tehnice vor fi zilnic la datorie pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române.

Marți 24 ianuarie este sărbătoare legală, zi liberă nelucrătoare. Anul acesta, și ziua de luni 23 ianuarie a fost declarată zi liberă.

2 comentarii

 • Deviez puțin de la articol și vreau sa fac doar o remarcă la aceste „mini vacanțe ”
  Noi românii nu am ieșit bine din lungaaaa vacanță de Crăciun care se întinde de prin 21/22 decembrie și se termină prin 10 ianuarie.,
  Acum vine mini vacanță, plus sarbatorile legale,plus mini vacanțele de 1 mai, Sfinții care mai vin dea lungul anului alte mini vacanțe „dezastru „.
  Pe urmă ne mirăm de ce nu merge țara asta bine??
  Oare de ce?
  Ca acolo sus sunt puse cele mai mari putori ale țării și vor doar vacanțe si mini vacanțe.

  12
  6
  • Oricum 80 la suta dintre mugetari merg la serviciu ca sa stea.Macar nu mai consuma curentul ,gazul si apa pe care le plateste pulimea.Macar trantoresc acasa pe banii lor.

   8
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS